Kiepski jestem w pisaniu postow, wiec aby nie przynudzac -
Moim celem jest przede wszystkim poprawienie nawykow zywieniowych - na drugim miejscu jest redukcja. Mam juz po prostu dosc zarcia szybko i byle jak i chce z tym skonczyc dopoki jestem piekny i mlody bo potem moze byc juz ciezko.
Projektujac diete staralem sie:
- rownomiernie rozlozyc bialka
- wegle wrzucic tylko na sniadanie i posilki przed/po-treningowe
- nie jesc non stop piersi z kurczaka
- utrzymac odpowiednie proporcje tluszczow (wyszlo mi to nie do konca dobrze - nasyconych mam 20%, jedno i wielo- nienasyconych po 40%)
- uwzglednic blonnik (28g)
Czekam na opinie co jeszcze ewentualnie zmienic/poprawic.
Pozdrawiam!
Waga : 82
Wzrost : 177
Obwód klatki : 99
Obwód ramienia : 31
Obwód talii : 99
Obwód uda : 54
Obwód łydki : 41
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 25%
Aktywność w ciągu dnia : praca
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : na chwile obecna brak
Odżywianie : Poza pizza i kebabem nigdy nie jadlem innych fast-foodow, nie pijam "kolorowych" wod, teraz staram sie tez ograniczac soki w kartonach. Nie lubie tylko szpinaku, wszystko inne spokojnie jem.
Cel : redukcja rozłożona w czasie
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia : wszystko w porzadku
Preferowane formy aktywności fizycznej : 3 x w tygodniu trening domatora, w pozniejszym terminie dolozyc 3 x w tygodniu basen
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : wolalbym ich uniknac
Wow, pierwszy raz widze zeby ktos najpierw przeczytal rzeczywiscie podwieszone przed zalozeniem :D
Dobrze myslisz ;)
Posiłki:
W pierwszym idealne beda jaja zamiast twarogu
Omlet z owsianymi, lub gotowane/jajecznica
2- ok, ale wiecej warzyw
3- j/w wiecej warzyw i nie licz warzyw w bilansie
4- tunczyk w oleju to kaszana, jak juz to w wodzie, lecz tez codzienne jedzenie niewskazane, tunczyk ma znaczne ilosci rteci jak na rybe a i z puszki srednio zdrowe to (osobiscie jem 2-3w tyg tunczyka i w nocy nie swiece).
5- 80gr piersi kuraka to bardzoooo malo :D
6- tego dorsza dalbym w 2 posilku i podmienil z kura
7- rzodkiewki nie licz ;), twarog podlej tluszczem ktory miales przeznaczyc w przed/po treningowym, bo tam tluszcze beda ci zbedne ;)
Dobranoc ;p
Wyglada ok, z tym ze nie powinienes od razu scinac kcal podbij do zerowego bilansu, i obserwuj wymiary/wage co tydzien/dwa, jezeli nic sie niedzieje odejmij z 200kcal, jezeli spadlo powyzej 1kg na tydzien to dodaj te 200 ;)
Na moje oko to powinienes spozywac 2700-2900kcal.
Co do treningu to powszechnie polecany jest FBW na silowni, z treningiem domatora nie mialem nigdy stycznosci, wiec ci za duzo nie poradze ;)
Co do suplementow to dobrze napisales, unikaj! nie sa tobie potrzebne!
Jedyne czego ci brakuje w diecie, to tranu/omega-3 jezeli bedziesz jadl dzien w dzien rybe z morza to ok, ale mozesz smialo wprowadzic sobie prozdrowotnie (na miesiac wydatek 20-30zl)
Jak bedziesz mial problemy z glodem w ciagu dnia, to dalbym wiecej owsianych na sniadanie ;)