i ropzumiem ze po treningu w posliku powienien znalesc sie ryz bialy lub paraboiled, brazowy sie tu raczej nie nada?
dziekuje za wszystkie odpowiedzi i sory ze tak mecze ale chce miec wszytko dopiete na ostatni guzil
juz czytam
1210681135000
Mateo 1983
Wysłana - 13 maja 2008 14:21
Oczywiście zapodanie bialka serwatkowego będzie dobrym rozwiązaniem gdyż jest ono bogatym zródłem aminokwasów. Różnica bedzie tkwiła w szybkości wchłaniania, zatem spożywając odżywkę białową przed musisz uwzględnic odpowiednio dłuzszy czas niż w przypadku BCAA aby nie odczuwać dyskomfortu podczas treningu (HIIT)
i juz wszystko jasne madu swietny artwielkie dzieki. podsumowujac: dzien z hiit: posilek, jakis czas przed hiit wpc lub bezposrodnio przed bcaa, hitt,do 15 min po wpc, ok 30 min pozniej kurak+ ryz paraboiled
dzien z silowym: posilek, jakis czas przed wpc lub bezposrodnio przed bcaa, silowy, bcaa lub wpc, aero, do 15 min po wpc, ok 30 min pozniej kurak+ ryz paraboiled. warzywa wkomponuje w odpowiedniej porcji do innych posilkow w ciagu dnia.
1210682101000
Mateo 1983
Wysłana - 13 maja 2008 14:42
Osobiście po aero pominąlbym wpc i zapodał posiłek a tak ok
mateo tez nad dym myslalem z racji wpc juz po silowym i tak tez zrobie, po aero dam ryz paraboiled+kurak.
jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc
1210682797000
Brzyd
Wysłana - 04 sierpnia 2008 14:23
Witam. Mam pytanie, wykonując trening siłowy 3 razy w tygodniu jak ułożyć posiłki w dni beztreningowe? Zrezygnowac z posiłku przed/po treningu?
1217852603000
Sniv
Wysłana - 04 sierpnia 2008 14:37
Zostaw jak jest, tylko dodaj warzywa i tłuszcz jeśli go tam nie ma. mogą zmienić się ewentualnie lekko ich godziny, ale staraj się cały dzień jeść w odstępach 3-4 h i wtedy normalnie konsumujesz wszystkie zaplanowane posiłki. Jak wyrzucisz przed i potreningowy to będzie deficyt kalorii i liczba posiłków się zmniejszy, a to niczemu dobremu nie posłuży. Chyba, że kombinujesz coś w stylu:
a o którj zaczynac pierwszy posiłek sa jakies specjalne godziny bo ja naprzykład wstaje o 10 (wkrótce to sie zmieni) czy jest jakas róznica jak zaczne dzien o 10 a dzien o 7 ???