Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Dawniej - był to właśnie podstawowy androgen, stosowany u młodzieży.
S. Ambroziak
Znawca -
1261076090000
Roid_rage
Wysłana - 17 grudnia 2009 20:56
Frisky dokladnie. Teoria teoria praktyka mowi co innego
To juz moje drugie pct z uzyciem DHEA (oczywiscie srodkiem nr jeden pct jest u mnie AI) i bez dhea bylo duuuuzo gorzej. To dla mnie cos ala slabszy proviron tak w skrocie Poprawa nastroju, brak spadkow libido no i najwazniejsze co pokazuja setki badan walka z kortyzolem ktory po cyklu szaleje
".... Then we'll see which are better, his steroids or mine"
Ciekaw jestem Twojego zdania, jako starego weterana walk z estrogenami.
S. Ambroziak
Znawca -
1261080168000
frisky
Wysłana - 17 grudnia 2009 21:14
co do kortyzolu roid, miales doswiadczenia z suppress c z cela? albo ogolnie androstenetriolem?
Słabą genetykę można zrekompensować wiedzą i doświadczeniem
1261080863000
Roid_rage
Wysłana - 17 grudnia 2009 21:19
O estro - wpisalem sie Slawek
O androsteneriolu z CELa - nie testowalem ale mam zamiar. Boje sie troche ze to za bardzo zbije kortyzol a wtedy o kontuzje baaaardzo latwo:). Suma sumarum potestuje. Na razie jako zrodlo androstenetriolu testuje dhea
Specjalista -
1261081141000
frisky
Wysłana - 17 grudnia 2009 21:22
radze sie spieszyc, bo z tego co mi wiadomo suppress ma zniknac z rynku z powodu zmian prawnych w usa
Słabą genetykę można zrekompensować wiedzą i doświadczeniem
1261081367000
Roid_rage
Wysłana - 17 grudnia 2009 21:26
W uk sklepy maja zapasy bo pytalem:D
Specjalista -
1261081591000
ambroziak
Wysłana - 17 grudnia 2009 23:13
Gadałem ostatnio z Friskym u siebie o blokerach 11 beta HSD... Nie mogę ustalić własnego stanowiska w tej kwestii... Enzym ten katalizuje bowiem odwracalnie konwersję kortyzonu do kortyzolu i kortyzolu do kortyzonu. Zastanawiam się więc - czy jego blokowanie da ostatecznie spadek, czy wzrost poziomu kortyzolu. Dane literaturowe nie są tu jednoznaczne; nie mówię oczywiście o informacjach od producentów androstentriolu.
S. Ambroziak
Znawca -
1261088000000
MolderDist
Wysłana - 17 grudnia 2009 23:23
Ale jest to inhibicja kompetycyjna? Czy w jaki sposób zachodzi to blokowanie?
1261088635000
ambroziak
Wysłana - 18 grudnia 2009 08:47
Wydaje mi się, że kompetycyjna, bo to związki o budowie substratu. Ale sprawdzę...