Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Dieta a cieżka praca fizyczna

stalkin

Wysłana - 19 sierpnia 2009 11:27    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam

Mam mały dylemat związany z dietą. Otóż od tego poniedziałku zacząłem pracę na budowie (taczki, łopata, targanie ciężarów itp.). Trening na czas roboty odpuszczam (przerwa treningowa będzie trwała ok 3 tygodni), bo poprostu nie mam siły wieczorem.
Do tej pory jechałem 5 miesięcy na masę, potem przez blisko 2 miesiące redukowałem się na low carbo (zrzuciłem ok 12 kg fatu). Teraz i tak została mi odrobina tłuszczyku na brzuchaczu, ale jest tego naprawdę niewiele. No i nie wiem właśnie - czy przy tej robocie trzymać dietę redukcyjną, a jeśli tak, czy nie stracę za dużo mięśnia, czy też może przejść na dietę masową ?? Z drugiej strony po 2 miechach redukcji nie chcę znowu zalać się fatem ... Teoretycznie praca wiąże się z niewielkimi, acz długotrwałymi obciążeniami mięśni i napięciem izotonicznym, czyli coś zbliżone odrobinkę do treningu na rzeźbę ... Doradźcie, plz.
Aha - info z profilu trochę nieaktualne, obecnie ważę 76 kg, bic ze słabymi żyłkami, obwód ramienia 39 cm.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 19 sierpnia 2009 14:04 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 19 sierpnia 2009 14:04    Edytuj Cytuj
Trzymaj bilans na 0. Po kilku dniach obserwacji organizmu bedzie mogl mniej wiecej okreslic ilsc kcal, ktora bedziesz musial dodac zwiekszajac aktywnosc fizyczna wynikajac z pracy.

Moderator działu Odżywianie
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dieta a cieżka praca fizyczna

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.