Witam. Pomyślałem, że założę temat z pytaniem czy ktoś z was wymyślił jakąś kiwkę. Ja wynalazłem np. coś takiego: podbiegam do przeciwnika 2x przekładam nogi nad piłką i wewnętrzną częścią prawej nogi podaje do lewej a z lewej też wewnętrzną do prawej. To tyle. Jak dojdzie do tego szybkość to przeciwnik łatwo się nabierze. Pozdrawiam i czekam na wasze odpowiedzi.
ale zwód wymysliłes... Juz go kazdy zna od X czasu..
1184231229000
drybler2
Wysłana - 12 lipca 2007 11:10
To był tylko przykład. Mam jeszcze taki: przekładam 2x nogi nad piłką. Zagrywam piętą prawej nogi do lewej i lewą za prawą nogę [ do tyłu ] nie wiem czy zrozumiecie, ale myślę że tak
1184231433000
bodymaker
Wysłana - 12 lipca 2007 11:10
musisz to sprawdzić w meczu i powiedz jak było
trudno już coś nowego wymyślić, zwód polega na tym, żeby zrobić coś czego przeciwnik się nie spodziewa, ale żeby nie doszło do tego, że nabierzesz przeciwnika pierwszym ruchem, a potem wjeżdżasz na niego bo musisz przeprowadzić swoją wcześniej zaplanowaną akcje bo to trąci już cyrkiem
Wszystko co robisz na boisku musi wynikać z sytuacji na boisku.
Robiłem to już w kilku meczach i wychodziło tylko raz obrońca się nie dał nabrać. Wszystko zależy od sytuacji.
1184231738000
bodymaker
Wysłana - 12 lipca 2007 11:58
spróbuj zrobić coś takiego: biegniesz w kierunku linii bocznej z piłką, przeciwnika masz za plecami w pewnym momencie zatrzymujesz piłkę zewnętrznym podbiciem i zostawiasz stopę przy piłce, następnie jednym ruchem stopą którą zatrzymałeś piłke zabierasz piłkę w prawo a następnie w lewo wykonując elastico (flip-flap). Wszystko musisz zrobić jednym ciągiem i płynnie.
Znam tą sztuczkę wykonuje ją często Roonie. Dzięki za porady
1184317968000
bodymaker
Wysłana - 13 lipca 2007 19:26
ja nie widziałem nigdy, żeby ktoś to wykonał w meczu, to jest połączenie zatrzymania piłki zewnętrznym podbiciem, ale nie klasycznie tylko okrążasz piłkę w lewą stronę i płynnie przechodzisz do flip flapa, ciężko wytłumaczyć.
Nieznam za bardzo nazw trików, ale ja często stosuje trik że niecałe 2 metry przed przeciwnikiem odwracam się tyłem robie podbitkę przeżucam piłke lekko nad sobą i przeciwnikiem i biegne często się nabierają. Ale jak uważasz tak zrobisz.
:D
1184348700000
Sandritto
Wysłana - 22 lipca 2007 03:23
Dbajmy o polski język:) Po pierwsze kolego pisze się przerzucam, a po drugie nie wierzę Ci, że coś takiego robisz na meczu:)Chyba, że Twoi przeciwnicy nie wiedzą w ogóle jak zachowywać się na boisku to może..może..Ale i tak powątpiewam:)
Zmieniony przez - Sandritto w dniu 2007-07-22 03:23:45