Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Dieta kwaśniewskiego - teraz cud - ale co potem?

SFD

Wysłana - 25 marca 2001 22:57    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Wiele się tu pisze o diecie kwaśniewskiego.
Wszystko wygląda ok. Ale niech no któryś
ze stosujących ją pójdzie sobie oznaczyć
cholesterol. Mój ojciec kiedyś rozmawiał
z kardiologiem na jej temat. Ten mu powiedział że kilkunastu jego pacjentów żyłoby jeszcze znacznie dłużej gdyby nie ta dieta.
I niech nikt nie odpisuje że to byli zawałowcy. Większość z osób obecnych tu na forum, biorących koksy i intensywnie trenujących w wieku 40-50 lat będzie miało duże kłopoty z układem krwionośnym.
[czekam teraz na lincz ]

Dudi

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 marca 2001 01:41 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SFD

Wysłana - 26 marca 2001 01:41    Edytuj Cytuj
Przeczytaj jakas ksiazke kwasniewskiego a potem sie wypowiadaj.Problemy spotykaja tych co niewlasciwie stosuja ta diete proporcje itp.Co do jajek to byly one uwazane za szkodliwe w latach 70(i do dzisiaj jeszcze pokutuje taka opinia)cholesterol zawarty w jajkach nalezy do grupy tzw.dobrego cholesterolu.

nurek

SFD

Wysłana - 26 marca 2001 02:23    Edytuj Cytuj
to dlaczego xena (i pewnie qpa innych ludzi) je na wieczor 10 bialek z jajek, a zoltka wywala?

gritz
manson

SFD

Wysłana - 26 marca 2001 08:51    Edytuj Cytuj
Dlatego, ze glownym zrodlem energii w diecie xeny sa weglowodany i unika ona tluszczu. Dla ludzi odzywiajacych sie w ten sposob zoltka jaj sa szkodliwym produktem. Ale dla kogos kto zywi sie glownie tluszczem zoltka sa bardzo wazne (ja zjadam ok. 8 dziennie). A z tym cholesterolem, to troche nie tak. Nie jest straszny wysoki poziom cholesterolu lecz choroby, ktore on wywoluje u osob odzywiajacych sie nieprawidlowo. Np. Grecy spozywaja ogromne ilosci oliwy z oliwek. Ich cholesterol czesto dochodzi do 500, a wcale nie maja zawalow i takich tam czesciej niz inne narody. To nie jest takie proste - wysoki cholesterol w wynikach = smierc na zawal. Niedlugo sie zbadam, to wam powiem jak z moim cholesterolem.

SFD

Wysłana - 26 marca 2001 12:39    Edytuj Cytuj
Zawaly i inne takie historie spotykaja ludzi zestresowanych,otylych,nie cwiczacych w ogole,palaczy i sterydowcow...

nurek

SFD

Wysłana - 26 marca 2001 19:24    Edytuj Cytuj
Maus dobrze mówi. Ja też jem 6-8 całych jajek dziennie, ale nie jem węglowodanów (tzn. warzyw owoców, soków pieczywa). Zawałowcy, o których pisze nurek mogli nie stosować ściśle diety. Opowieści typu 'co by było gdyby...' odłóżmy między bajki. Jako ciekawostkę podaję że znaczny odsetek słoni umiera na zawał serca, a jedzą one tzw. 'zdrową'(beztłusczową) żywność.

SFD

Wysłana - 27 marca 2001 23:29    Edytuj Cytuj
Eeeee, co do tego cholesterolu to sie nie zgodze. Zapominacie chyba o podziale na tluszcze zwierzece (kw. tl. nasycone - generalnie zle) i roslinne (kw. tl. nienasycone - generalnie dobre). I cos mi sie wydaje, ze cholesterol z jajek to nie jest ten dobry. Oliwa z oliwek to inna historia, chyba najlepszy tluszcz jaki mozna spozywac. Poza tym Grecy na 100% maja zupelnie inne zwyczaje zywieniowe.(tzw. dieta srodziemnomorska). Oprocz tej oliwy wcinaja hektary owocow i warzyw, sporo chyba wina pija i w ogole jadaja inaczej anizeli Polacy.

tyle na dzis...

SFD

Wysłana - 28 marca 2001 16:44    Edytuj Cytuj
Jajka byly uwazane za szkodliwe w latach 70(i niestety taka opinia pokutuje do dzisiaj)

to by bylo na tyle...

nurek

janosikowa

Wysłana - 20 listopada 2008 22:13    Edytuj Cytuj
witam wszystkich niedoinformowanych w sprawie diety pana doktora ktory wymyslil diete wzorujac sie na swoim nazwisku , bo oprocz zakwaszenia organizmu i podniesienia cholesterolu to niebardzo wiem po co ludzie ja srosuja...acha i jeszcze maly szczegolik w racjonalnym odzywianiu minimalna ilosc weglowodanów kazdego dnia to 100g a nie 50 g,w przeciwnym wypadku organizm zaczyna spalac bialka (ktore powinny odbudowywac tkanki) w wyniku czego powstaja ciala ketonowe ktore po prostu sa szkodliwe........

JANOSIKOWA

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 20 listopada 2008 22:23    Edytuj Cytuj
popatrz jaka data była postu
Ekspert -

daw3008

Wysłana - 10 maja 2009 20:56    Edytuj Cytuj
u mnie z tym cholesterolem bylo tak, ze zaczalem stosowac w/w diete w 2007r. poziom cholesterolu spadl z ponad 400 na 233 w ciagu miesiaca. do tego wedlug naszych lekarzy choroba- zespol crowna-lesniowskiego na ktora cierpie, a raczej cierpialem jest nieuleczalna tylko da sie ja zaleczyc, a od czasu przestrzegania diety nie mam zadnych objawow. przy tym wszystkim mialem tez klykciny konczyste, ktore zniknely juz po 2 tygodniach, i nie powrocily. ogolnie rzecz biorac zniknely tez inne objawy roznego pochodzenia jak np. bole kregoslupa, zmeczenie. w moim przypadku jest ogolna poprawa zdrowia i samopoczucia. wiec mam mala prosbe pierwsze sprobujcie tej diety a potem komentujcie. tlusta dieta jest zdrowa, ale warunek nie mieszaj z weglowodanami. pozdrawiam serdecznie Dawid 26l.

dawid

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dieta kwaśniewskiego - teraz cud - ale co potem?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.