Główny dyrektor K-1 od zasad Atsushi Onari i Nobuaki Kakuda oraz chyba jakaś komisja zmienili decyzję walki JLB - Bonjasky przyznając zwycięstwo Francuzowi, po tym jak zbulwersowany wynikiem się odwoływał. Z jednej strony - fakt faktem JLB był lepszy w tej walce, ale nie on jeden został "wystrychnięty na dudka" przez sędziów w K-1. Nie lubię jak wyniki ustala się przy "zielonym stoliku". Ale cóż Life is brutal!
Sogów nie odbijam, jak podobała Ci się moja wypowiedź, to wejdź na www.pajacyk.pl !
Dobra decyzja, choć nie wiem czy wywoła to zwiększającej się mody na takie odwołania.
Moja lewa noga to mój kapitał
Znawca -
1149234419000
Tomasz69
Wysłana - 02 czerwca 2006 10:52
Przecież to bez sensu. Był lepszy, ale walczyli w Holandii i mógł być prawie pewien, że jak nie wygra przez KO albo bardzo wyraźną przewagą to sędziowie dadzą decyzję na Bonjaskiego. Sędziowie wydali werdykt i tak powinno zostać. Jak w piłce nożnej, choćby nie wiem jaki błąd sędzia popełnił, to wynik meczu nie ulega zmianie. Co najwyżej sędzia ponosi konsekwencje.
"masz swą wolę w komplecie z honorem"
1149238323000
Wand
Wysłana - 02 czerwca 2006 11:00
Nie wiem czy władze K-1 dobrze zrobiły podejmując taką decyzję ,bo teraz może ruszyć lawina takich odwołań.Bez sensu. Trzeba myśleć od razu ,a nie po fakcie.Tak samo było w ostatniej walce "Diablo" Włodarczyka ,kiedy jeden z sędziów już po pojedynku przyznał ,że popełnił błąd dając zwycięstwo Polakowi.No comments.
In my heart I do not feel that I must prove anything
1149238813000
kurak666
Wysłana - 02 czerwca 2006 11:01
hahhaha ciekawe jak takie sytuacje są rozpatrywane przez zakłady bukmacherskie...
Bas Rutten: ...Możesz sobie kupić mięśnie (sterydy), ale nie możesz kupić COJONES...
1149238860000
Jarząbek
Wysłana - 02 czerwca 2006 12:10
Tomasz69 napisał: "Jak w piłce nożnej, choćby nie wiem jaki błąd sędzia popełnił, to wynik meczu nie ulega zmianie. Co najwyżej sędzia ponosi konsekwencje."
Zdarza się, że następuje powtórka meczu. Rzadko, ale zdarza się.
Serwis sportywalki.pl
1149243021000
grom1234
Wysłana - 02 czerwca 2006 13:03
"Z jednej strony - fakt faktem JLB był lepszy w tej walce, ale nie on jeden został "wystrychnięty na dudka" przez sędziów w K-1. Nie lubię jak wyniki ustala się przy "zielonym stoliku". Ale cóż Life is brutal! "
"Z jednej strony - fakt faktem JLB był lepszy w tej walce, ale nie on jeden został "wystrychnięty na dudka" przez sędziów w K-1."
Został zrobiony w*****a ale odwołając sie od decyzji pokazał że nie jest pionkiem żeby go w*****a robić,dziwie sie dlaczego nie dali rundy dodatkowej. A co do tego że nie on jeden,to że wiele osób tak zrobiono w*****a nie znaczy że każdego będą robić,może to nauczy sędziów żeby obiektywnie oceniać a nie przyznawać nagrode dla kogoś kto jest reprezentantem kraju w którym jest gala.
1149252383000
grom1234
Wysłana - 02 czerwca 2006 14:49
"dziwie sie dlaczego nie dali rundy dodatkowej. " ja podejżewam co mogło być tego powodem
Rzadka i niespotykana rzecz -zmiana wyniku po takim czasie, ale duzo bardziej wole JLB wiec mi pasi
"Don't think; feel. It's like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger, or you will miss all the heavenly glory." Bruce Lee in Enter The Dragon (1974)
1149252744000
Marian.B. ZASŁUŻONY
Wysłana - 02 czerwca 2006 15:16
Runde dodatkową ogłasza się TYLKO w walkach turniejowych, kiedy po regulaminowych 3 rundach sędziowie orzekną remis!
Sogów nie odbijam, jak podobała Ci się moja wypowiedź, to wejdź na www.pajacyk.pl !