Sprawdź ile procent masz tłuszczu |
Zapewne uznacie ten temat za bezsensowny i nadający się do likwidacji, ale przeczytajcie post młodego, 17-letniego chłopaka, któremu ta dieta zruinowała część życia.
Otóż rok temu, na wakacjach skusiłem się na ową dietę niskowęglowodanową, gdyż miałem jakieś 20 kg nadwagi.
Początki były super, dieta niby cud. Szybko traciłem, traciłem i traciłem.
A miesiące mijały, wakacje minęły i nastął rok szkolny - nowa szkoła. W grudniu skończyłem dietę - chciałem zacząć chodzić na siłownię więc zacząłem się racjonalnie odżywiać. Wtedy też pojawiły się prawdziwe kłopoty.
Okazało się, że dieta kompletnie "wyssała" mnie z składników odżywczych. Ilości potrzebnych do życia składników odżywczych były tak niskie w tej diecie, że jak teraz tak sobie o tym myślę to po prostu załamuje ręcę, mimo, iż sam zgodnie przestrzegałem tej diety.
Wkrótce przestały mi rosnąć włosy i zarost. Po jakimś czasie zacząłem przyjmować ZMA apteczne(dokładnie od lutego). W maju doszedł Tribulus Terrestris(ja wiem, że naturalnie nie powinnienem tego przyjmować, ale zrozumcie moją sytuację...gdybym tego nie wziął, najprawdopodobniej spoczywałbym już na łonie Abrahama) i tak cudem powróciłem do normalnej wagi - ok 90 kg, a wcześniej było ponad 100 kg.
Na razie nie biorę żadnych supli, ćwiczę w domu i ogólnie jestem już szczęśliwy.