Zapraszam do zapoznania sie z programem DZIENNIK POSIŁKÓW VITALMAX.
DZIENNIK ma na celu w prosty, szybki i łatwy sposob pomoc ułozyc diete wedlug dziennego zapotrzebowania kalorycznego 'rozbitego' na odpowiednie ilosci bialka, tluszczy i weglowodanow na kg masy ciala. Do programu zostal wbudowany automatyczny kalkulator wyliczajacy zapotrzebowanie na kalorie oraz bialka, tluszcze i weglowodany w oparciu o podane przez Uzytkownika jego wagi, płci, rodzaju aktywnosci oraz zalozeń treningowych (np. wzrost masy lub redukcja). Istnieje tez mozliwość nie skozystania z 'kalkulatora' i samodzielnego wpisania ilosci bialka, tluszczy i weglowodanow na kg masy ciala. Nastepnie przechodzi sie do kompozycji posilkow w oparciu o bazę 600 produktów. Po skomponowaniu posiłku wystarczy tylko wpisac wage każdego z produktów a program sam obliczy ilosc dostarczonych skł. odżywczych oraz kalorii w danym posiłku oraz podsumuje cały dzien, poinformuje w jakim procencie zostały zrealizowane ustalone załozenia oraz przedstawi wyniki na wykresach.
Dodatkowo w programie mozna zaznajomic sie z aktualna oferta firmy Vitalmax oraz z ich cenami ze sklepu Sonbatego - ATLETA.pl :)
DZIENNIK POSILKOW VITALMAX jest calkowicie DARMOWY i do pobrania ze strony: www.dziennikposilkow.republika.pl
Aktualna wersja: 2.05
Pozdrawiam i zycze milego uzytkowania! :)
Zmieniony przez - Banan w dniu 2011-03-21 15:04:18
już ściągałem wcześniej z Twojej stronki. Super pomocny przy układaniu diet, zresztą już bardzo znany na forum Pozdrawiam!!!
Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś
1147075730000
Chudy22
Wysłana - 08 maja 2006 20:09
jakim programem go otworzyć??
" Nigdy nie biegnij, jeśli możesz iść, nigdy nie, choć jeśli możesz stać, nigdy nie stój, jeśli możesz siedzieć, nigdy nie siedź, jeśli możesz leżeć, a jeśli już się położysz staraj się usnąć".
1147111744000
darkthorn
Wysłana - 08 maja 2006 22:50
Po sciagnieciu wystarczy kliknac a sam sie rozpakuje, a nastepnie otwierasz np. w Excelu
ja mam pewny maly problem z tym dziennikiem bo nie moge wpisac np wartosci wlasnych posilkow gdyz pisze ze jest komorka chroniona i potrzebne jest jakies haslo a nie wiem jakie jest haslo ;/
NeverGiveUpStandUpAndFight...
1148995115000
Durand
Wysłana - 30 maja 2006 19:08
a jednak wszystko juz gra nie zauwazylem pewnej rzeczy
NeverGiveUpStandUpAndFight...
1149008902000
darkthorn
Wysłana - 11 czerwca 2006 00:30
Witam!!!
Koncza aktualnie prace nad nowa PRZEŁOMOWĄ wersja Dziennika i dzisiaj albo jutro powinna byc juz dostepna.
A w niej m.in.: Nowa baza produktow ktora została powiekszona o takie dane jak: błonnik, podzial tluszczow w zaleznosci od nasycenia, cholesterol, mineraly (sód, potas, wapn, fosfor, zelazo, magnez) oraz witaminy (A,D,E,C,B,PP).
DZIENNIK POSILKOW VITALMAX jest calkowicie DARMOWY i do pobrania ze strony:
Kalkulator zapotrzebowania zostal zmodernizowany, doszly nowe funkcje (przy redukcji lub masie samemu mozna okreslic ilisc dodanych kcal) oraz uwaga... bazujac na wieku, plci i aktywnosci dobierane zostaja normy witamin i mineralow (na podstawie IZiZ) !
W bilansie kazdego dnia zostaly dodane nowe opcje, program wskazuje czy przekroczylismy norme witamin a jesli tak to o ile procent
sog, wczeszniej korzystalem z wersji 205 i teraz nastapily spore zmiany, moje pytanie - czemu zrezygnowales z kolorowania roznych wartosci - np. bialko mialo czerwone tlo idt, znacznie to ulatwialo odczyt
Kurde i tak samo wykresy kolowe, strasznie ich brakuje :/
Zmieniony przez - elekroman w dniu 2006-07-20 19:15:21