Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 18135 razy
słowa kluczowe: dieta  kopenhaska 
Autor

Dieta kopenhaska III

jogger

Wysłana - 29 czerwca 2009 19:53    Edytuj  Cytuj
Twoja wersja zabrania tylko alkoholu, cukru i soli, skąd ci się wziął ban na przyprawy? szpinaku bez czosnku bym nie zjadł
Ja podczas wysiłku trzymam pod językiem tabletkę l-karnityny do ssana - jest leciutko firmowo 'wzmocniona' węglowodanami i to powinno wystarczyć

"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -

Ugf

Wysłana - 29 czerwca 2009 20:13    Edytuj Cytuj
A ktoś mi chyba mówił, że tego nie powinnam przyprawiać, głównie robić na parze, ewentualnie gotować.
Ze szpinakiem miałam olbrzymi problem, wiele tego zostało, nawet pies go nie ruszył :P Ale musiałam jeść, żeby nie zaburzyć rozpiski :)
W takim razie jutro kurczaka zrobię na grillu i posypię papryką. Może być? Bo przyprawa do kurczaka chyba odpada, bo tam pewno sól jest.

jogger

Wysłana - 30 czerwca 2009 10:36    Edytuj Cytuj
OK btw takie przyprawy jak czarny pieprz, pieprz cayenne czy imbir wchodzą w skład wielu spalaczy tłuszczu

Zmieniony przez - jogger w dniu 2009-06-30 10:48:30

Ekspert -

Ugf

Wysłana - 30 czerwca 2009 13:16    Edytuj Cytuj
Super :) W końcu zjem coś co będzie dobre z racji przypraw, albo w miarę dobre :)

Dzisiaj na siłowni ćwiczyłam trochę mniej, miałam w pogotowiu "landrynę bezpieczeństwa", ale nie musiałam jej brać. Zakupiłam L-Carnitine 600, kapsułki,(opis tutaj http://suple.net/activlab-lcarnitine-p-422.html), a jej skład to:L-karnityna, L-arginina, chlorowodorek L-ornityny, subst. przeciwzbrylająca, E 470b, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, składniki otoczki: celuloza, barwnik E 171.

Czy to wystarczy do tego, żebym przestała mieć omdlenia po treningach? I czy pomoże w tej diecie? Nadal nie schudłam ani kg, a jestem już na 5 dniu :/

Ugf

Wysłana - 30 czerwca 2009 19:13    Edytuj Cytuj
I jeszcze jedno. Jak pojutrze mam kolację "Jak bez diety" znaczy, że mogę zjeść co chcę? Tzn. normalną kolację? A czy mogę sobie pozwolić na kawałek ciasta - makowca? Sąsiad przyniósł, ślubne i nie wypada nie spróbować. W ogóle już teraz bym kawałek zjadła, ale jak się domyślam nie wolno mi podczas tej diety w ogóle ... Sobie wybrał czas na przynoszenie ciast :P

I sorry, że się tak ciągle pytam :)

jogger

Wysłana - 01 lipca 2009 11:15    Edytuj Cytuj
Raczej chodziło mi o l-karnitynę do ssania tego typu
http://www.sfd.pl/sklep/Olimp_L_Karnityna%C2%AE-opis814.html
zawierającą fruktozę, ale twoja jest jak najbardziej OK tyle że jako 'czysty' spalacz, bez funkcji hamowania niedocukrzenia. Ponieważ nawet nie schodzi ci woda, masz jakiś problem metaboliczny, zapewne na tle hormonalnym. Pigułkę skreśliliśmy, kolejny to skojarzony z nadkwasotą - nadprodukcja insuliny (hiperinsulinemia) Generalnie produkcję insuliny hamują tłuszcze, więc następną inwestycją byłby tran z rekina w kapsułkach i CLA przed posiłkami.

Ekspert -

jogger

Wysłana - 01 lipca 2009 11:19    Edytuj Cytuj
To mój piewszy zapis o tej diecie, nie ma żadnych kolacji tylko lunch i obiad, 7go dnia tylko lunch
Ciasto na diecie ketogenicznej to cofnięcie się o 2-3 dni, ale powinnaś sprawdzić, czy w ogóle masz ketozę (paski KetoDiastix - apteka) - może w związku z tym co wyżej masz jeszcze zbyt wiele węgli jak na twoją trzustkę.

Ekspert -

Ugf

Wysłana - 01 lipca 2009 20:05    Edytuj Cytuj
Jej z tej 2 wiadomości niewiele rozumiem :P Jestem prostym człowiekiem, mi trzeba prosto i łatwo mówić :D

Na CLA mnie nie stać, na następne produkty, pomijając tran - również, niestety spłukana jestem.

jogger

Wysłana - 02 lipca 2009 13:18    Edytuj Cytuj
w promocjach to cla tak drogie na sztukę to chyba nie jest (może w sumie
http://www.sfd.pl/sklep/!!_PROMOCJE_!!_2x_Olimp_CLA_z_Zielon%C4%85_Herbat%C4%85_i_L_carn_60cap_%2B_Olimp_CLA_z_Zielon%C4%85_Herbat%C4%85_%2B_L_carn_60cap_GRATI-opis2259.html
) ale jak masz problem kasowy, to uderz w badania do lekarza rodzinnego. Możliwości do sprawdzenia: test tolerancji glukozy, hormony tarczycy + przeciwciała tarczycowe, poziom hormonów płciowych, prolaktyna... Jeśli powiesz, że na diecie kilkuset kalorii nie tracisz wagi, może da się przekonać chociaż poza tym pierwszym testem to raczej da skierowanie do endokrynologa

Zmieniony przez - jogger w dniu 2009-07-02 13:19:11

Ekspert -

jogger

Wysłana - 02 lipca 2009 13:21    Edytuj Cytuj

Ekspert -

Odpowiedzi jest na 49 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dieta kopenhaska III

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.