Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 167037 razy
słowa kluczowe: depilacja  robić 
Autor

Depilacja - czy i jak to robić?

BagOfBones

Wysłana - 29 września 2008 19:46    Edytuj  Cytuj
ja jak i moja dziewczyna kochamy gdy moje jak i jej przyrodzenie jest wydepilowane!

Twoja dziewczyna też ma przyrodzenie?

BVV

Wysłana - 17 października 2008 19:22    Edytuj Cytuj
Ja już sam nie wiem w jaki sposób depilowac. Chodzi mi o większośc ciała - tors, nogi. Zostawiłbym tylko na głowie, twarzy, i na przedramionach Gładkie ciało potrzebne mi jest do szybszego pływania, ale chodzi też o względy estetyczne - wydepilowane ciało lepiej wygląda i łatwiej dbac o higienę. Jaka metoda jest w końcu najlepsza? Miałem zamiar ostatnio zrobic to maszynką którą strzygę włosy na głowie, ale efekt pewnie nie będzie długotrwały, poza tym boję się że włosy odrosną grubsze, ciemniejsze i będzie ich więcej - czy to prawda? Doradźcie najlepszą metodę, proszę

orkat

Wysłana - 24 października 2008 16:29    Edytuj Cytuj
uzywal ktos LIDOKAINY AEROZOL 10% (100mg/1g) ??
lub zelu z benzokainą 20% ?? (niby do znieczulenia bolacych zębów ale w skladzie aktywny sierodek to tylko benzokaina 200mg/1g ??

chodzi mi o lidokaine w sprayu , jak szybko dziala i dobrze ?? ma 10% zawartosci , a np zel EMLA czy jakos tak ma tylko 2,5% , co myslicie ??
nie chodzi o golenie całych parti ciala duzych (methemoglobinemia ale trzeba by sporo uzyc , ale moga wystapic zawroty) , ale mozna by jechac po kawalku , w ciele utrzymuje sie ok 5-6 h , potem jestesmy czysci :) i kolejna daweczka na kolejne partie (dawka max = 5g/kg.m.c wiec i tak sporo :) dupke , pipke czy penia by mozna bylo naraz pojechac , uwazajac na kontakt z blonami sluzowymi (nie rozpylac , tylko np rozpylic na wacik i wetrzec )
Co o tym sadzicie ??

Atos87

Wysłana - 19 listopada 2008 16:46    Edytuj Cytuj
Mam owlosienie na brzuchu klacie i troche na plecach i zamierzam sie depilowac jaki rodzaj depilacji bedzie najlepszy?

malutka_k

Wysłana - 19 listopada 2008 20:41    Edytuj Cytuj
wosk najlepiej albo depilator.
zabiegi bolesne
Specjalista -

Atos87

Wysłana - 19 listopada 2008 23:26    Edytuj Cytuj
a po jakim okresie czasu odrasta zatost po uzyciu tych kremow do deilacji?

malutka_k

Wysłana - 20 listopada 2008 20:49    Edytuj Cytuj
2-3 dni
jak maszynka byś golił własciwie
...
nie oplaca sie...wiecej zachodu niz to warte
Specjalista -

kyokushio

Wysłana - 30 listopada 2008 16:49    Edytuj Cytuj
jakis rok temu stwierdzilem ze mam zbyt duzo wlosow na nogach i postanowilem ja troche przyciac maszynka do wlosow na poczatku bylo ok ale pozniej wlosy zaczely szybciej rosnac wiec musialemje czesciej przycinac,teraz to troche glupio wyglada takie dlugie proste grube wlosy rosnace na nogach,czy dasie jakos przywroci to zeby rosly tak jak wczesniej???? zastanawiam sie nad woskiem ale nie wiem czy to dobry pomysl bo troche sie boje ze pozniej bedzie jeszcze gorzej pomozcie prosze

:)

darekk.

Wysłana - 06 grudnia 2008 11:06    Edytuj Cytuj
kyokushio - tak mi się wydaje, że jak będziesz przycinał włoski to będą robić się mocniejsze i grubsze. Jak wydepilujesz z cebulkami wosk/depilator to powinny się osłabić, być cieńsze :)

A tak w ogóle to ostatnio mnie coś wzięło na wydepilowanie klatki piersiowej z mojej szczecinki

Masakra, ale przeżyłem
Następnego dnia budzę się patrzę, i jak nic zapalenie mieszków włosowych, full małych pryszczyków, okropność...

Postanowiłem coś z tym zrobić, nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale poszedłem wieczorem pod prysznic, użyłem żelu pod prysznic + porowata szorstka gąbka, wymyłem klatkę, później hardcore :D użyłem SOLI jako peelingu, czyli sól (działa antybakteryjnie, minus podrażnia) na rękę, lekko nawilżyłem tą sól i wtarłem z całej siły w klatkę, jak zaczęło piec spłukałem wodą, po kąpieli odkaziłem spirytusem, po 30 minutach nawilżyłem wyciągiem z szałwi, operację powtórzyłem drugiego, dnia, na trzeci dzień (dziś) mam już tylko lekko zaczerwienioną skórę ;) zero pryszczyków.

kyokushio

Wysłana - 07 grudnia 2008 12:09    Edytuj Cytuj
a da sie jakos rozjasnic te wlosy?? kiedys cos czytalem o wodzie utlenionej ale nie wiem czy to zadziala na wlosy na nogach bo sa dosc grube i czarne beznajdziejnie to wyglada chyba bede musial je wyrwac tym woskiem zeby sie wyrownaly ale troche glupio beda wygladaly takie lyse nogi u chlopaka juz nie wiem co mam zrobic:/

:)

Odpowiedzi jest na 47 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Depilacja - czy i jak to robić?

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.