malutka_k napisała:a przy czym nożyczki były Ci potrzebne?? No najpierw obciąłem te brwi nożyczkami, a te końcówki co zostały to wyrwałem pęsetą. Myślałem, że im krótszy włos, tym mniej bólu podczas wyrywania. A co - tak się nie robi? Mam od razu wyrywać pęsetą?
1179658216000
malutka_k
Wysłana - 20 maja 2007 13:11
tak odrazu nozyczki zbedne poza tym łatwiej wyrwac dłuzszy włos niz krotszy;]
Czy wraz z użytkowaniem coraz słabiej wyrywa włoski? Bo postanowiłem zainwestować w takie urządzenie i chciałbym by jak najdłużej mi służyło :) Pozdrawiam :)
1179671930000
JonnyB
Wysłana - 20 maja 2007 21:30
BagOfBones napisał: A może są jakieś inne sposoby, aby wydepilować sobie brwi w tym miejscu raz na zawsze? Najlepszym sposobem jest chyba elektroliza - niszczy cebulki raz na zawsze i najbardziej polecana jest właśnie na małe powierzchnie - jak brwi - ze względu na czasochłonność metody (każdy włos traktowany jest oddzielnie) Pytaj w profesjonalnych salonach kosmetycznych. Nie znam ceny regulacji brwi ale biorąc pod uwagę małą powierzchnię i fakt pozbycia się problemu na zawsze to powinno być relatywnie tanio. W grę wchodzi także laser chociaż to nieco droższa (bo podobno lepsza) metoda - a efekty podobnie permanentne. Tu jednak musisz mieć ciemniejsze włosy i najlepiej jasną karnację, inaczej skóra Ci się zjara ;) Z tym również do dobrych salonów kosmetycznych lub dermatologicznych.
Co do małych włosków na nosie to powinny dać się usunąć tymi samymi metodami co brwi, ale one są generalnie mało widoczne i w gruncie rzeczy nikt nie zwraca na nie uwagi - wbrew temu co Tobie może się wydawać ;) Też takie mam ;] Dermatolog raz wspomniał mi coś o możliwości usunięcia ich laserem ale nie wnikałem więc niec więcej w tym temacie nie wiem.
"Człowiek naprawdę posiada tylko to, co jest w nim."
Oscar Wilde
1179689402000
BagOfBones
Wysłana - 21 maja 2007 10:31
JonnyB: Dzięki za info! A jeżeli chodzi o te małe włoski na nosie, to tak się składa, że kiedyś gdy wracałem z kumplem z liceum autobusem to on je zauważył i zaczął ze mnie piać. <lol2> Ja oczywiście udawałem głupiego, ale doskonale sobie zdawałem sprawę, że je mam. Od tamtego czasu zacząłem je regularnie depilować i teraz już jest OK. ;)
1179736282000
malutka_k
Wysłana - 21 maja 2007 17:31
i dobrze... tak na bank o niebo lepiej wygląda
Specjalista -
1179761478000
PanParowka
Wysłana - 22 maja 2007 11:56
Witam, Ponawiam moje poprzednie pytanie :) Czy nie ma na forum osoby która w miarę często korzysta z tego urządzonka?:) bo jakby sie miało okazać ze takie sprzęty mają żywotność 2-3 miesiące, to raczej sobie to daruje daruje :/
1179827793000
onizuka
Wysłana - 22 maja 2007 14:27
depilator to depilator ;) nie ma jakiejś odgórnej gwarancji na zużycie, czy kosztuje 50 zł. czy 300 boli tak samo XD
1179836862000
wilkinson
Wysłana - 16 czerwca 2007 10:27
Witam, mam pytanie dotyczące laserowych depilatorów domowych takich jak ten: http://www.allegro.pl/item205037167_laserowy_depilator_domowy_rio_laser_f_k_sklep.html Używał ktoś tej jankeskiej maszynki? Działa to? W sumie jest tanie jak na możliwości które oferuje, ale wydaje mi się ze to jakis kit... Będe wdzięczny jak ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami z tym leserem :) pozdrawiam
Chciej jak najlepiej, a rób to, co jest możliwe.
1181982468000
cytryna20
Wysłana - 05 lipca 2007 12:10
a co myslicie o wosku też boli ale co zabieg ból jest mniejszy