Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Dieta, trening i karmienie piersią a brak efektów

Gozzila

Wysłana - 16 stycznia 2010 15:41    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam!
Moja przygoda z odchudzaniem zaczęła się około 10 lat temu. Byłam grubą nastolatką. Ważyłam wtedy około 90kg. Udało mi się zrzucić w ciągu około pół roku do 54kg nie miałam jednak siły podnieść łopaty by skopać ogródek Dieta w miarę rygorystyczna oraz rowerek. Przytyłam około 10kg i czułam się dobrze. Po kilkuletnim okresie trzymania wagi zaszłam w ciążę w której przytyłam 30kg. W dniu porodu waga 96kg. Obecnie spadła w sposób naturalny do 83kg i stoi. Tu właśnie tkwi problem! Na początku grudnia zapisałam się na siłownię i ćwiczyłam sobie w miarę regularnie przy zachowaniu roządku w odzywianiu jednak brak jakichkolwiek efektów! Ani jeden kilogram wagi nie spadł a ubrania również nie są ani trochę luźniejsze.

Moje pytanie czy za mało trenuję?
Treninig wygląda tak samo każdego dnia:
Rozgrzewka 10 minut bieg lub rowerek.
Brzuch na maszynie (18kg obiążenie) 3x12
Brzuszki na piłce 3x12
Brzuszki na ławce 3x12
Plecy na maszynie 52kg 3x12
Nogi na maszynie 18 kg 3x12
Klata podnoszenie na maszynie 5kg 3x 12
Ramiona podnoszenie 3x12 po 2 kg

Dieta 5 zdrowych posiłków.
Kolejna wątpliwość czy ćwiczenia i dieta może wpłynąć negatynie na laktację?

Waga: 83

Wzrost: 168

Obwód klatki: olbrzymi miseczki 85F

Obwód ramienia: ?

Obwód talii: ponad 112

Obwód uda: ?

Obwód łydki: ?

Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: ?

Aktywność w ciągu dnia: kura domestica

Uprawiany sport lub inne formy aktywności: 3x w tygodniu a czasem nawet 6x siłownia, chyba należ dodać karmienie piersią

Odżywianie: Jem wszystko

Cel: redukcja rozłożona w czasie

Ograniczenia żywieniowe: brak

Stan zdrowia: idealnie

Preferowane formy aktywności fizycznej: mało czasu na treningi maksymalnie 1,5 godziny dziennie

Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: zielona herbata jeśli uznać ja za preparat

Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Chyba nie ma sensu

Stosowane wcześniej diety: W przeszłości dieta drastycznie obcinające kalorie, potem brak diety, od około miesiąca zdrowa dieta

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 stycznia 2010 19:12 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

tomki65

Wysłana - 16 stycznia 2010 19:12    Edytuj Cytuj

Witam

Żadnych podpowiedzi? Proponuję spędzić 2-3 dni przy komputerze i poczytać wszystko na temat diety i odchudzania co opublikowano w internecie. A następnie o wszystkim zapomnieć i pójść własną drogą.... Moim zdaniem kwestia redukcji wagi odbywa się w 90% w głowie.Może nawet w 100%. Nie możesz się z tym spieszyć, daj sobie kilka tygodni na zastanowienie się , co właściwie chcesz osiągnąć i w jaki sposób. Bieganie w stresie na siłownię, zamartwianie się brakiem efektów i bezsensowne wydawanie kasy nie ma sensu. Pozdrawiam

Morales_37 Zdrowa Kuchnia

Wysłana - 16 stycznia 2010 20:44    Edytuj Cytuj
Przeczytaj podstawy układania diety, linka masz pod moim postem. Dieta to podstawa i od niej zależy wszystko. Jeśli chodzi o treningi siłowe, to zobacz do blogów dziewczyn, gdzie Obliques układa rozpiski. Tam masz sporo przykładów.

Nie doradzam ludziom leniwym!
Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -

TheBigBoss

Wysłana - 16 stycznia 2010 21:37    Edytuj  Cytuj
moze za malo intensywne treningi,lub jesz wiecej niz spalasz . NAwet jesli,to po pol roku progresywnego treningu bedzie roznica w budowie Ciala . Praca nie idzie na marne,chyba ze sie je smieci ktore nas otluszczaja badz je stanowczo za duzo.

Gozzila

Wysłana - 17 stycznia 2010 00:48    Edytuj Cytuj
Hej ! Dzięki za cenne wskazówki. Czasami warto popatrzeć na wszystko z perspektywy tzn gdy już wszystko napisałam odpowiedzi są bardziej oczywiste

Gozzila

Wysłana - 17 stycznia 2010 14:46    Edytuj Cytuj
Mam jeszcze jedno pytanie. Co sądzicie o treningu Body Pump pojawił się u mnie na siłowni ale nie wiem czy jest dla mnie odpowiedni?

Zmieniony przez - Gozzila w dniu 2010-01-17 14:46:43

Wysłana - 17 stycznia 2010 15:11    Edytuj Cytuj
a coś więcej? Bo nie wiem co to za trening

Ekspert -

Gozzila

Wysłana - 17 stycznia 2010 15:49    Edytuj Cytuj
Ćwiczenia w grupie z obciążeniami, podnoszenia sztangi itp a wszystko połączone jakby z aerobikiem

Wysłana - 17 stycznia 2010 15:54    Edytuj Cytuj
Czyli zwykły trening z marketingową nazwą
Ja tam wolę normalnie rozpisany trening siłowy, zajęcia w grupie? W jakim celu? I co? Każdy swoje obciążenia ma? Nie widzę tego jakoś...

Ekspert -

Gozzila

Wysłana - 17 stycznia 2010 16:12    Edytuj Cytuj
Tak, każdy ma swoje obciążenie. Niby zaletą ma być to że jest trener na zajęciach i kontroluje czy prawidłowo ćwiczysz no i trzeba trzymać tempo grupy.

agnes4869

Wysłana - 17 stycznia 2010 16:14    Edytuj Cytuj
chodzilam na body pump 3 mies zanim zaczelam katorznicze treningi silowe. nic mi to nie dawalo w por. do silowych ,czas zmarnowalam tylko. ale to moje zdanie.

[http://www.sfd.pl/AGNES4869%2F_DZIENNIK_REKOMPOZYCJA_-t557488.html]

[http://www.sfd.pl/redukcja_w_ok.2_miesiace_z_66kg_na_60kg_%2F170cm_wzrostu-t654765.html]

ZAZNACZAM: z gory dziekuje za oferty matrymonialne na maila;/ nie jestem na forum w tym celu!

sukces = wiara w siebie.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dieta, trening i karmienie piersią a brak efektów

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.