Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Dieta do oceny (oczywiscie przeczytałem linki podwieszone:-))

merixol

Wysłana - 26 grudnia 2008 15:50    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam.

Po przeczytaniu wszystkich podklejonych linków na forum, postanowiłem napisać diete. Mam nadzieje ze uda mi sie zawrzec tu wszystkie informacje i nikt nie bedzie musial mi pisac "uzyj opcji szukaj" a wiec do dziela.

Niestety jestem ektomorfikiem (cokolwiek zjem i w jakiej ilosci to i tak jest mi naprawde bardzo trudno przytyc) dlatego wlasnie potrzebuje naprawde poteznego zastrzyku kalorii.
Opisze troche siebie:
Waga: 67 kilogramów
Wzrost:182cm
Cel treningu: masa (docelowy wzrost wagi do okolo 80-85kg, oczywiscie nie odrazu bo nei mam zamiaru uzywac sterydów itp)
Staż na siłowni: niestety w tym momencie musze stwierdzic ze ZEROWY, jednak cwiczylem juz kiedys kilak lat i wazylem ponad 80 kilogramow. Spadek masy byl spowodowany podjeciem pracy na ciezarowkach miedzynarodowych i narodzinami dziecka (brak czasu, mozliwosci i kasy w tamtych czasach)

A wiec a oto moja proponowana dieta, troche jej bedzie bo rozpisze ja na dzien treningowy i nie treningowy:

DZIEN TRENINGOWY:
sniadanie 6.30

-platki owsiane, z garscia bakalii i 500ml mleka UHT 1,5%
-dwie kanapki z chleba pelnoziarnistego z maslem i dobrej jakosci poledwica z indyka
-do tego soczek pomaranczowy lub woda

2 sniadanie 9.30
-2 zlozone kanapki (lacznie mozna powiedziec ze 4 kromki) z maslem z pokrojonym jajkiem i z liscmi salaty
-dwie marchewki na przegryzienie
-serek wiejski
-soczek lub woda

3 posilek 13.00
-z racji tego, że pracuje teraz jezdzac postanowiłem ze najlepszym wyjsciem bedzie gainer MUTANT MASS z mlekiem UHT 1,5%
http://www.allegro.pl/item505514328_pvl_mutant_mass_6800g_hi_tec_carbo_pur_1kg_promo.html
-z 2 jablka

4 posiłek: o ile można uznać to za posiłek 15.00
-serwatka WPC 30 gr + 200ml wody
http://www.allegro.pl/item505733435_ostrowia_wpc_80_2_x_900g_wysylka_0_zl_suple24.html

Obiad: 17.00
-Poledwica wolowa
-ryz polany oliwa z oliwek
-salatka wazywna

posilek przed treningiem: 18.00
-Gainer MUTANT MASS z mlekiem UHT 1,5%
-CARBO http://www.allegro.pl/item508587383_olimp_carbo_3kg_promocja_2000g_1000g_gratis.html

Po treningu:
-Carbo
-serwatka WPC
-Jabłko

"przed kolacyjka": 20.30
-Filet z kurczaka na parze
-Ryż
-sałatka warzywna

Kolacja 22.30
-3 kanapki chleba razowego pelnoziarnistego
-masło
-serek wiejski
-garsc orzechów

DZIEN NIETRENINGOWY:
Sniadanie 6.30

-platki owsiane, z garscia bakalii i 500ml mleka UHT 1,5%
-dwie kanapki z chleba pelnoziarnistego z maslem i dobrej jakosci poledwica z indyka
-do tego soczek pomaranczowy lub woda

2 sniadanie: 9.30
-2 zlozone kanapki (lacznie mozna powiedziec ze 4 kromki) z maslem z pokrojonym jajkiem i z liscmi salaty
-dwie marchewki na przegryzienie
-serek wiejski
-soczek lub woda

3 posilek: 13.00
-Gainer
-2 jablka
-avocado

4 posilek: 15.00
-serwatka WPC
-kalarepka

Obiad: 17.00
-kotlecik schabowy na parze
-kuskus
-salatka warzywna

Przed kolacyjka: 20.00
-Filet z kurczaka na parze
-kasza gryczana oblana oliwa z oliwek
-sałatka warzywna

Kolacja: 22.30
-3 kanapki z chleba zytniego pelnoziarnistego z masłem
-1 kanapka z serem zoltym, 1 z poledwica z indyka i 1 z krakowska sucha
-serek wiejski
-2 marchewki

To by było na tyle. Wiem, że brakuje ryby, czasami ja jednak wrzuce do swojego jadlospisu, ale za to ze jej nie ma postanowiłem kupić coś co ma w sobie kwasy omega-3 np: http://www.allegro.pl/item512995651_olimp_gold_omega_3_1000mg_60szt_najtaniej.html

a także jeść do tego komplet witamin np: http://www.allegro.pl/item511574545_240_caps_olimp_vita_min_multiple_sport_wys_0zl.html

No i oczywiście lubiany przez wszystkich TRAN

mam nadzieje ze w miare mi wyszło ułożenie diety i że nie zamecze was czytaniem. Za jakaś godzinke postaram sie wrzucic moj plan treningowy (cwiczenia i serie) ale to juz w innym dziale.

Pozdrawiam Wojtek

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 grudnia 2008 15:57 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł
Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

syrius18

Wysłana - 26 grudnia 2008 15:57    Edytuj Cytuj
napisz ile B T W jest w poszczegolnym posilku oraz ile jest łącznie

kanapki bym pozamienial na kasze/ryz brazowy/makaron, no chyba ze niemozesz tak jesc.. bo jedziesz autem caly czas... no to moze chociaz chleb razowy szynki i inne bajery na piersi z kurczaka albo rybe

Zmieniony przez - syrius18 w dniu 2008-12-26 16:15:06

sooql

Wysłana - 26 grudnia 2008 16:21    Edytuj Cytuj
Przed snem nie jedz chleba, ani innych węgli. Same białko i np. kieliszek oliwy.

Chciałbym widzieć jak ten kraj, podnosi z ruin się!

merixol

Wysłana - 26 grudnia 2008 16:22    Edytuj Cytuj
Probowałem wczoraj policzyc to wszystko, jednak wychodzilo mi za duzo bialka i weglowodanow wzgledem kalorii albo naodwrot. Starałem się ułozyc to diete bardziej pod to co przeczytaklem co warto jesc i o jakich porach.

Wiesz kasza czy ryz to nie problem bo od czego sa pojemniczki plastikowe

syrius18

Wysłana - 26 grudnia 2008 16:30    Edytuj Cytuj
No to jak niema problemu to czemu niebedziesz jadł naprzykład
1.
platki owsiane, jaja, piersi, ryby
2.
makaron/ryz brazowy/kasza jeczmienna/kasza gryczana + piers + oliwa + warzywa
3.
makaron/ryz brazowy/kasza jeczmienna/kasza gryczana + piers + oliwa + warzywa
4. przed treningowy
makaron/ryz brazowy/kasza jeczmienna/kasza gryczana + piers + warzywa
5. po treningowy
makaron/ryz biały + piers + warzywa
6.
tunczyk,ser biały,białko jaja

Ja najchetniej jakbym byl ektomorfem bym wcinal makaron + piers z warzywami
Pozatym skoro chcesz robic mase to niewiem po co piszesz w diecie takie cos jak " -soczek lub woda "
Wode sie wali 3-5 litrów dziennie, a soczek to chyba do smaku + witamin mozna dorzucic ale niebazowal bym tego jako głowny skladnik diety.
Budowanie masy miesniowej to wiele wyżeczeń i bólu, jak ty na samym poczatku w diecie uwzględniasz suchą krakowską czy poledwice z indyka to ja niewiem jak jest z twoją wytrwałością, a co jak niektore osoby dzien w dzien przez rok jedza to samo? Jesli chcesz cos osiagnac musisz profesionalnie do tego podejsc od samego poczatku.

Zmieniony przez - syrius18 w dniu 2008-12-26 16:42:13

merixol

Wysłana - 26 grudnia 2008 16:54    Edytuj Cytuj
soogl na co moge chleb zaminic?

Syrius 18: napisalem soczek bo nie wiedzialem ze nie mozna go za bardzo pic, dlatego wlasnie zaalozylem ten temat. Czyli powiadasz ze najlepiej wcinac ciagle filet z kurczaka z warzywami??

Zmieniony przez - merixol w dniu 2008-12-26 16:55:54

syrius18

Wysłana - 26 grudnia 2008 16:56    Edytuj Cytuj
chleb mozesz zamienic na to co napisalem wyzej
makaron/ryz brazowy/kasza jeczmienna/kasza gryczana/ryz bialy

Ja nienapisałem ze niemożna go pić :)

merixol

Wysłana - 26 grudnia 2008 17:27    Edytuj Cytuj
Syrius: moj blad

Czyli jezeli zamienie ten wieczorny posilek na jakis hmm "kaszowy" ze tak sie wyraze, a sok zamienie na wode to powinna byc ta dieta mniej wiecej ok czy nie bardzo??

syrius18

Wysłana - 26 grudnia 2008 17:29    Edytuj Cytuj
Mysle, ze jesli niechcesz skorzystać z tego co pisze, a chcesz wiedziec jaka jest twoja dieta i czy moze byc tak jak piszesz, powinienes poczekac az odpowie ci ktos znany i kompetentny na forum, zycze przyrostów :)

merixol

Wysłana - 26 grudnia 2008 17:36    Edytuj Cytuj
wiesz moze i bym chcial ale jest to malo realnme z tego wzgledu ze jednak nie zawsze bede mogl zjesc z pojemnika

syrius18

Wysłana - 26 grudnia 2008 17:38    Edytuj Cytuj
No ok ale jak niebedziesz mogl zjesc z pojemnika, to bedziesz mogl chociaz wcinać razowca z piersią z kurczaka i np orzechy włoskie lub pestki dyni?

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dieta do oceny (oczywiscie przeczytałem linki podwieszone:-))

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.