Mam pytanie czym objawia sie przedawkowanie witamin. Jestem teraz na pewnym cyklu i dokupilem do niego Glucosamine, MULTI Pack z Treca i tran. W kazdym tym preparacie sa witaminy i nie wiem czy jak bede lutowal to wszystko razem to czy nie bedzie za duzo witamin. Na tranie mam napis:"Przedawkowanie witaminy A, D prowadzi do hiperwitaminozy"
jeśli przedawkujesz wit. A to objawem tego może być ciągłe zmeczenie, nudności które wskazują na problemy z wątrobą, wysypka czy bóle głowy- to takie chyba najbardziej odczuwalne, a związane z wit. D są w sumie podobne, mogą sie pojawić ponadto problemy z oczami- bóle zaburzenia widzenia...
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte" Jan Paweł II "Gorzki to chleb jest polskość" C. K. Norwid
Ekspert -
1136921413000
SFD
Wysłana - 10 stycznia 2006 20:35
czesto nadmiar witamin powoduje podobne reakcje i objawy jak ich brak -np jak zaznaczyl apok w przypadku wit a
warto tez dodac ze przedawkowanie jest znacznie gorsze niz niedobór
najczesciej to klopoty skorne,wzrok problemy z przewodem pokarmowym, kłopoty z rownowagą, zawroty glowy i wiele innych
1136921704000
IboK
Wysłana - 10 stycznia 2006 20:45
j.w... Ale sądze że bys musiał brac kosmiczne dawki żeby nalapac sie hiperwitaminozy..
Damixx nie fisiuj, bo tak sie sklada ze ja przewijam sie przez szkoly technicznie glownie. Po podstawowce mialem technikum elektroniczne a teraz jestem na studiach elektronicznych i telekomunikacyjnych. W takich szkolach raczej ciezko o biologie... Nie mniej jednak to forum sluzy chyba do tego, ze jak ma sie jakiekolwiek watpliwosci to lepiej zapytac niz sobie szkodzic... A wiec dalsza czesc pytania do tych co podjeli temat: Czy po dwa kapsy dziennie glucosamine i witaimek z MULI Pack + 4 kapsy tranu nie zaszkodze sobie?
Bez masy nie ma klasy !
1136922750000
Damixxx
Wysłana - 10 stycznia 2006 21:01
warto tez dodac ze przedawkowanie jest znacznie gorsze niz niedobór dokładnie tak zdanie klucz