Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 316 razy
słowa kluczowe: dieta  ocena  diety 
Autor

Dieta CKD - ocena diety

sulej1988

Wysłana - 08 marca 2010 23:27    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam,

Na początku chciał bym zaznaczyć że to pierwsza dieta jaką układałem więc proszę o pomoc w jej ocenie i ewentualnej poprawie.
wybrałem tą dietę - CKD ponieważ zależy mi na redukcji tkanki tłuszczowe i potem na pracy nad rzeźbą - nie chce wyglądać jak kulturysta - bo to nie każdemu sie podoba, ale chce nie mieć nadmiaru tłuszczu i podkreślić wtedy trochę mięśnie - jak źle kombinuje to proszę o pomoc.

Więc tak,
wiek 21 lat
typ pracy - raczej siedzący
waga - około 80kg
wzrost 178cm
problem - nadmiar brzucha:)

wyliczyłem moje zapotrzebowanie na 2100kcal
dieta rozłożona według tego - W-20% B-30% T-50%

1)twaróg + grahamka + plaster sera żółtego+ całe jajko+ tuńczyk z puszki
2)Brokuły+ Kalafior+ marchew +pierś z kurczaka (warzywa po 50g kurczak około 100g)
3)Brokuły+ Kalafior+ marchew +pierś z kurczaka (warzywa po 50g kurczak około 100g)
4)banan - teoretycznie po treningu
5) Tuńczyk w puszce + Brokuły+ Kalafior+ marchew

Do tego gdzieś musze wcisnąc 15ml oliwy z oliwek i pomidora(około100g)

Co do cwiczeń:
biegać planuje codziennie (ma znaczenie to czy biegać będę z rana czy np około 23?) a siłownia 3razy w tygodniu
z siłownią mam następny problem bo nie wiem jak rozpisać mam treningi:(
może wcisnąć gdzieś czasem jeszcze basen? np zamiast biegania wtedy?

Jako cel ustaliłem szybką redukcje, ale nie ma to być w ciągu miesiąca, tylko w miare na spokojnie ale z naciskiem na redukcje

proszę o pomoc

Waga: 80

Wzrost: 178

Obwód klatki:

Obwód ramienia:

Obwód talii:

Obwód uda:

Obwód łydki:

Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: dokładnie nie wiem, ale z 30-35%

Aktywność w ciągu dnia: praca siedząca - czasem magazyn

Uprawiany sport lub inne formy aktywności: jak wyżej - siłka 3razy w tygodniu + bieganie codziennie

Odżywianie: niestety wszystko - tzn styl odżywiania nie najlepszy - czas na zmiany:)
mogę jeść wszystko ale nie znoszę mleka, buraków i szpinaku:)

Cel: szybka redukcja

Ograniczenia żywieniowe: brak

Stan zdrowia: BDB - dolegliwość - nadwaga

Preferowane formy aktywności fizycznej: siłownia 3razy w tygodniu
bieganie codziennie

Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: brak

Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: z rozsądkiem ale tak - choc nie ukrywam że moim zdaniem nie jest to potrzebne na początku

Stosowane wcześniej diety: brak

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 21 marca 2010 00:09 
W większości przypadków polecamy:

Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł
Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

grubynawro

Wysłana - 21 marca 2010 00:09    Edytuj Cytuj
Jeśli CKD, to proponuję wywalić tego banana po treningu, rano tą grahamkę. Osobiście nie jadłbym też marchewki, ale to tylko moje zdanie, zamiast niej daj pomidora/brokuły. Jak Ci brakuje tłuszczy w diecie, dodaj orzechy ale uważaj na ww w nich. Ja po prostu daję wtedy tłusty twaróg, tłustsze mięsa, ale nie każdy to chwali, więc zrobisz jak uważasz.

WPC_fan

Wysłana - 21 marca 2010 01:36    Edytuj Cytuj
ckd to ciezka dieta i nie nadaje sie na pierwszy raz. pomysl jeszcze czy na pewno chcesz ja wprowadzic.
teraz to co wg mnie jest nieporozumieniem: TO, ZE MASZ 50% TLYSZCZU (ja poza sladowymi ilosciami z sera zoltego, jajka i ewentualnie twarogu nie widze go wcale), grahamka, banan, 50g warzyw(duuuuzo za malo delikatnie mowiac), czepiajac sie jeszcze bardziej to przekombinowane sniadanie z twarogiem i ta marchew bym wywalil. nie masz tez na pewno przy tej wadze 35% tluszczu, niemozliwe.

zalezy ci nad redukcja tkanki tluszczowej-mozna to osiagnac z kazda dieta redukcyjna stosowana konsekwentnie.

bieganie codziennie i 3x silowy jest ok, ale zrob gdzies dzien przerwy. plywanie raczej nie wplywa zbytnio na redukcje z tego co wiem, ale na odprezenie i regeneracje juz tak wiec czasem mozna.
jesli nie masz pojecia co z samym silowym to zajrzyj do dzialu trening dla poczatkujacych i poczytaj o standardowym fbw-polecam.
no i biegac jest najlepiej jednak rano.

uzupelnij tez dokladne wymiary i wrzuc fote jak mozesz zeby zobaczyc jak to wyglada, gdzie te 35% fatu no i zeby porownac potem z tym co osiagniesz

pozdro

Nie krępuj się z tym SOG'iem, no dalej!

[http://www.sfd.pl/WPC_fan%2FBlog%2FRedukcja-t543349-s22.html]

bawor

Wysłana - 23 marca 2010 09:45    Edytuj  Cytuj

_jax_

Wysłana - 23 marca 2010 19:17    Edytuj Cytuj
dokładnie ckd to b. ciężka dieta , daje odczuć po psyhice
ale z drugiej strony ckd cie nauczy bo jest to dieta którą trzeba trzymać na 100%

co do diety to musisz poczytać jeszcze o ckd , każdy pos. białko + tłuszcz + warzywa u ciebie widze jakąś grahamke i banan ( węgle ) gdzie na ckd mozna do 30g węgli jesć i naprawde ciężko sie w tym zamknąć jedząc same warzywa

kto nie idzie do przodu ten sie cofa ...

grubynawro

Wysłana - 23 marca 2010 20:34    Edytuj Cytuj
Ja nie mam z tym problemów. Fakt, jedyne warzywa jakie spożywam to ogórki, papryka konserwowa(własnej roboty) i gotowane brokuły. Może się znudzić, hehe Pocieszam się tym, że niedługo ceny warzyw zjadą w dół, to zje się pomidorki, świeżą papryke itp. Ostatnio nawet zielony groszek nie wyrzucił mnie z ketozy, ale już czerwone buraki tak. No i fakt - dieta jest trochę monotonna, ale tylko jeśli chodzi o produkty spożywane, ale jak się ma trochę fantazji to normalnie cuda na kiju, hehe

_jax_

Wysłana - 23 marca 2010 21:23    Edytuj Cytuj
ja nie mówiłem tu o monotonności bo na ckd można wymyślać takie żeczy że łooooo

mówie własnie o przestrzeganiu tej diety , najgorzej jak jakaś dobra imprezka wypada a ty masz dylemat bo 1 głupie piwo cie wybije z ketozy , innym razem czasem nie wypada odmówić jedzienia na np jakiś tam urodzinach , a generalnie powrót do ketozy trwa
bądz co bądz dieta za***iscie skuteczna , uważaj tylko na tłuszcze żęby nie było przewagi kw. tł. nasyconych

_jax_

Wysłana - 23 marca 2010 21:24    Edytuj Cytuj
ja nie mówiłem tu o monotonności bo na ckd można wymyślać takie żeczy że łooooo

mówie własnie o przestrzeganiu tej diety , najgorzej jak jakaś dobra imprezka wypada a ty masz dylemat bo 1 głupie piwo cie wybije z ketozy , innym razem czasem nie wypada odmówić jedzienia na np jakiś tam urodzinach , a generalnie powrót do ketozy trwa
bądz co bądz dieta za***iscie skuteczna , uważaj tylko na tłuszcze żęby nie było przewagi kw. tł. nasyconych i nie szalej na ładowaniach tylko ułuż też dzień ładowania

_jax_

Wysłana - 23 marca 2010 21:26    Edytuj Cytuj

o ****a tripel

Zmieniony przez - _jax_ w dniu 2010-03-23 21:31:41

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dieta CKD - ocena diety

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.