Indywidualnie ułożona dieta jest podstawą kształtowania sylwetki. To właśnie jakość produktów, które spożywamy, ilość kalorii i makroskładników ma znaczenie jakie będziemy mieli efekty. Dlatego też zdecydowanie warto zwrócić uwagę na naszą dietę.
Z tego co piszesz, Twoja dieta nie wygląda zbyt dobrze. Bazowanie codziennie na czterech woreczkach ryżu i
100 g płatków owsianych jako jedynych źródłach węglowodanów w diecie nie jest dobrym pomysłem. Odżywianie takie będzie skrajnie niedoborowe i jałowe. Do wyboru masz wiele innych źródeł węglowodanów: różnego rodzaju kasze (gryczana, jaglana, jęczmienna, bulgur, owsiana), ryże (basmati, jaśminowy, parboiled, dziki, brązowy, czarny, dziki, czerwony), makarony (pełnoziarnisty, durum, żytni, razowy), płatki zbożowe (jęczmienne, jaglane, gryczane, orkiszowe). Polecam Ci poczytać o urozmaiceniu diety i zalecanych źródłach węglowodanów:
https://potreningu.pl/articles/914/dlaczego-dieta-powinna-byc-urozmaicona
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html
Nie jest to normalne, że jesteś głodny w czasie budowy masy mięśniowej. Jeżeli jak sam piszesz brakuje Cię około 100 g węglowodanów, aby wyliczone ilości się zgadzały, a jesteś głodny, to wybór jest prosty. Jeść należy tyle, ile masz wyliczone. Szczególnie, że odczuwasz głód. Poza tym zawsze możesz jeść do posiłków więcej warzyw. Z wyjątkiem ziemniaków i strączkowych.