Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Temat: Treść:
Autor

DHT - włosy - mala dawka testosteronu

Karson

Wysłana - 13 marca 2010 23:51    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam
Chicialbym zaczerpnac troche informacji nt. DHT, a wlasciwie to mam maly dylemat co dalej robic , ćwicze od okolo 6 lat i tak mniej wiecej co roku przez ostatnie 4 lata robilem 1-2 krotkie cykle w okresie letnim typu:

1-6 prop 50mg eod
3-7 winko 50mg eod

1-8 prolo 100mg e5d

czyli takie lajty, ale fajnie wchodzilo a dawek duzych nie chcialem brac. W zeszlym roku zrobilem troszke bardziej agresywny cykl
1-10 prolo 250mg e5d + dodatki typu epistane i pod koniec cyklu kolo pazdziernika zauwazylem ze wloski mi sie zaczely sypac . Od razu zaczalem stosowac loxon i teraz po paru miesiac wszystko jest ok, wlosy sie zagescily... i jest OK.

Mam taki dylemat bo chcialbym znowu wejsc na jakis lekki cyklik typu 50mg eod przez kilka tyg w celu pozbycia sie paru kilo i ubicia sylwetki ,jednak nie chce być łysy czy dawka tego typu moze miec wplyw na wypadanie wlosów (ojciec jest łysy ) mam pod reka proscar ale przy takiej dawce to smiech go brac, z tego co czytalem to uzywa sie go od dawek powyzej 500mg tygodniowo. I jedna rzecz jest dla mnie troche niejasna skoro proscar blokuje DTH do ktorego konwertuje testosteron to dlaczego wali sie duze dawki tescia a potem dorzuca finasteryd aby go blokowac , pewnie blednie mysle ale dla mnie robienie tych dwoch rzeczy sie wzajemnie wyklucza i mamy "remis".

Czy sa jakies środki ktore nie konwertuja do DTH ani nie sa jego pochodnymi, czyli bylyby bezpiecznie dla "czupryny"?

Czy to mozliwe aby wypadanie wlosów bylo spowodowane czyms takim jak "przesilenie jesienne"?

Z gory dzieki za wypowiedzi.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 14 marca 2010 00:42 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

DJ100

Wysłana - 14 marca 2010 00:42    Edytuj Cytuj
saw palmetto bym brał w dawcę 4x160mg wyciągu
najlepiej 2-3 tyg przed rozpoczęciem cyklu
+ 60mg cynku
+ nizoral

i myślę że na pewno by to pomogło ale jak bardzo
to Tobie nie powiem

i może tym razem do testa nie dawaj wina .
Znawca -

Karson

Wysłana - 14 marca 2010 15:18    Edytuj Cytuj
DJ100 zastanawialem sie nad Saw palmetto a jak dlugo po cyklu pociagnac jeszcze? Myslalem rozwniez o proscarze w dawce 0,5mg 1/10 tabsa? i moglby mi ktos jeszcze wyjasnic jaka jest róznica pomiedzy testosteronem a DHT? czy redukujac finasterydem ten drugi nie wplywamy na obnizenie tego pierwszego?

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

DHT - włosy - mala dawka testosteronu

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.