Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Witam zastanawiam sie nad przyjeciem jakiegos dopingu, akurat zostalo mi polecone przez kuzyna deka dragon pierwszy raz slysze o czyms takim i dlatego zwracam sie z prosba do was abyscie mi troche rozjasnili co to jest :)
- Kuzyn zalecil mi narazie dawke 5 ampulek po 2ml powiedzial ze to niby jedna kuracja i czy bede chcial dalej brac to musze sam okreslic po pierwszej kuracji.
- Koszt takiej kuracji wychodzi 150zl.
Wielu znajomych kuzyna przyjmowalo ta deke i mowil ze calkiem ladne efekty po tym sa i nie jest to raczej zaden syf przynajmniej nikt do tej pory nie narzekal :)
I jeszcze jedno pytanko: A jesli juz mialbym to brac to jakies odzywki moglby by poprawic efekt dzialania tej deki ?
Zmieniony przez - Fogett w dniu 2009-09-12 13:54:57
Biceps: -Uginanie ramion ze sztanga 10<8<8<6 -Uginanie ramienia opartego o kolano 6=6=6=6
Sobota: Nogi: -Przysiad ze sztanga na barkach 8<6<4=4 -Przysiad wykroczny z dodatkowym obciazeniem w dloniach 6=6=6=6 -Wspiecia na palce z dodatkowym obciazeniem 18<16<8=8
Oczywiscie kuzyn fakt ma 0 wiedzy o koksach bo nie ma potrzeby ich brania tak samo ja dopiero zaczynam przygode z nimi, kuzyn polecil mi to patrzac na ilosc brania tego przez jego znajomych i efektach jakie daja.
PS. Planu tutaj nie wystawialem wiec komentarze na jego temat takze mile widziane (Sory za nazwy cwiczen ale nie znam profesjonalnych nazw :P )
A ten temat jest tylko czysto informacyjny na temat tej deki :)
Zmieniony przez - Fogett w dniu 2009-09-12 14:26:41
1252758260000
nolvadex40
Wysłana - 12 września 2009 14:26
Pocwicz jeszcze ze 2 lata ale! Trzymaj diete,w miare mozliwosci kupuj suple,zobaczysz urosniesz.Dopiero wtedy mozesz zawitac do tego działu.
Dieta: nie waze ale staram sie jesc rzeczy wysokobialkowe.
Uloz sobie diete i zacznij jesc pozadnie, bo masz konkretna niedowage. Bialko nie wystarczy (poza tym chcialbym poznac definicje slowa "wysokobialkowe" wg ciebie), potrzebujesz wegli i to duzo skoro jestes ektomorfem, 5-6g/kg masy ciala. Kuzynowi powiedz ze jest idiota, skoro poleca ci rzecz o ktorej sam nie ma pojecia i do tego poleca ci to wtedy jak wazysz 64kg. Zacznij jesc jak trzeba to przescigniesz i jego i madrych kumpli ktorzy bija ten przeplacony testosteron / placebo slonecznikowy.
Zmieniony przez - Scorpio93 w dniu 2009-09-12 14:29:51
Ekspert -
1252758574000
Fogett
Wysłana - 12 września 2009 14:38
Sam go poprosilem o to aby mi powiedzial co ludzie biora a wrecz wymusilem bo mowil mi ze sie nie zna na tym. Wiec z tym idiota to sie nie zgodze :P Co do niedowagi to wiadomo :D Moja def slowa wysokobialkowe hmm produkty spozywcze posiadajaca sporawa ilosc bialka :D
Ok tzn tak jak myslalem 0 inf na temat tej deki :P choc chcialem sie tylko dowiedziec co to jest :D Ale ok przysiade wkrotce i postaram sie ulozyc diete choc bedzie ciezko bo mam niestabilny plan dnia nigdy nie wiem co bede robil :] No ale no pain no gain jak tutaj sie dowiedzialem :D
1252759093000
REMUS
Wysłana - 12 września 2009 14:38
czysto informacyjnie:
- deka z Dragona czy tez z byle tam czego to najmniej istotne najwazniejszy czy masz zufanie do osoby od ktorej to kupisz - deka nie nadaje sie na pierwszy raz - ciezko jest kupic oryginalna deke w srodku moze byc olej bartus - deka nie powinna byc przyjmowana sama bez testosteronu - testosteron i deka to juz nie zabawka wiec znowu wychodzi ze sie nie nadaje na pierwszy kontakt - jak brak funduszy na same odzywki to gdzie fundusze na koksy odzywki zarcie i slownie??
wracajac do meritum nie potrzebujesz jesc wysokobialkowo dla Ciebie tak samo wazne sa weglowodany musisz o to zadbac zeby sie ruszyla waga. Trzeba zaczac od solidnych podstaw a nie sluchania kuzyna
..to ZAKAZANY owoc DUMNIE krazy WCIAZ nad GLOWA i KUSI kazdy SAM sparzyc SIE musi...
Slaski STYL
Znawca -
1252759105000
Scorpio93
Wysłana - 12 września 2009 14:44
Moja def slowa wysokobialkowe hmm produkty spozywcze posiadajaca sporawa ilosc bialka I prosta sprawa, nie masz nawet najmniejszego pojecia o diecie, daltego wazysz ile wazysz i dlatego ci nie idzie. Zajrzyj do dzialu odzywianie. Kuzyna nazywam "idiota" po poleca ci doping, kiedy ty lezysz nad podstawach. Moglby byc nawet encyklopedia koksu, ale polecanie go Tobie to czysta glupota. Co do British Dragona - nie produkuja tego juz od ponad roku, to na czym koledzy tak fajnie rosna to zwykly testosteron przylany do fikusnych ampulek, jak nie zwykly slonecznikowy. I lepiej dla nich, bo ich dziewczyny nie bylby zadowolone, deca solo w wiekszosci wypadkow powoduje tzw 'decka-dick' - czyli zamienia chvja w wedke do lowienia ryb Anyway doping nie jest dla ciebie, zajmij sie swoja niedowaga i zacznij jesc wg prostej reguly: 100 gram ryzu + 200 gram kurczaka 5x dziennie. Za pol roku bedziesz 10kg ciezszy bez zadnego koksu.
edit: Odzywki oczywiscie mialem z nimi do czynienia gainery,kreatyna olimpa,L-glutamina z treca niestety jak zwykle fudusze nie pozwalaja mi na wiecej :] Wiec nie przeplacaj za ladne obrazki, tylko zaopatrz sie w kurczka i ryz.
Zmieniony przez - Scorpio93 w dniu 2009-09-12 14:45:42