logo
zamknij zamknij

Dieta redukcyjna do oceny, 78kg

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 174

0 5 0
napisał(a)
Rzepa4
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 18 lat Na forum 184 dni Przeczytanych tematów 809
ABY UTRZYMAĆ WAGĘ
2919 kcal
15% białka: 438 kcal = 110 g
55% węglowodanów: 1605 kcal = 401 g
30% tłuszczu: 876 kcal = 97 g
Cel : REDUKCJA
Aktualna Waga - 78kg
Wzrost - 173cm
Wiek : 18lat
Ćwiczę 4 razy w tygodniu FBW
Jak oceniacie diete? Coś dorzucić coś wymienić ?


Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 1944 Napisanych postów 59849 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 498273
Tutaj możesz przeczytać o podstawach:
http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety 
Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego
http://www.sfd.pl/-t276436.html 
Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal
http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie.
http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie.
http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
Proporcje przyjmujesz 2 g białka , 1 g tłuszczy i reszta węglowodany
napisał(a)
dudee
Ekspert
Szacuny 1028 Napisanych postów 23113 Wiek 22 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 227206
Przede wszystkim oczyść swoją dietę z produktów o wysokim stopniu przetworzenia czyt. (masło roślinne, sztuczny miód, serki wiejskie, bułki pszenne, a także majonez). Wędzone ryby spożywaj sporadycznie, gdyż zawierają substancję smoliste, w celu uzupełnienia EPA I DHA wprowadź świeże, tłuste ryby 2-3 w tygodniu. Możesz również uzupełnić menu o roślinne o3 (ALA) czyli orzechy włoskie, dobrej jakości olej rzepakowy, olej wysokolinolenowy. Rzeczywiście jadłospis jest ubogi w kontekście witamin, minerałów jak i niezbędnych kwasów tłuszczowych. Wzbogać zatem posiłki o liczne warzywa (różnokolorowe) które dostarczają cenne dla naszego organizmu przeróżne antyoksydanty.

Dostosuj się do wskazówek powyżej.
Niemniej jednak dorzucam jeszcze od siebie wartościowe artykuły.

http://potreningu.pl/articles/1732/zbilansowana-dieta-redukcyjna-czyli-jedz-wegle-i-chudnij
http://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych-
http://potreningu.pl/articles/2719/najczestsze-bledy-popelniane-podczas-ukladania-diety-redukcyjnej



Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-04-19 19:08:54

Dietetyk - konsultacje dietetyczne (kontakt tylko prywatnie)
http://www.sfd.pl/[BLOG]_ROAD_TO_THE_SUCCESS._dudee_-t1127478-s25.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Książki o dietetyce.

Następny temat

Miód

Szybko schudnę - będę piękna

Czy SAA działają neurodegeneracyjnie?

“Mówi się, że” - najpopularniejsze obiegowe mity dotyczące treningu

Oddawanie krwi a dieta - co warto jeść przed i po?

Oddawanie krwi a suplementacja, SAA i aktywność fizyczna

10 produktów wspomagających wrażliwość insulinową

Biszkopt z jeżynową galaretką

Kurczak z czerwoną fasolą w sosie pomidorowym