Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Dieta, trening, mutant mass, jak dawkować - jak to godzić?

Gi-E

Wysłana - 04 lutego 2010 11:15    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam, jestem nowy, więc proszę o cierpliwość i wyrozumiałość.

Od jakiegoś czasu ćwiczę. Kupiłem MUTANT MASS. Powiedzcie mi, jakie porcję mogę stosować?

1. Ważę 73 kg, mam około 180cm wzrostu.
2. Wiem, że na forum, jest mnóstwo opisów diet, jednak nie jestem w stanie realizować ich w 100%. Wydaje mi się, że jem standardowo. Śniadanie, konkretny obiad, po obiedzie coś zawsze dodatkowo na ruszt się wrzuci, kolacja, po kolacji jakiś deser. Wiem, ze wypadało by jeść co 3 godziny, ryżyk, dobre pieczywo itp. Nie zawsze się tego dopilnuję, bo z czasem u mnie nie najlepiej, jednak, jak przychodzi pora posiłku, to staram się do tego przyłożyć jak najlepiej.
3. Ćwiczę różnie. Średnio 3 razy w tygodniu. Czasem zdarzy się 3 dni pod rząd (jestem uzależniony od czasu) czyli pon, wt, śr. Czasem mieszane dni - pn, śr, czw, lub pn, czw. Teraz w okresie sesji, zdarzy mi się parę dni odpuścić siłownię.

Czyli widzicie, nie jest to wszystko scalone jest w szwajcarskim zegarku.

Jak w tym wszystkim godzić MUTANTA? Jak dawkować w dniu treningu (przed i po) i czy zalecacie stosowanie go w dniach, w których ćwiczył nie będę (słyszałem, że można brać po połowie). Wiem też, że gainery to uzupełniacze diety. Czyli np. wypada 3 dni bez treningu, ale wiem, że będę dużo w tych dniach jadł - mogę odpuścić przyjmowanie mutant mass?

Jak to widzicie, proszę o rady. Pamiętajcie, że jestem świeżak ;)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 lutego 2010 11:21 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

davidooo

Gi-E

Wysłana - 08 lutego 2010 16:48    Edytuj Cytuj
To może inaczej zapytam.

Będę miał teraz około 2 tygodnie przerwy w siłowni. Zamierzam zatem ćwiczyć przez ten czas (co 2dni) domowymi sposobami. Czy opłacalne jest w tym czasie zażywanie gainera? Czy lepiej zostawić go na moment, gdy z ćwiczenia będą lepsze efekty - siłownia.

Danieloo

Wysłana - 08 lutego 2010 16:50    Edytuj Cytuj
kolego gainerem uzupełniasz jak masz braki w diecie, nie robi sie cyki gainerach. bierz go cały czas jak mas braki, nawet jak nie cwiczysz.
Znawca -

Gi-E

Wysłana - 08 lutego 2010 16:52    Edytuj Cytuj
Dzięki Danieloo.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dieta, trening, mutant mass, jak dawkować - jak to godzić?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.