1 dodaj pełnowartościowe białko (z mleka coś mało i nie najlepsze jakościowo) + ew owoc + zdrowe tłuszcze 2 grahamki zamień na pewniejsze źródło ww złożonych niskim IG, ser, szynka do wywalenia, dodaj więcej pełnowartościowe białka, dodaj warzywa i zdrowe tłuszcze 3 ryż biały / ziemniaki zamień na ww złożone o niskim IG 4 do carbo dodaj pełnowartościowe białko (np z odżywki), 30 min później wywal pestki słonecznika 5 dodaj warzywa
Jeżeli zapotrzebowanie masz 2800kcal to zacznij od 3000/3100kcal. pzdr
Znawca -
1268512057000
Just_Start
Wysłana - 13 marca 2010 21:37
Ale mam pełnowartościowe białko przecież z odżywki białkowej? ryż biały, zamienie na brązowy, ale przed treningiem chyba lepiej biały bo ma wysokie IG przy czym sie szybko zamieni na energie a po treningu brązowy.
Ogólnie nie zrozumialem troche Twojej wypowiedzi, bo i owoce mam i warzywa mam i białko pełnowartościowe mam a tłuszcze z pestek słonecznika zastępują mi oliwe
1268512628000
debee
Wysłana - 13 marca 2010 21:50
Ale tą odżywkę masz 30 min później. Jest udowodnione, że szybciej uzupełnisz braki w glikogenie mieszanką ww z białkiem. Biały ryż po, przed mają być ww złożone o niskim IG. Owoce rano lub po treningu. Tłuszcze wywal z po treningowego bo spowalniają wchłanianie. Jeżeli nie rozumiesz mojej wypowiedzi poczytaj forum dlaczego jest tak a nie inaczej pzdr
Zmieniony przez - debee w dniu 2010-03-13 21:51:53
Troche poprawiłem, mógłbyś zaproponować ewentualne korekty jakimiś konkretnymi posiłkami, bo nie mam zbytnio pomysłów?
1268514675000
debee
Wysłana - 13 marca 2010 22:19
czemu nie czytasz tego co napisałem? w 1szym posiłku brakuje białka!!!! weź te 60g odżywki białkowej z 5 posiłku i daj do śniadania. W 5 posiłku wystarczy wieśniak + jajko + pestki i dodaj tu warzyw. przed i po treningu posiłki już wyglądają sensownie. 2 posiłek do wymiany (już Ci pisałem co do poprawy) pzdr