SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta redukcyjna do oceny, 85 kg

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1816

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 175
Witam,
Serdecznie proszę o ocenę mojej diety redukcyjnej. Poza ogólnymi wskazówkami komentarzami, proszę również o odpowiedź na kilka konkretnych pytań (zamieszczam na dole postu).

Najpierw nieco danych:
Wzrost: 185 cm
Waga: 85 kg
Wiek: 23

Typ budowy: wychodzi, że mezomorfik ;)

Trening siłowy: 3x30 min w tygodniu, póki co mało/średnio intensywny (brak aktywności przez ostatni rok).
Trening areobowy: 5x20 min w tygodniu

Średnia dzienna aktywność: oceniam na średnią, ale bywa różnie ;)

Cel: REDUKCJA

Wyliczone dzienne zapotrzebowanie: 2401 kcal, B:181, T:112, WW:168.

Poniżej trzy przykładowe dni w mojej diecie:

Dzień 1 - 2334 kcal, B:177/T:107/WW:164

Posiłek 1 - 8:00, 622 kcal, B:53/T:21/WW:56
Płatki owsiane 50 g, 183 kcal, 6/4/31
Jogurt naturalny 2% 200g, 120 kcal, 9/4/12
Rodzynki suszone 50g, 42 kcal, 0/0/10
2 jaja gotowane 140g, 153 kcal, 14/11/1
Ostrowia WPC 80 30g, 125 kcal, 24/2/2

Posiłek przedtreningowy - 11:00, 243 kcal, B:18/T:1/WW:39
Tuńczyk w sosie własnym 75g, 72 kcal, 16/1/0
2 banany 180g, 171 kcal, 2/1/39

Posiłek potreningowy - 14:30, 502 kcal, B:40/T:14/WW:53
Pierś z kurczaka 150g, 149 kcal, 32/2/0
Kasza gryczana 50g, 168 kcal, 6/2/32
Papryka czerwona 50g, 12 kcal, 1/0/2
Oliwa z oliwek 10g, 88 kcal, 0/10/0

Posiłek 4 - 18:00, 381 kcal, B:15/T:35/WW:3
Szynka wieprzowa wędzona (domowej roboty) 40g, 66 kcal, 8/4/0
Pomidor 50g, 8kcal, 0/0/1
Sałata 20g, 2kcal, 0/0/0
Oliwa z oliwek 5g, 44 kcal, 0/5/0
Orzechy włoskie 40g, 262 kcal, 6/26/1

Posiłek 5 - 21:00, 585 kcal, B:52/T:36/WW:13
Ser twarogowy półtłusty 125g, 166 kcal, 23/6/5
Śmietana 12% 150g, 200 kcal, 4/18/6
Szczypiorek 25g, 7 kcal, 1/0/0
Oliwa z oliwek 10g, 88 kcal, 0/10/0
Ostrowia WPC 80 30g, 125 kcal, 24/2/2


Dzień 2 - 2455 kcal, B:196/T:112/WW:166

Posiłek 1 - 8:00, 609 kcal, B:53/T:21/WW:52
Płatki owsiane 50 g, 183 kcal, 6/4/31
Jogurt naturalny 2% 200g, 120 kcal, 9/4/12
Kiwi 50g, 28 kcal, 0/0/6
2 jaja gotowane 140g, 153 kcal, 14/11/1
Ostrowia WPC 80 30g, 125 kcal, 24/2/2

Posiłek przedtreningowy - 11:00, 392 kcal, B:23/T:16/WW:39
Makrela wędzona 100g, 221 kcal, 21/16/0
2 banany 180g, 171 kcal, 2/1/39

Posiłek potreningowy - 14:30, 535 kcal, B:46/T:13/WW:57
Pierś z kurczaka 150g, 149 kcal, 32/2/0
Makaron penne durum 80g, 276 kcal, 12/1/54
Warzywa mrożone 75g, 23 kcal, 2/0/3
Oliwa z oliwek 10g, 88 kcal, 0/10/0

Posiłek 4 - 18:00, 334 kcal, B:22/T:25/WW:5
Serek wiejski 200g, 194 kcal, 22/10/4
Pomidor 50g, 8kcal, 0/0/1
Oliwa z oliwek 15g, 132 kcal, 0/15/0

Posiłek 5 - 21:00, 585 kcal, B:52/T:36/WW:13
Ser twarogowy półtłusty 125g, 166 kcal, 23/6/5
Śmietana 12% 150g, 200 kcal, 4/18/6
Szczypiorek 25g, 7 kcal, 1/0/0
Oliwa z oliwek 10g, 88 kcal, 0/10/0
Ostrowia WPC 80 30g, 125 kcal, 24/2/2

Dzień 3 - 2450 kcal, B:191/T:109/WW:175

Posiłek 1 - 8:00, 628 kcal, B:53/T:21/WW:57
Płatki owsiane 50 g, 183 kcal, 6/4/31
Jogurt naturalny 2% 200g, 120 kcal, 9/4/12
Banan 50g, 48 kcal, 1/0/11
2 jaja gotowane 140g, 153 kcal, 14/11/1
Ostrowia WPC 80 30g, 125 kcal, 24/2/2

Posiłek przedtreningowy - 11:00, 382 kcal, B:24/T:16/WW:34
Makrela wędzona 100g, 221 kcal, 21/16/0
Ryż brązowy 50g, 161 kcal, 4/1/34

Posiłek potreningowy - 14:30, 677 kcal, B:51/T:26/WW:59
Pierś z kurczaka 150g, 149 kcal, 32/2/0
Oliwa z oliwek 10g, 88 kcal, 0/10/0
Szpinak mrożony 100g, 15 kcal, 2/0/0
Ser feta 80g, 172 kcal, 14/13/1
Mandarynki 150g, 63 kcal, 1/0/14
Banan 200g, 190 kcal, 2/1/44

Posiłek 4 - 18:00, 178 kcal, B:10/T:9/WW:13
Szynka wieprzowa wędzona (domowej roboty) 40g, 66 kcal, 8/4/0
Chleb pełnoziarnisty 25g, 59 kcal, 2/0/12
Oliwki zielone marynowane 50g, 53 kcal, 1/5/1

Posiłek 5 - 21:00, 585 kcal, B:52/T:36/WW:13
Ser twarogowy półtłusty 125g, 166 kcal, 23/6/5
Śmietana 12% 150g, 200 kcal, 4/18/6
Szczypiorek 25g, 7 kcal, 1/0/0
Oliwa z oliwek 10g, 88 kcal, 0/10/0
Ostrowia WPC 80 30g, 125 kcal, 24/2/2


Czy przyprawy pt. curry, bazylia, oregano, czosnek granulowany są bardzo niepożądane przy takiej diecie?

W kilku wersjach jest makrela wędzona w posiłku przedtreningowym. Gdzieś wyczytałem, że tłuszcze przed treningiem są niepożądane - makrela ma ich w sobie nieco. Wymienić?

Czy w dniu 2 i 3 nie ma za mało węgli w posiłku potreningowym? Czy w potreningowym (dzień 3) powinienem skupić się na węglach nie pochodzących z owoców czy tak jest ok?

Czy nie powinienem wrzucić do sniadań jakichś warzyw?

Jeden z posiłków przewiduje ser feta - dużo tłuszczy nasyconych (40% tłuszczy w tym dniu to tłuszcze nasycone w takim przypadku). Czy taki posiłek 1-2x w tygodniu jest dopuszczalny, czy do wymiany?


Dzięki!
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 20191 Wiek 12 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 69241
Witam.
Przyprawy mogą być.
Makrele wywal z posiłku przedtreningowego.
Mandarynki zamień na węgle złożone.
Możesz dorzucić warzywa.
Sporadycznie możesz dodać,pamiętaj jednak o całodniowym bilansie kalorycznym.

Pozdrawiam.




Zmieniony przez - Ekspert-SFD w dniu 2012-04-21 12:55:15
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dieta na redukcje i plan dnia do oceny

Następny temat

piwo gingers artosc odzywcza

WHEY premium