Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 18155 razy
słowa kluczowe: dieta  kopenhaska 
Autor

Dieta kopenhaska III

jogger

Wysłana - 11 sierpnia 2009 16:53    Edytuj  Cytuj

Niema możliwości na takiej diecie zwiększyć tempa metabolizmu i to jest pewnik!!!
Typowy dla tej diety jest wzrost temp. ciała nieraz powyżej 37st a jednym z zadań metabolizmu spoczynkowego jest właśnie regulacja temperatury. Osoby z funkcjonalną niedoczynnością tarcvzycy z reguły mają temp. ciała niższą od normy (i problem ze spalaniem) i dopiero ta dieta podbija im temp. do właściwej

"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -

jogger

Wysłana - 11 sierpnia 2009 16:58    Edytuj Cytuj
Wszystko byłoby ok, tylko te bóle głowy, które dokuczają mi popołudniu
Przy dużym spalaniu często jest to wpływ toksyn uwolnionych z tłuszczu, gdzie są magazynowane. Bierz osłonowo do 'normalnych' posiłków wit. B compositum i jakiś miłorząb, np. Ginkofar Forte

Ekspert -

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 11 sierpnia 2009 17:00    Edytuj Cytuj
Niema możliwości na takiej diecie zwiększyć tempa metabolizmu i to jest pewnik!!!
Typowy dla tej diety jest wzrost temp. ciała nieraz powyżej 37st a jednym z zadań metabolizmu spoczynkowego jest właśnie regulacja temperatury. Osoby z funkcjonalną niedoczynnością tarcvzycy z reguły mają temp. ciała niższą od normy (i problem ze spalaniem) i dopiero ta dieta podbija im temp. do właściwej

Jogger wiesz dobrze ta jak i ja że wzrost temp ciała nawet do 37,5 C nie jest zawsze powiązany ze zwiększeniem tempa metabolizmu...
Ekspert -

jogger

Wysłana - 11 sierpnia 2009 17:22    Edytuj Cytuj
Ale tu nie jest spowodowany ani przez wysiłek, ani przez walkę z infekcją, czysta termogeneza o podłożu tarczycowym.

Ekspert -

qazar ZASŁUŻONY

Hexx

Wysłana - 11 sierpnia 2009 20:07    Edytuj Cytuj
To juz wiem czemu sie poce :D ale tak szybko?
Chyba nie obejdzie sie bez wizyty w aptece i kupna tych paskow,o ktorych byla gdzies mowa.
Aha,i jak to jest z glodem ,wrocilam dzis do domu pozniej niz wczoraj ,bo dopiero o 15.30 i bylam naprawde wsciekle glodna,czy to juz oznaka ze pozniej metabolizm spoczynkowy mi zwolni ,czy tez drobne wachania sa calkiem na miejscu?
Nastepne pytanie-bola mnie miesnie,glownie ud,i lydek...czy moge cos z tym zrobic poza lykaniem jakiegos zestawu witamin z magnezem i innymi mineralami?

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 11 sierpnia 2009 20:12    Edytuj Cytuj
Wielu osobą pomaga pływanie na bóle mięśniowe...
Ekspert -

dagi83

Wysłana - 11 sierpnia 2009 22:05    Edytuj Cytuj
Dzisiaj nie czulam glodu no moze maly ok godziny 14 wiec zjadlam sobie salatke z owocw i jogurcik tak jak przewiduje dietka.Tak sie najadam,ze pozniej nic nie moglam w siebie wcisnac dlatego zrezygnowalam z drugiego posilku. Nie wiem czy dobrze zrobilam ale nie chcialam na chama w siebie wmuszac. Czy to normalne, ze praktycznie nie chce mi sie jesc.Wczesniej na diecie 1000-1200 ciagle odczuwalam glod a teraz nic.

Skalar.

Wysłana - 11 sierpnia 2009 22:12    Edytuj Cytuj
Ogółem każda bądź większość użytkowniczek które tutaj pisują stosują któryś raz z rzędu dietę typu kopenhaskiej (1000kcal, grejpfrutowe czy inne). Raczej im qaz nie pomożesz a Twoje posty utoną w spamie w.w pań.

If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects.
Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).

dagi83

Wysłana - 11 sierpnia 2009 22:24    Edytuj Cytuj
To po co to forum? Myslalam,ze dowiem sie tutaj paru rzeczy. DK stosuje dopiero drugi raz a na 1000 kcal bylam tylko miesiac.Nie mam wiec pojecia co i jak.Wczesniej udalo sie schudnac tylko dzieki mniejszym porcja i cwiczeniom ale niestety to juz nie pomaga.

Odpowiedzi jest na 49 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dieta kopenhaska III

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.