Witam, prosze o skorygowanie diety i "planu", na wstepie - nie wiem czy ja cos zle licze, ale wychodzi mi ze spozywam tylko POLOWE wymaganych kalorii, po obcieciu dziennego zapotrzebowania o 300 kcal 9ktore wyszlo mi 2800kcal)... Cos mi sie wierzyc nie chce, ze mialbym cos zrzucic jedzac dwa razy tyle co obecnie, chociaz nie moge powiedziec ze jestem jakos bardzo najedzony po tym co jem obecnie czyli:
6:30 Musli z mlekiem (60g + 200ml)
trening domowy silowy pompki, 5 serii po 20 powtorzen brzuszki, 5 serii po 60 powtorzen (rozne rodzaje brzuszkow) aeroby (bieganie) - 30 minut
Płeć : mężczyzna Wiek : 28 Waga : 86 Wzrost : 186 Obwód klatki : 100 Obwód ramienia : 37 Obwód talii : 95 Obwód uda : 60 Obwód łydki : 38 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 17,2% Aktywność w ciągu dnia : praca siedząca Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 5 x tyg trenign silowy w domowych warunkach, pewnie zapisze sie na silownie Odżywianie : dieta Cel : nadmiar tluszczu na brzuchu plus w okolicach sutkow Ograniczenia żywieniowe : - Stan zdrowia : dobry Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia, trening domowy, aeroby Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : - Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tak Stosowane wcześniej diety : normalne jedzenie pracujacej osoby w biurze, czyli sniadanie rano, obiad w pracy, kolacja na noc
Witam, prosze o skorygowanie diety i "planu", na wstepie - nie wiem czy ja cos zle licze, ale wychodzi mi ze spozywam tylko POLOWE wymaganych kalorii, po obcieciu dziennego zapotrzebowania o 300 kcal 9ktore wyszlo mi 2800kcal)... Cos mi sie wierzyc nie chce, ze mialbym cos zrzucic jedzac dwa razy tyle co obecnie, chociaz nie moge powiedziec ze jestem jakos bardzo najedzony po tym co jem obecnie czyli: ZWOLNIŁEŚ SOBEI METABOLIZM... MUSISZ JEŚĆ PRZEZ JAKIŚ OKRES TYLE ILE WYNOSI TWOJE DZIENNE ZAPOTRZEBOWANIE WTEDY SIE PODKRĘCI I BĘDZIESZ MÓGŁ ODJĄĆ TE 300 KCAL,NIE DZIW SIE ZE POCZĄTKOWO TROCHĘ WAGA WZROŚNIE,KIEDY JUŻ SIE USTATKUJE BĘDZIESZ MÓGŁ ODJĄĆ TE 300 KCAL 6:30 Musli z mlekiem (60g + 200ml) DAJ TU WĘGLOWODANY O NISKIM IG I KONKRETNE ŹRÓDŁO BIAŁKA,MLEKO WYWAL
trening domowy silowy pompki, 5 serii po 20 powtorzen brzuszki, 5 serii po 60 powtorzen (rozne rodzaje brzuszkow) aeroby (bieganie) - 30 minut
8:00 bialka dwoch jaj kromka chleba razowego tran garsc migdalow CHLEB WYWAL DAJ WĘGLOWODANY O WYSOKIM IG,MIGDŁY WYWAL,TRAN WYWAL I DAJ TU JAKIEŚ MIĘŚO ZAMIAST TE BIAŁKA Z JAJEK
11:00 puszka tunczyka w sosie wlasnym DAJ WĘGLOWODANY Z NISKIM IG,WARZYWA I TŁUSZCZE
17:00 100g piersi kurczaka 50 g (przed gotowaniem) brazowego ryzu brokuly, pomidory DAJ ŹRÓDŁO TŁUSZCZY,RYŻ WYWAL
20:00 serek wiejski, opakowanie DAJ ŹRÓDŁO TŁUSZCZY I DAJ WARZYWA
."Codziennie trzeba starać się wykraczać poza swoje możliwości."
1266329509000
white_pele
Wysłana - 17 lutego 2010 07:25
Dzięki za odpowiedź!
6:30 Musli z mlekiem (60g + 200ml) DAJ TU WĘGLOWODANY O NISKIM IG I KONKRETNE ŹRÓDŁO BIAŁKA,MLEKO WYWAL - hmm musli i mleko zawieraja wegle o niskim ig, co mozna wrzucic zamiast tego? Dodaje do diety w tym miejscu 2 jajka, jako zrodlo bialka
8:00 bialka dwoch jaj kromka chleba razowego tran garsc migdalow CHLEB WYWAL DAJ WĘGLOWODANY O WYSOKIM IG,MIGDŁY WYWAL,TRAN WYWAL I DAJ TU JAKIEŚ MIĘŚO ZAMIAST TE BIAŁKA Z JAJEK Zmieniam ten posilek na kuraka z ryzem i warzywami (troche srednio o 8:00 rano, ale przeboleje)
11:00 puszka tunczyka w sosie wlasnym DAJ WĘGLOWODANY Z NISKIM IG,WARZYWA I TŁUSZCZE Tluszcze myslalem ze sa w tunczyku? dodaje weglowodany z niskim ig czyli 2 kromki ciemnego pieczywa i pomidora
17:00 100g piersi kurczaka 50 g (przed gotowaniem) brazowego ryzu brokuly, pomidory DAJ ŹRÓDŁO TŁUSZCZY,RYŻ WYWAL wywalam ryz, daje oliwe
20:00 serek wiejski, opakowanie DAJ ŹRÓDŁO TŁUSZCZY I DAJ WARZYWA dodaje ogorek, rzodkiewka, pomidor i tran, badz oliwe
Teraz wyglada to lepiej?
1266387909000
dj666
Wysłana - 17 lutego 2010 11:18
Dzięki za odpowiedź!
6:30 Musli z mlekiem (60g + 200ml) DAJ TU WĘGLOWODANY O NISKIM IG I KONKRETNE ŹRÓDŁO BIAŁKA,MLEKO WYWAL - hmm musli i mleko zawieraja wegle o niskim ig CHYBA LAKTOZE CUKIER MLECZNY, co mozna wrzucic zamiast tego? RYŻ BRĄZOWY/PŁATKI OWSIANE/KASZE ITD Dodaje do diety w tym miejscu 2 jajka DAJ SAMO BIAŁKO Z JAJKA CHOĆ LEPSZYM WYJŚCIEM BY BYŁO TUTAJ JAKIEŚ MIĘSKO CHYDA RYBKA/PIERŚ/WOŁOWINA, jako zrodlo bialka
8:00 bialka dwoch jaj kromka chleba razowego tran garsc migdalow CHLEB WYWAL DAJ WĘGLOWODANY O WYSOKIM IG,MIGDŁY WYWAL,TRAN WYWAL I DAJ TU JAKIEŚ MIĘŚO ZAMIAST TE BIAŁKA Z JAJEK Zmieniam ten posilek na kuraka z ryzem i warzywami (troche srednio o 8:00 rano, ale przeboleje)DAJ TU RYŻ BIAŁY,WARZYWA WYWAL
11:00 puszka tunczyka w sosie wlasnym DAJ WĘGLOWODANY Z NISKIM IG,WARZYWA I TŁUSZCZE Tluszcze myslalem ze sa w tunczyku? OK dodaje weglowodany z niskim ig czyli 2 kromki ciemnego pieczywa i pomidora OK
14:00 100g piersi kurczaka 50g (przed ugtowaniem) brzowego ryzu brokuly, pomidory DAJ ŹRÓDŁO TŁUSZCZY dodaje oliwy OK
17:00 100g piersi kurczaka 50 g (przed gotowaniem) brazowego ryzu brokuly, pomidory DAJ ŹRÓDŁO TŁUSZCZY,RYŻ WYWAL wywalam ryz, daje oliwe OK
20:00 serek wiejski, opakowanie DAJ ŹRÓDŁO TŁUSZCZY I DAJ WARZYWA dodaje ogorek, rzodkiewka, pomidor i tran, badz oliwe OK
."Codziennie trzeba starać się wykraczać poza swoje możliwości."