Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Dieta na rzeźbę/ redukcję tłuszczu

verduner

Wysłana - 07 marca 2010 20:23    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam to mój 1 post na tym forum!
Pisze tutaj aby doradzić się Was co nieco o diecie na rzeźbę i zarazem redukcji tłuszczu. Zaczne może od podania kilku informacji o sobie.

Wzrost: 191cm
Waga: 96kg
Aktywność fizyczna: od prawie 2 lat trenuje na silowni 3x w tygodniu (pon. klata, biceps. wt. barki, nogi. śr. plecy, triceps).

Jak już pisałem trenuje od prawie 2 lat na siłce i przewaznie robilem caly czas mase i siłe, nie mam za bardzo pojecia o rzezbie. Czytalem jednak cos o dziennym zapotrzebowaniu kalori itp. Tak więc moje dzienne zapotrzebowanie wynosi ok. 2534~2764kcl dziennie.Nie wiem natomiast jak wyliczyc ile powinienem spozywac gram białek, wegli i tłuszczy dziennie na 1 kg masy ciała, tak aby osiągnąć zamierzony efekt (rzeźbę). Oczywiscie aktywnosc fizyczna sie nie zmienia i dalej bede chodzil 3x w tygodniu na silownie.

@Edit: Zapomnialem tez spytac czy lepiej odjac jakies 300kcal czy zostawic ilosc kalori w spokoju natomiast zmniejszyc np.ilosc wegli a dodac do bialek?

Zmieniony przez - verduner w dniu 2010-03-07 20:29:57

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 marca 2010 21:24 
W większości przypadków polecamy:

Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

skream

Wysłana - 07 marca 2010 21:24    Edytuj Cytuj
daj 100-200 mniej niż Twoje zapotrzebowanie. obserwuj wagę i wtedy dodawaj lub odejmuj. białko 2-2.5 g tłuszcze 1-1.5 węgle 2-3. mniej więcej. poczytaj sobie o diecie redukcyjnej i rozłożeniu posiłków w ciągu dnia.

anubis84

Wysłana - 08 marca 2010 15:02    Edytuj Cytuj
Trening pon, wt, sr tak bez przerw to troche za dużo, zrób chociaż 1 dzień przerwy, sciągnij dziennik posiłków vitalmaxa, on sam sobie podzieli co i ile Ci potrzebne
Znawca -

verduner

Wysłana - 08 marca 2010 16:38    Edytuj Cytuj
ajj mój blad :P zle napisalem. oczywiscie treningi robie pon, sr, piatek :P czyli co 2 dzień. Dzieki za info z tym dziennikiem :D wlasnie sciagam ;) zobaczymy co to za cacko.

Zmieniony przez - verduner w dniu 2010-03-08 16:42:01

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 08 marca 2010 19:08    Edytuj Cytuj
możesz zobaczyć w planach żywieniowych sfd też są podobne kalkulatory
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dieta na rzeźbę/ redukcję tłuszczu

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.