logo
zamknij zamknij

Dieta redukcyjna do oceny, 100kg

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 9353

0 5 0
napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1842 Napisanych postów 49302 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 426380
Sprawdź sobie jakie kwasy tłuszczowe wchodzą w skład danych produktów i przelicz. Z czasem zapamiętasz i będziesz to robił intuicyjnie.

http://nutritiondata.self.com/ 
1

Moderator działu Odżywianie

napisał(a)
maSHo
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 131 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18838
Dzięki Domer

wyszło mi że za mało nasyconych i wielonienasyconych , podbić je olejem lnianym i masłem ?
napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1842 Napisanych postów 49302 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 426380
Ewentualnie innymi źródłami kwasów tłuszczowych: olej kokosowy, wiórki, masło klarowane, tłuste ryby, tłuste mięsa. Pamiętaj, że nie liczy się co do dnia a w dłuższej perspektywie czasu. Gdyby każdy miał liczyć dokładnie poszczególnie dni, to można ogłupieć.
1

Moderator działu Odżywianie

napisał(a)
blue_hope
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2399 Napisanych postów 13604 Wiek 29 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 111666
No dlatego ja mówię, patrzy się na urozmaicanie, by używać nie tylko jednego rodzaju oleju, czy nasion. Tylko wymiennie. Liczenie wszystkiego, to kiepska droga.
napisał(a)
maSHo
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 131 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18838
Hej

Pochwale się -4cm w pasie, na wadze jakieś pół kilo.
I pytanie, widziałem w przepisach że niektórzy smażą na oliwie? Czy to właściwe?
napisał(a)
deja vu
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1088 Napisanych postów 6587 Wiek 42 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 231126
Można smażyć na oliwie. Zawsze jednak krótkotrwałe smażenie będzie lepsze od długotrwałego. Mnie osobiście oliwa nie do wszystkiego pasuje - np jajecznica na oliwie jest dla mnie niejadalna. Ale juz jakies krewetki czy wołowinę do bolognese - spokojnie na oliwie podsmażam. Do smażenia można używac także masła klarowanego, oleju kokosowego, smalcu.
1

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

napisał(a)
blue_hope
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2399 Napisanych postów 13604 Wiek 29 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 111666
Tadeusz też mówił, że na oliwie można smażyć krótkotrwale, mnie osobiście mało co smakuje podsmażone na oliwie (tutaj też kwestia samej oliwy, jej jakości i jej smaku. Jak smażę to właśnie olej kokosowy, albo masło klarowane, ich posmak nie zmienia smaku potrawy.
napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1842 Napisanych postów 49302 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 426380
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Odchudzanie bez diety

Radosław Słodkiewicz - ocena sylwetki

Fitness ladies in red

Ziemniaki czy ryż? Porównanie okiem dietetyka

Suplementy na masę - beta-alanina

KOMUNIKAT IFBB ELITE PRO!

Kasia Dziurska na Arnold Classic Europe

Brokuły czy cukinia - porównanie okiem dietetyka

Suplementy na odchudzanie - Berberyna