Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 620 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Odchudzanie
Dieta na zrzucenie brzucha, nie tracac za bardzo na reszcie masy 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Dieta na zrzucenie brzucha, nie tracac za bardzo na reszcie masy"   

slon123
 Wysłana - 13 październik 2009 20:34        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, mam 21 lat, kilka miesiecy temu wrocilem na silownie niestety z zbednym balastem ktorego nie wiem dokladnie jak usunac. Wiadomo problem tkwi w diecie, a raczej takiej ktorej nie przestrzegale. Moim glowym problemem bylo nocne obrzarstwo ktore teraz jak widac niezle sie umiescilo w moim bebdzonie. Bardzo chcialbym zrzucic zbedny balast z brzucha i stracic boczki, i jesli to mozliwe nie stracic zbytniej masy, bo teraz glownie na niej sie skupiam na silowni.
Ponizej zamieszczam moj obecny plan jedzenia, wiem ze nie jest do dobre dlatego postanowilem w koncu napisac o porady od osob ktore maja o tym wieksze pojecie. Zalezy mi na opiniach co powinienem wyrzucic z menu, na czym sie skupic w wiekszej mierze

przyznaj SOG'a

slon123
 Wysłana - 13 październik 2009 20:38      [zgłoszenie]

8.00
100g - platki owsiane na mleku
banan

10.00
3 jajka gotowane
100g chleb zytni
owoc

13.00
100g ryzu brazowego
150g piersi z kurczaka lub poledwicy
100g warzyw
jogurt naturlany

16.00 przed treningiem
platki owsiane na mleku

18.00 od razu po treningu
shake - 2surowe jajka, o.5 melka, lyzka kakao

18.30
100g ryzu brazowego
150g piersi z kurczaka
100g warzyw

250g jogurt owocowy

przyznaj SOG'a

marcellll
 Wysłana - 13 październik 2009 20:51      [zgłoszenie]

witam, to co przedstawiles trudno nazwac dieta, poczytaj posty podwieszone sa bardzo pomocne.Polecam dobry art.Maralesa 37 o podstawach diety [http://www.sfd.pl/Jak_u%C5%82o%C5%BCy%C4%87_diet%C4%99_-t527693.html]
Oczywiscie 10 wskazówek żywieniowych [http://www.sfd.pl/temat315293]
Czytaj czytaj i jescze raz czytaj, jak zalapiesz oco chodzi i poznasz podstawy wtedy wklej dietke a drobne poprawki podpowiedza koledzy.Powodzenia pozdrawiam

przyznaj SOG'a

slon123
 Wysłana - 13 październik 2009 22:44      [zgłoszenie]

Zgodnie z porada marcelllliego zaglebilem sie w lekture diet i ulozylem sobie taki program:

8.00
2 jaja na twardo
szklanka mleka
garść orzechow ziemnych

10.00
platki owsiane z mlekiem
2xkromki chleba zytniego z wedlina i serem
banan, jablko lub inny owoc

13.00
100g ryzu brazowego + jakis sos
150g kurczaka/ ryby (dla urozmaicenia)
oliwa z oliwek
marchchewka surowa lub inne warzywo

16.00 przed treningiem
banan lub mala miska platkow owsianych

18.00 zaraz po treningu
2 surowe jajka
250ml mleka
kakao dla smaku

18.30
kasza gryczana z sosem
kurczak lub ryba
warzywa
orzechy wloskie

przed snem
100g twarogu
oliwa z oliwek

mysle ze moglbym zaczac tego typu diete tylko nie wiem czy jest ona odpowiednia w moim przypadku, prosilbym o jakies wskazowki, co dodac lub ujac. pozdrawiam

przyznaj SOG'a

kk3
 Wysłana - 13 październik 2009 23:15      [zgłoszenie]

to wciaz nie jest dieta, masz obliczyc zapotrzebowanie i z niego skorzystac komponujac posilki

poza tym rano zrodlo ww jakies, o 10 wyrzuc owoc daj zrodlo bialka, przed treningiem daj kurczaka i ryz, po to samo.

w ogole co to za pomysl z jedzeniem surowych jajek. chyba za duzo rockyiego sie naogladales, jezeli tak sie odzywiales to nie martw sie spadkiem masy, ktorej za duzo nie nazbierales, a salmonella.

1 goal,
1 dream.

przyznaj SOG'a

scull
 Wysłana - 8 luty 2010 11:07      [zgłoszenie]

Mam 25 lat, 182 wzrostu i ważę 83kg. Ze względu na pracę prowadzę siedzący tryb życia przez ok. 9 h dziennie. Jadam 3 posiłki złożone w dużej mierze z chleba z szynką + jakieś owoce pomiędzy. Kolacja to zazwyczaj makarony. I stąd pewnie moje kłopoty ze wzrastającą wagą i "pięknym" bandzioszkiem.

Teraz chcę zrzucić zbędny tłuszcz na brzuchu. Wobec czego 2 razy w tygodniu godzinę spędzam na siłowni (ok. godz. 12 w południe).

Po lekturze forum ułożyłem sobie propozycję diety. Jako totalny amator chciałbym prosić o jej ocenę.

Posiłek I ok. godz 7
- jajka z pomidorami
- tuńczyk
- inna ryba z puszki
- pieczywo waza

Posiłek II ok. godz 9:30
- kromeczka chleba razowego z szynką

Posiłek III ok. godz 11 (przed treningiem)
- owoc

Przed treningiem nie mogę jeść dużo, gdyż źle mi się ćwiczy z pełnym żołądkiem

Posiłek IV ok. godz 13 (po treningu)
- zupa
- chleb razowy z szynką
- 0.5l kwaśnego mleka
- owoc

Posiłek V ok. godz 16
- owoc

Posiłek VI ok. godz 19
- usmażona ryba
- pierś z kurczaka
- ryż
- sałatka z warzyw z octem i oliwa z oliwek

Posiłek VII ok. godz 21
- pieczywo waza z serem białym lub żółtym

Jako że jestem w pracy nie mam możliwości przygotowania sobie jedzenia w postaci np. kurczaka. Dodatkowo, tak jak napisałem wyżej, zjedzenie czegoś więcej przed treningiem powoduje, że źle mi się ćwiczy.

Wszelkie sugestie mile widziane

przyznaj SOG'a

SILCE
 Wysłana - 8 luty 2010 12:36       [zgłoszenie]

dieta kiepska a o posilkach okolotreningowych to juz nie wspomne. Jak zle ci sie cwiczy to zjedz go okolo 1,5 godziny przed silownia i niech to bedzie ryz brozowy/durum/kasza gryczana + mieso peirs/wolowina. Po silowni tak sama ww+ bialko a ni ejakas zupa i 0,5l mleka
Ogolnie to wszystko do poprawy przeczytaj posty podwieszone z dzialu "odzywianie"

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dieta na zrzucenie brzucha, nie tracac za bardzo na reszcie masy

<< dieta + trening i wio / 6kg w 4tygodnie >>

Podobne: Prosze niech mi ktoś pomoze z zzucić 7kg w 3tygonie | ROZWALONY METABOLIZM / dieta redukcyjna - HELP !!!!!! | "Jem mniej niż x kcal i nie chudnę" | [art-onet]"Zła wiadomość dla otyłych - nigdy nie schudną" | Forma lato 2008 (czyli co robic by sie nie wtydzic zdjac koszulke na plazy ) | Redukcja, silownia i dieta

Warto przeczytać: creabolic | krea bol | zony polskich pilkarzy | posilek potreningowy ostatnim | chrmu | cell pump + carbo dawkowanie | deka winstrol cykl | mass gain hi tech dawkowanie | bieganie wydolnosc | naderwany miesien piersiowy | shotgun dzialanie | zerwany miesien piersiowy | bolerioza | rozpiska deka wino | jak polaczyc deke z winkiem | deka i winko | wysypka na rekach | opinie sprzetu | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL