Wysłana - 24 lutego 2010 12:01 Przeniesiony przez obliques z działu 'Odchudzanie'.
Sprawdź ile procent masz tłuszczu
Witam serdecznie mam 17 lat , 181wzrostu, ważne 76kg, ćwiczę x5 w tygodniu intensywnie. Sobota i niedziela wolne. chciałbym poprosić was o ułożenie jakieś dobrej diety..sam mam z tym drobne problemy.spożywam dużo nabiału,owoców,warzyw ale chciałbym mieć rozpisane to wszystko kiedy spożywać ile i jak. Narazie nie używam żadnych suplementów.Uczę się w szkole średniej zajęcia mam od 8.00 do 15.15 dojeżdżam autobusem. wstaje o godz. 6.30 a wracam o 16. Obliczem zapotrzebowanie Kcal w Dni treningowe i nie treningowe. Treningowe : 3154,4 Nie Treningowe : 2578 Najczęściej ćwiczę około godziny 18-19. z gory dziekuje ;)   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 17   Waga: 76   Wzrost: 181   Obwód klatki: Nie wiem   Obwód ramienia: nie wiem   Obwód talii: 81   Obwód uda: nie wiem   Obwód łydki: nie wiem   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: mysle ze nie duzo   Aktywność w ciągu dnia: Szkoła   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: Siłownia x5 w tygodniu. intensywnie   Odżywianie: Nabiał,owoce,warzywa.ryz,makaron,ryby,mleko   Cel: poprawa estetyki i proporcji   Ograniczenia żywieniowe: Brak   Stan zdrowia: Stan zdrowia b.dobry   Preferowane formy aktywności fizycznej: x5 po 2h bardzo intensywne   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: brak   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Tak, ale nie redukcyjnych. na Poprawienie masy i sily   Stosowane wcześniej diety: Nie
I Posiłek 6:30 -płatki owsiane z rodzynkami i orzechami -banan -mleko 3,2% (300g)
II Posiłek 10:30 -3 kromki chleba razowego z serem -Owoc -Jogurt -rodzynki III Posiłek o 13:30 -2 kromki chleba razowego z szynka lub serem
IV Posiłek 16:00 -Ryz i pierś z kurczaka -banan lub inny owoc -warzywa
V Posiłek 18:20 [Przed Treningiem] -x2 Owoce -Ryz z jogurtem -warzywa VI Posiłek 20:00 - Serek Wiejski / Twaróg półtłusty - Jabłko - pieczywo razowe
*Proszę o analizę tej diety i uzupełnienie braki które na pewno występują *Proszę również o wpisanie gainera po jakich posiłkach powinien być spożywany *Wpisanie w jakich ilościach mam to spożywać *Jak uzupełnić dietę w szkole żebym nie musiał nosić jedzenia w pojemnikach xD Dziękuje za Pomoc ;) btw. trenuje ciężko aby uzyskać wyniki :) Najczęściej łącze ćwiczenia w superserie, nogom poświęcam cały dzień osobno ;)
Gdybym sam potrafil to zrobic to bym nie umieszczał tego na forum na którym liczę na jakąś pomoc (PROFESJONALISTY), tylko robił na kartce papieru... "Sam dojdź" - bardzo pomocne..
1267025018000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 24 lutego 2010 16:28
posłuchaj chłopie przyczytaj regulamin działu potem dyskutuj gdybyśmy każdemy wyliczali wszytsko to nie mielibyśmy życia od tego są powieszone