Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 167022 razy
słowa kluczowe: depilacja  robić 
Autor

Depilacja - czy i jak to robić?

rev.

Wysłana - 26 kwietnia 2006 02:15    Edytuj  Cytuj
Dorzucę trzy grosze...
1) Kremy do depilacji.
Jeśli wrastające po depilacji depilatorem lub woskiem i kłujące po goleniu włosy nie dają żyć, to dobry krem jest zbawieniem. Używam Veet Duo Bikini. Efekt nie jest zachwycający, ale lepszy, niż ranki, krostki, swędzenie i wrastanie.

2) Depilacja woskiem lub depilatorem
Wrastają mi włosy. Próbuję ratować się peelingami i krememi/balsamami/oliwkami/Alantanem Plus/Sudokremem/Dermosanem... ale wszystko daje mizerny efekt.

3) Nie jest prawdą, że po depilacji laserowej włosy nie odrastają. Gwarancja jest na cztery lata. Ponadto włosy blond nie reagują na działanie lasera.

onizuka

Wysłana - 26 kwietnia 2006 10:11    Edytuj Cytuj
No to mam problem, 3 miesiące po pierwszej epilacji laserowej włosy na przeramionach mi odrosły :( już nie takie czarne i gęste jak kiedyś ale nadal mnie nie satysfakcjonował efekt i postanowiłem uzyć depilatora.

Teraz chciałbym już na zapas zapobiec wrastającym się w skórę włoskom i co powinienem zrobić. Poniewaz po laserze włosy były jaśniejsze i słabsze to nie będę miał już chyba z tym problemu ale do mojego depilatora jest dodawana taka specialna nasadka do peelingu więc z niej chyba skorzystam ;)

Czy solarium ma jakiś wpływ na odrastające cebulki włosowe ?

radditz

Wysłana - 07 maja 2006 17:22    Edytuj Cytuj
Czy po zgoleniu włosów na jajkach zawsze będzie uczucie swędzenia ??

Milenka.X

Wysłana - 10 maja 2006 11:55    Edytuj Cytuj
Witajcie. :) mam do was pytanie bo z tego co czytałam to znacie sie na rzeczy :) chce sobie kupic nowy depilator ale nie wiem jaki wacham sie pomiedzy PHILIPS HP 6463 aa PHILIPS Satin ice 6475 PROSZE pomóżcie MI !! :)

Milenka.X

Wysłana - 10 maja 2006 12:00    Edytuj Cytuj

PHILIPS HP 6463

Milenka.X

Wysłana - 10 maja 2006 12:05    Edytuj Cytuj

PHILIPS Satin ice 6475

xLukaszx

Wysłana - 08 czerwca 2006 20:12    Edytuj Cytuj
witam
co zrobic gdy pod depilacji mam cala czerwona skore i straszliwie piecze ?(po depilacji woskiem)
mozna uzywac alantan plus ?

Zmieniony przez - xLukaszx w dniu 2006-06-09 15:30:30

anek17

Wysłana - 22 czerwca 2006 16:06    Edytuj Cytuj
co do mnie to ja mam problem z wypryskami po depilacji, o co w tym chodzi? jak temy zaradzić?
depiluje sie sezonowo, tzn tylko w lato kiedy pokazuje klatke, bo zima to zawsze jestem w kozulce.

pozdr!

gdybyś robił regularne zastrzyki
dziś miałbyś 100 razy zepsze wyniki

el_ka_

Wysłana - 26 czerwca 2006 14:43    Edytuj Cytuj
Mam niestety taki problem: depiluje się zwykłymi żyletkami i zawsze po depilacji mam czerwone krostki na nogach (co wyglada bardzo nieestetycznie) nie wiem dlaczego tak jest, przed depilacja używam specjalnej pianki a po depilacji specjalnego balsamu. Powiedzcie co mogę jeszcze zrobić i czy może lepiej, żebym zaczęła używać wosku lub poszła do kosmetyczki?

oska5

Wysłana - 07 lipca 2006 09:24    Edytuj Cytuj
nie zagladalam tu wczesniej. I od razu powiem: byyyyyyyyyyłooooo
generalnie to po ogoleniu czyms dezynfekowac, uzywac czystych reczników, nie uzywac tępych maszynek i najlepiej brac te z ruchoma główka i z 3 ostrzami, im mniej pociagniec tym mniej podraznien.
Wczesniej mialam tez taki problem, normalnie co golenie to mi sie tak robilo, przestało jak kupilam maszynke Mach 3 Turbo Gillette`a. Po prostu raz pociagne i noga gładka

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -

Odpowiedzi jest na 47 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Depilacja - czy i jak to robić?

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.