Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Siema mam konkretne pytanie czy wino pododuje raka lub inne ciężkie schorzenia. Czytałem dokładnie o tym srodku i nigdzie nie ma poruszonej tej kwestji.
Na forum jestm od dawna i prosze mnie nie odsyłąc do wyszukiwarki.
Zapewne masz 19 lat i zapewne chcesz wziąść wins i boisz się jak nikt z twoich znajomych! Każdy dopalacz może się przyczynić do powstania nowotworu, niezależnie w jakich dawkach byl podawany, przez jaki okres czasu i z czym łączony! Ale dla pewności poszukaj w wyszukiwarce hehehhh
doping & zdrowie
Ekspert -
1161508085000
ChEwBacCa
Wysłana - 22 października 2006 11:10
raka powodują papierosy i czipsy ... raczej pewne że troszkę Wina przy zbilansowanej diecie i trwaniu bez używek nie obudzi w Tobie Raka ... Co najwyżej Tygrysa ...a tak poważnie to nie spotkałęm się z taką opinią jakoby Winstrol powodował sam w sobie Raka (chyba że jestem mało oczytany)
1161508254000
Pumbos
Wysłana - 22 października 2006 11:14
Tak dla twojej wiadomości. Mam 22 lata ćwicze już 3. Do tej pory brał wsumie 1500g mono, 1000g cell pumpa, 2x NOZ 2x Xpand 15kg gainera 10kg białka. Dotego w miare możliwości dobra dieta. I oczywiście trening.
Musiał bym być idiota zeby na zime brać winstrol. Pytam bo chce wiedzieć. Nigdzie o tym nie piszą. Jest tylko napisane że mała toksyczności, podwyższone ciśnie itp. Ale nic więcej.
Więc czekam na konkretne odpowiedzi i jakies uzasadniania.
1161508487000
krzykacz KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 22 października 2006 11:19
Przecież ci napisałem konkretną odpowiedż, a ty sie zwierzasz ile kotletów w życiu zjadłeś! Prześledż kariery zawodowch kulturystów i powody ich śmierci, raka wątroby, rak nerek - i pomyśl czym to było spowodowane! Chyba że czekasz na rozpisywanie się wzorach chemicznych hehhe
doping & zdrowie
Ekspert -
1161508796000
ArvaL
Wysłana - 22 października 2006 12:09
"Musiał bym być idiota zeby na zime brać winstrol"
niby czemu??
Znawca -
1161511793000
ChEwBacCa
Wysłana - 22 października 2006 21:45
właśnie ... mój przyszły cykl zakończy się z początkiem lutego i zakonczy sie winstrolem ... czy w zime nie można być pocięty? ... a wracając do tematu to nie sądze by byłrakotwórczy sam w sobie ... bo by wycofali ... kiedys były gumy balonowe rakotwórcze i wycofali
1161546334000
Pumbos
Wysłana - 22 października 2006 22:08
Ja mam pewne swoje przemyślenia i poprostu tak uważam że wino w zimie u mojej sytuacji odpada. Ale to tylko moja teoria.
Jestem ciekaw kolejnych wypowiedzi w tej sprawie. Którą opisałem w pierwszym poście.
1161547706000
krzykacz KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 22 października 2006 22:11
szukasz dziury w całym czy jak sherlock holmes jakiś czy cooo
doping & zdrowie
Ekspert -
1161547892000
MASSAM
Wysłana - 23 października 2006 11:34
Napewno od dawek i podatności organizmu mogą wystąpić różne schorzenia (teraz lub za kilka-kilkanaście lat). Z mojego doświadczenia wiem, że najbardziej ciśnienie w baniaka idzie i dlatego juz po jednym strzale postanowiłem niebrać reszty wina :( - dokończe cykl bez wina...ale zdrowie ponad wszystko. pozdro