Nadwagę mam od niedawna, spowodowaną złym stylem życia, mniejszą ilością sportu, a większą jedzenia i to szczególnie niezdrowych rzeczy. Zastanawiam się czy od razu zaczynać tak drastycznie, czy spróbować inaczej? Jeśli zaczyna się łagodnie, to wyników długo nie widać co budzi rozczarowanie Boję się, że po tej diecie waga mi wróci mimo zapewnień tam na niej. Jak bardzo będę musiała się ograniczać po diecie? Ile ćwiczyć itd.? Jeśli nie będziesz się ograniczać, to oczywiście znów utyjesz. Warto zachować podstawowe zasady diety na codzień, wtedy pojedyncze odstępstwa nie są groźne. Na łąjbie też całymi dniami nie siedzisz w kambuzie chyba że cię zrobią cookiem pić herbatę odchudzającą? przeczyszczającą nie Jak jest napisane - duży kawał mięsa, to jakie to ma być mięso? najlepsza wołowina, ale może być dowolne, byle niskotłuszczowe. duzy kawał - chodzi o to, żeby zaspokoić głód a nie zapchać się na siłę I przede wszystkim - czy jak skończę te 13 dni, to mogę potem zrobić tydzień przerwy i znowu zacząć? Jeśli ci będzie pasowało, nie ma problemu I jak z ćwiczeniami? Chodzę na siłownię, gdzie robię głównie areoby. Dodatkowo jeszcze jak jest pogoda to rower. to tylko aeroby, będziesz miała niższą wydolność Co z tą gumą do żucia? Mam niby nadkwasotę żołądka i z racji tego, że posiadam czasem nieprzyjemny zapach z ust, od lat żuję miętową gumę nałogowo. Czy teraz będę musiała przestać mięta będzie OK I zapytam się dokładniej, bo trochę zamotałam wcześniej - czy mogę po tej diecie odżywiać się normalnie, ograniczając (w porównaniu do teraz) fast foody, czy jako, że jest to dieta, to do końca życia będę musiała uważać na to co jem, stosować diety itd? Jeśli raz się rozepchało komórki tłuszczowe, to zawsze będą w stanie szybko wrócić do poprzednich rozmiarów, niestety to dotyczy wszystkich osób z nadwagą i wszystkich diet
Zmieniony przez - jogger w dniu 2009-06-25 16:57:06
"Wszystko jedno gdzie się żyje, Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -
1245941498000
N@tii
Wysłana - 25 czerwca 2009 20:03
witam wszystkich dawno tu nie zagladalam, ale widze ze jak zawsze Jooger przeprowadza wszystkich przez dietke POWODZENIA:) ja obecnie jestem na ONZ odchudzanie =na zawolanie i w ciagu 9dni schudlam 3 kg wogole nie czujac glodu, teraz jestem na drugiej turze mam nadzeje ze rowniez dobrze pojdze
pozdrowonka dla wszystkich io POWODZENIA
N@ti
1245952985000
Ugf
Wysłana - 25 czerwca 2009 20:30
Jeśli raz się rozepchało komórki tłuszczowe, to zawsze będą w stanie szybko wrócić do poprzednich rozmiarów, niestety to dotyczy wszystkich osób z nadwagą i wszystkich diet
Czyli nawet jeśli nie stosowałabym tej diety, a ot tak schudła - to trochę niezastanowienia i będzie efekt yoyo?
Bardzo dziękuję za odpowiedzi :) Od jutra chyba zaczynam! :)
1245954654000
agi88
Wysłana - 25 czerwca 2009 21:30
Jako owoc jaką ilość truskawek mogę zjeść? I jakie części z kurczaka najlepiej ugotować? Bo chyba nie całego...?!
1245958247000
jogger
Wysłana - 26 czerwca 2009 11:30
filet
Ekspert -
1246008614000
jogger
Wysłana - 26 czerwca 2009 11:32
trochę niezastanowienia i będzie efekt yoyo? oczywiście
Ekspert -
1246008746000
Ugf
Wysłana - 26 czerwca 2009 22:17
To już chyba lepiej być grubym :P Wprowadźmy nową modę :]
1 dzień diety za mną :) Szpinak w takiej formie w jakiej jadłam jest paskudny i ledwo wytrzymałam :P
1246047479000
agi88
Wysłana - 27 czerwca 2009 17:25
Czy stosowanie Zelixy lub Meridy będzie miało jakiś wpływ na dietę?
1246116322000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 27 czerwca 2009 18:01
Na dietę niewielki na twoje zdrowie spory, nie jest to optymalna droga do redukcji wagi i chora droga do straty zdrowia, a problem z redukcją tłuszczu tak naprawdę nie jest skomplikowany jakoś szczególnie