Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 166981 razy
słowa kluczowe: depilacja  robić 
Autor

Depilacja - czy i jak to robić?

BagOfBones

Wysłana - 20 maja 2007 12:50    Edytuj  Cytuj
malutka_k napisała:a przy czym nożyczki były Ci potrzebne??
No najpierw obciąłem te brwi nożyczkami, a te końcówki co zostały to wyrwałem pęsetą. Myślałem, że im krótszy włos, tym mniej bólu podczas wyrywania. A co - tak się nie robi? Mam od razu wyrywać pęsetą?

malutka_k

Wysłana - 20 maja 2007 13:11    Edytuj Cytuj
tak odrazu
nozyczki zbedne
poza tym łatwiej wyrwac dłuzszy włos niz krotszy;]
Specjalista -

PanParowka

Wysłana - 20 maja 2007 16:38    Edytuj Cytuj
Jako że to jest mój pierwszy post (wcześniej tylko śledziłem forum)
Witam Was serdecznie! :) Moje pytanie jest do Pań głównie:
Jak długo potrafi przeżyć elektryczny depilator? np taki:
http://allegro.pl/item193039962_depilator_stahlman_st_323_za_jedyne_44_00_.html

Czy wraz z użytkowaniem coraz słabiej wyrywa włoski? Bo postanowiłem zainwestować w takie urządzenie i chciałbym by jak najdłużej mi służyło :)
Pozdrawiam :)

JonnyB

Wysłana - 20 maja 2007 21:30    Edytuj Cytuj
BagOfBones napisał: A może są jakieś inne sposoby, aby wydepilować sobie brwi w tym miejscu raz na zawsze?
Najlepszym sposobem jest chyba elektroliza - niszczy cebulki raz na zawsze i najbardziej polecana jest właśnie na małe powierzchnie - jak brwi - ze względu na czasochłonność metody (każdy włos traktowany jest oddzielnie) Pytaj w profesjonalnych salonach kosmetycznych. Nie znam ceny regulacji brwi ale biorąc pod uwagę małą powierzchnię i fakt pozbycia się problemu na zawsze to powinno być relatywnie tanio.
W grę wchodzi także laser chociaż to nieco droższa (bo podobno lepsza) metoda - a efekty podobnie permanentne. Tu jednak musisz mieć ciemniejsze włosy i najlepiej jasną karnację, inaczej skóra Ci się zjara ;) Z tym również do dobrych salonów kosmetycznych lub dermatologicznych.

Co do małych włosków na nosie to powinny dać się usunąć tymi samymi metodami co brwi, ale one są generalnie mało widoczne i w gruncie rzeczy nikt nie zwraca na nie uwagi - wbrew temu co Tobie może się wydawać ;) Też takie mam ;] Dermatolog raz wspomniał mi coś o możliwości usunięcia ich laserem ale nie wnikałem więc niec więcej w tym temacie nie wiem.

"Człowiek naprawdę posiada tylko to, co jest w nim."
Oscar Wilde

BagOfBones

Wysłana - 21 maja 2007 10:31    Edytuj Cytuj
JonnyB: Dzięki za info! A jeżeli chodzi o te małe włoski na nosie, to tak się składa, że kiedyś gdy wracałem z kumplem z liceum autobusem to on je zauważył i zaczął ze mnie piać. <lol2> Ja oczywiście udawałem głupiego, ale doskonale sobie zdawałem sprawę, że je mam. Od tamtego czasu zacząłem je regularnie depilować i teraz już jest OK. ;)

malutka_k

Wysłana - 21 maja 2007 17:31    Edytuj Cytuj
i dobrze...
tak na bank o niebo lepiej wygląda
Specjalista -

PanParowka

Wysłana - 22 maja 2007 11:56    Edytuj Cytuj
Witam,
Ponawiam moje poprzednie pytanie :) Czy nie ma na forum osoby która w miarę często korzysta z tego urządzonka?:) bo jakby sie miało okazać ze takie sprzęty mają żywotność 2-3 miesiące, to raczej sobie to daruje daruje :/

onizuka

Wysłana - 22 maja 2007 14:27    Edytuj Cytuj
depilator to depilator ;) nie ma jakiejś odgórnej gwarancji na zużycie, czy kosztuje 50 zł. czy 300 boli tak samo XD

wilkinson

Wysłana - 16 czerwca 2007 10:27    Edytuj Cytuj
Witam, mam pytanie dotyczące laserowych depilatorów domowych takich jak ten: http://www.allegro.pl/item205037167_laserowy_depilator_domowy_rio_laser_f_k_sklep.html
Używał ktoś tej jankeskiej maszynki? Działa to? W sumie jest tanie jak na możliwości które oferuje, ale wydaje mi się ze to jakis kit... Będe wdzięczny jak ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami z tym leserem :)
pozdrawiam

Chciej jak najlepiej, a rób to, co jest możliwe.

cytryna20

Wysłana - 05 lipca 2007 12:10    Edytuj Cytuj
a co myslicie o wosku też boli ale co zabieg ból jest mniejszy

Odpowiedzi jest na 47 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Depilacja - czy i jak to robić?

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.