Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Witam. 8 maja rozpocząłem mój pierwszy cykl: 5 ampułek Deca x 2ml, 10 ampułek Prolongatum x 1ml. Biorę Decę w poniedziałek i piątek po 1ml i Teścia w środę 1ml. Po cyklu mam zamiar kupić Xpanda na podtrzymanie. Mój staż wynosi 1,5 roku, wzrost 172cm, waga 65kg. Mam za sobą z suplementów 2 gainery Serious Mass 5.5kg Optimuma i 2 kreatyny Optimuma, lecz nie jestem zadowolony z efektów. Mam kilka pytań odnośnie tego cyklu: 1. Co sądzicie o takim stosowaniu? 2. Po jakim czasie powinny być widoczne efekty? 3. Jakie powinny być efekty po takim dawkowaniu? Chciałbym poznać zdanie osób, które są po podobnym cyklu. Proszę o wyrozumiałość, gdyż jestem nowy na tym forum. Pozdrawiam!
koleś słuchaj, zrób sobie cykl na samym xpandzie bo i też z tego towaru co masz chyja zrobisz - a tylko się pokaleczysz
65kg i SAA? - skup się na swojej diecie i treningu 1,5 roku stażu - stanowczo za krótko
Zmieniony przez - -Neal- w dniu 2006-05-13 09:27:56
Promotor zdrowia z fizjoterapią.
Ekspert -
1147505240000
Pauleq
Wysłana - 13 maja 2006 09:33
j/Neal
wez sie porzadnie za jedzenie ..
Znawca -
1147505597000
TyreX
Wysłana - 13 maja 2006 10:06
dokładnie jak koledzy wyżej, możesz nabić kilogramó na dobrej diecie i suplementach, SAA zostaw na później, po co się spieszysz, bo lato idzie?
~ ex fatiga ~
~ masz pytanie? bernard_levaar@yahoo.com ~
Specjalista -
1147507618000
EverSide
Wysłana - 13 maja 2006 10:38
Rozumiem, że mi tego odradzacie, ale mam już tydzień za sobą i nie mam zamiaru teraz przerywać. Zdecydowałem się na ten krok, ponieważ nie jestem zadowolony z efektów po suplach. Wydałem na nie sporo siana i prawie nic po mnie nie widać. Co do mojej masy zauważcie, że jestem bardzo niski 172cm :/ Dietę trzymam: codziennie mięso 1x albo 2x, worek ryżu, jajecznica z rana itd. Alkholu nie ruszam w ogóle. Mógłby ktoś odpowiedzieć na moje pytania? Bo jak już mówiłem nie zmienię decyzji, którą podjąłem. Pozdrawiam.
1147509507000
-Neal-
Wysłana - 13 maja 2006 11:03
o tyle Ci powiem ->
za mało towaru! jak płaczesz że dużo siana wydałeś z 5amp deci i 10amp prolo, to teraz musiałbyś dokupić 2x więcej tego towaru co masz, a jeszce lepszym rozwiązaniem będzie jak przerwiesz i komuś to opylisz
w ogóle to zinterpretowałem Twoją wypowiedz tak jakbyś płakał też że po 1 tygodniu nie widzisz żadnych rezultatów nie widzisz bo nie masz prawa ich widzieć... chyba że masz za***istą diete a w co szczerze wątpie
za mały staż, brak wiedzy n/t dopigu, przypuszczam też że suplementacji i znikome podstawy odżywiania
reasumując doping nie jest dla Ciebie
Ekspert -
1147511017000
GEZ
Wysłana - 13 maja 2006 11:06
Z tego cyklu tez nie bedziesz zadowolony , po pierwsze to masz za malo soku , po drugie o jakies Ty mowisz diecie !!?? , nawp.ierdlalnie sie ryzu to nie dieta , po trzecie po 1,5 roku co niektorzy dopiero kreatyne biora , a Ty sie juz za deke lapiesz. Podumowujac , dales ostro dupy.
Czytaj uważnie, bo napisałem o suplementach a nie o SAA, że wydałem na nie dużo siana. Nie płaczę tylko się pytam kiedy będą widoczne efekty. Czytałem, że 4-5 tyg. i chcę się upewnić. Ogólnie chciałem, żeby ktoś podzielił się doświadczeniem jak po sobie odczuł podobny cykl. Dietę rozpisał mi trener z siłowni, który jest kulturystą a nie cwaniakiem z forum. Jeżeli macie zamiar tak dalej pisać to darujcie sobie. Pytam jedynie z ciekawości a nie z płaczem, że nie wiem co zrobić. Chyba po to jest to forum, żeby podyskutować a nie od razu najeżdżać na kogoś i go obrażać.
1147512322000
-Neal-
Wysłana - 13 maja 2006 12:59
'Nie płaczę tylko się pytam kiedy będą widoczne efekty. Czytałem, że 4-5 tyg. i chcę się upewnić.'
to jaki sens ma Twój cykl skoro jak się dopiero rozkęca to już go kończysz?
100mg/e7d Test. Enanthate - to cały***** ogólenie Deca + Testosteron na first time to nienajlepszy wybór
trener też za Ciebie ćwiczy?
Ekspert -
1147517980000
EverSide
Wysłana - 13 maja 2006 13:15
Calość ma trwać 10 tygodnii. Decę skończę po 5 tyg, ale zostanie jeszcze Testosteron x 1ml/tydz przez 5 tyg.
Chyba lepiej, że wybrałem Decę, która jest jedynym z bezpieczniejszych SAA, niż Metę, po której są słabe przyrosty i niszczy wątrobę. Załatwiałem kumplowi 100 bułgarskiej. Przytył niby 6kg i spadło mu z tego 2, ale i tak wciąż nic po nim nie widać hehe.
Ogólnie stosowałeś już takie połączenie Deca + Prolo?
Ćwiczę 5 razy w tygodniu pon-pt, codziennie inna partia oczywiście. Przykładam się do treningów i nie zrobiłem nigdy dluższej przerwy niż 1 tydz.
1147518906000
-Neal-
Wysłana - 13 maja 2006 13:35
dalej nic nie rozumiesz...
100mg Testosteronu co 5 dni to jest nic, nie będzie zauważalnych efektów przyrostowych, a jak będą to będą znikome...
połączenie Deca + Enan - to nic specjalnego, oklepany cykl
na pierwszy cykl najlepiej zastosować jeden środek/substancje, najlepszym wyborem jest sam Testosteron , obserujesz organizm jak się zachowuje i reaguje, opcjonalnie może być to Metanabol. używając kilku może okazać się że nie tolerujesz jednego z nich i bedziesz musial przerwac cykl - nie będziesz wiedział nawet który to reasumując w dupe idzie Ci kasa, zdrowie etc.
kolega nic nie urusł zapewne z błędów żywieniowo-treningowych, trzeba wiedzieć jak się odżywiać, bo to dieta jest tutaj najważniejsza i spełnia największą role w tej całej układance
5 tygodni na Dece to jest za mało, liczba 10ciu tygodniu wydaje się być minimalna w przypadku 200mg/tydzień
przemyśl to co napisałem
Zmieniony przez - -Neal- w dniu 2006-05-13 13:42:12