Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1167 razy
słowa kluczowe: dieta  carb  pytania 
Autor

Dieta Low Carb pytania

Kankes

Wysłana - 15 lutego 2010 01:10    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam:)
Jako że już prawie 20 dni moja bulimia się nie odzywa postanowiłem wziąźć się za dobrą dietę.
Jak S.M.P.A i rossi zasugerowali chciałbym zacząć low carb na masę.
Tu mam jedno pytanie - teraz 9 dni praktycznie jadlem same węglowodany po 2500kcaldzienni i troszke mi zalało brzuch - czy mimo to robić diete na masę czy najpierw troszkę z tego zredukować?

Chciałbym zapytać się was o parę pytań apropo diety low carb,a mianowicie:
1. czy mogę do większości posiłków dodawać keczup :P?
2. czy w potreningowym mogę dodać jogurt żeby mizerie zrobić ;P ?
3. czy do diety mogę jako źródło tłuszczy jeść - wiórki kokosowe, słonecznik, sezam?
4. czy mogę do diety jako źródło tłuszczy dodać sery żółte, oscypki, śmietanę, masło ?
5. czy mogę dziennie wypić jedną kawe z mlekiem 2procentowym koło 18-19 :P? I czy mogę pić w dowolnej ilości herbate earl grey?
6. smażenie na tłuszczach odpada ?
7. Węglowodany mogę dać na śniadanie, przed i po treningu ;>?
8. Czy mogę jeść jakie tylko chcę mięso ? nawet te najtłuściejsze ? I czy mogę jeść np kabanosy i takie bajery ?
Planuję sam robić sobie kiełbasy więc by było pewne że nie ma tam zmielonych oczu ani nic innego

Sory za tak dużą ilość pytań i proszę o wyrozumiałość :)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 15 lutego 2010 08:41 
W większości przypadków polecamy:

Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 15 lutego 2010 08:41    Edytuj Cytuj
to co Cię podlało to w dużej ilości jest woda więc się nie przejmuj a teraz do rzeczy

Chciałbym zapytać się was o parę pytań apropo diety low carb,a mianowicie:
1. czy mogę do większości posiłków dodawać keczup :P?

jeśli to ma być low carb na mase musisz wliczać go do bilansu niestety jest słodzony i dodawałbym do po treningowego trochę

2. czy w potreningowym mogę dodać jogurt żeby mizerie zrobić ;P ?

unikaj w po treningowym warzyw posiłek ma być szybko whłoniety

3. czy do diety mogę jako źródło tłuszczy jeść - wiórki kokosowe, słonecznik, sezam?

słonecznik oka sezam rónież wiórki już troszkę gorzej dbaj o właściwe proporcje kwasów tł

4. czy mogę do diety jako źródło tłuszczy dodać sery żółte,
oscypki, śmietanę, masło ?

z głową pamiętaj o tłuszczach nienasyconych i równowadze czyt wyżej

5. czy mogę dziennie wypić jedną kawe z mlekiem 2procentowym koło 18-19 :P? I czy mogę pić w dowolnej ilości herbate earl grey?

oka pij
herbate raczej stawiaj na zieloną czerwoną białą
jak wypijesz jedną earl grey nic sie nie tsanie

6. smażenie na tłuszczach odpada ?

na tłuszczach stałych smalec olej plamowy kokosowy oka ale uwzględnij nasycone

7. Węglowodany mogę dać na śniadanie, przed i po treningu ;>?

tak

8. Czy mogę jeść jakie tylko chcę mięso ? nawet te najtłuściejsze ? I czy mogę jeść np kabanosy i takie bajery ?

jeśli sam zrobisz nie widzę przeszkód znów pojawia się zaqdbanie o proporcje tłuszczy pozdr
Ekspert -

SFD

Wysłana - 15 lutego 2010 09:18    Edytuj Cytuj
Jak już pisałem kiedyś, bardzo trudno jest sprawić, by nasycone stanowiły główne źródło tłuszczu. Ja osobiście uważam, że przy niskiej ilości węgli, nasycone to najlepsze wyjście - ale to tylko moje zdanie.
Większa ilość tłuszczy roślinnych kończy się u mnie niesamowitymi gazami, wodnistymi i śmierdzącymi stolcami. Przy tłuszczu zwierzęcym efekt nie występuje.

Ja z ketchupu zrezygnowałem, bo nasilał mi trądzik. Jeśli jest go naprawdę niewiele, to nie zaszkodzi. W posiłku potreningowym zwłaszcza. Jak zawsze trzeba pamiętać o umiarze.

Ja bym wiórki odpuścił nie tyle na kwasy tłuszczowe, ale na ich jakość. W zasadzie każde opakowanie zawiera jakieś konserwanty chemiczne.

Poza tym zgadzam się z kolegą ;)
Do dzieła. 20 dni to już coś.
;)

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 15 lutego 2010 09:29    Edytuj Cytuj
rossi_ owszem zgadzam się że nasycone super działają na lc ale jednak badania wkwestii chlesterolu z przesadą nasyconych mówią same za się i nie przesadzałbym pozdr
Ekspert -

SFD

Wysłana - 15 lutego 2010 10:56    Edytuj Cytuj
Jak zawsze umiar najważniejszy
Pozdr.

Kankes

Wysłana - 15 lutego 2010 13:22    Edytuj Cytuj
Ok, a w przed treningowym nie jeść tłuszczy czy w po treningowym ? bo już nie pamiętam :/

No i proporcje tłuszczów to 1:1:1 tak ?

Aha i co do słonecznika to może być smażony ? znaczy bym kupił sobie łuskany słonecznik i na patelni z teflonu podsmażył albo do piekarnika wsadził żeby lepszy smak miał:P

A i co do keczupu - gdybym wliczał te węglowodany z niego do bilansu to mogę go jeść 2/3 razy dziennie po 10-20g :) ?

Zmieniony przez - Kankes w dniu 2010-02-15 13:24:00

Zmieniony przez - kankes w dniu 2010-02-15 13:25:47

SFD

Wysłana - 15 lutego 2010 14:22    Edytuj Cytuj
Tłuszczu nie dawaj po treningu
Proporcja 1/1/1 - zgadza się.

Smażony słonecznik traci sporo wartości, ale jak Ci smakuje to nie można przesadzać ;)

Co do ketchupu, to jest raptem 4-6g węgli więc Cię nie zabije. W takich ilościach ujdzie moim zdaniem. Nie jesteś zawodowcem.

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 15 lutego 2010 14:31    Edytuj Cytuj
dawaj ten ketchup do jakiegoś ryżu ale nie wiem czy nie lepiej zrobić swój sos na bazie jogurtu

Ekspert -

Kankes

Wysłana - 15 lutego 2010 17:31    Edytuj Cytuj
A posiłek przed i po treningowy ile przed / po treningu ?
Godzine przed treningiem zjeść przed treingowy i zaraz po potreningowy czy po pół godzinie czy godzinie ? czy 1,5h ?

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 15 lutego 2010 17:34    Edytuj Cytuj
około 1,5 godziny przed treningowy
po treningowy jesz jak "ochłoniesz"
Ekspert -

Kankes

Wysłana - 15 lutego 2010 17:47    Edytuj Cytuj
A czy w dni bez basenu i treningu siłowego zmniejszyć kaloryczność ?

I posiłki mogę robić co 4h :) ?? Bo miałem w planie jeść co 3 godziny ale coś mi się wydaje że nie dam rady tak więc podzieliłbym to na mniej posiłków bardziej kalorycznych...

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dieta Low Carb pytania

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.