Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Debata na temat MIODÓW - Co i jak

herco1981

Wysłana - 08 maja 2008 23:23    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Hej myślę że to nie najgorszy pomysł ruszyć ten temat ,tym bardziej że znamy przynajmniej w stopniu podstawowym jego zastosowanie, a i coraz częściej jest doceniany przez kulturystów ,alpinistów, płetwonurków.
Wiec dzielcie się swoimi doświadczeniami,spostrzeżeniami i poradami.Dzięki wielkie

Łapa rośnie

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 maja 2008 23:32 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

pr3z3s

Wysłana - 08 maja 2008 23:32    Edytuj Cytuj
co ma płetwonurek wspólnego z miodem?

'tak wygląda chamstwo, jak się dorwie do szmalu'

kapitan10

Wysłana - 08 maja 2008 23:32    Edytuj Cytuj
bardzo ciekawy teamt ja biorę miód na wycieczki w góry
Znawca -

herco1981

Wysłana - 08 maja 2008 23:34    Edytuj Cytuj
pr3z3s ja bym miał się zastanawiać nad każdą taka wypowiedzią to bym musiał se w łeb strzelić,niż napiszesz pomyśl,pozdro

Łapa rośnie

herco1981

Wysłana - 08 maja 2008 23:38    Edytuj  Cytuj

Łapa rośnie

Camel84

Wysłana - 09 maja 2008 09:15    Edytuj Cytuj
Miałam pszczelarstwo na studiach Jak chcecie coś konkretnego wiedzieć, to mogę odkurzyć notatki Generalnie o zbawiennym działaniu miodu można by bardzo dlugo pisać, jak również o innych pszczelich produktach, które są jeszcze lepsze jak propolis czyli kit pszczeli oraz pyłek kwiatowy.

Najważniejsze jest to, że aby wykorzystać w pełni działanie miodu trzeba go jeść regularnie. Nie ma sensu rzucać się na miód np podczas choroby. A jak najlepiej go spożywać - można oczywiście łyżeczką ze słoika,ale zaleca się rozpuszczenie wieczorem łyżki miodu w szklance letniej wody (nie gorącej) - picie rano na czczo.

Smacznego!

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 09 maja 2008 09:48    Edytuj Cytuj
Ponoć jak się pije rozcieńczony z wodą ma dużo lepsze właściwości. "W naturalnym miodzie reakcja powstawania nadtlenku wodoru zachodzi bardzo wolno. Aktywność antybiotyczna świeżego, nie rozcieńczonego miodu jest z tego względu niska. Natomiast po rozcieńczeniu miodu wodą powstawanie nadtlenku wodoru zachodzi z dużą szybkością. Dla przykładu aktywność antybiotyczna rozcieńczonego miodu jest od 6 do 220 razy wyższa w porównaniu z miodem nie rozcieńczonym."
Ekspert -

Pinter

Wysłana - 09 maja 2008 09:49    Edytuj Cytuj
Witam
Istotne by tylko z miodem nie przesadzać, mimo swych właściwości nadal zawiera głównie glukozę/fruktoze.

Pozdrawiam

Piotr Folęga
kULTURYSTYKA.PL

Camel84

Wysłana - 09 maja 2008 09:56    Edytuj Cytuj
Tak, oczywiście. Nie brałam pod uwagę zawartości cukrów prostych, tylko właściwości prozdrowotne, których jest mnóstwo. Myślę, że łyżka miodu dziennie, to jest bezpieczna dawka, nawet z uwagi na dietę. Jeżeli chodzi o cukry z miodu, to przecież i tak ich właściwości są o niebo lepsze od cukru stołowego, mam gdzieś zestawienie na ten temat.

Pinter

Wysłana - 13 maja 2008 16:09    Edytuj Cytuj
Witam
Cukry może nie, ale inne substancje zawarte w miodzie owszem.

Pozdrawiam

Piotr Folęga
kULTURYSTYKA.PL

Mr_Młody

Wysłana - 13 maja 2008 16:31    Edytuj Cytuj
A ja dorzucam miodek do ciasta na omlet . Świetnie pachnie i smakuje .

" wygląd niczym Bruce Lee "
Rothen

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Debata na temat MIODÓW - Co i jak

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.