SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Czym zastąpić cukier w ciastach, wypiekach

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2753

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 144 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 8189
Mimo że to ten paskudny cukier to w ciastach i wypiekach miał on takie właściwości że świetnie wiązał i łączył składniki. Próbowałem używać ksylitolu i już jest trochę gorzej ... czym jeszcze można zastąpić cukier?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5271 Napisanych postów 4539 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 236668
ja używam erytrytolu i jestem bardzo zadowolony :) czasami też używam zwykłego słodzika w tabletkach cyklaminian sodu czy coś i też wszystko jest ok :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1908 Napisanych postów 5484 Wiek 26 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 178811
ja najczęsciej też używam erytrytolu jako zamiennika
często w przepisach pojawiają się banany czy odżywka białkowa i nie trzeba dodawać więcej słodzidła

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 134 Wiek 255 dni Na forum 254 dni Przeczytanych tematów 7843
Możesz spróbować produktu Splenda (połączenie maltodekstryny i sukralozy). O wiele mniej kalorii w tej samej masie, duża słodkość, nie pozostawia charakterystycznego posmaku jak stewia.

♫♪ Hi, My name is... ♫♪ https://youtu.be/sNPnbI1arSE
Rozpoczęcie Intermittent Fasting: 28.03.2018

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 0 Wiek 30 lat Na forum 221 dni Przeczytanych tematów 0
Banany, erytrytol- jeśli o wypieki chodzi to używam takich ,,słodzików''
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 341 Wiek 21 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 5500
Syrop klonowy, miód
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[BLOG] Rafał w kuchni