Witam, Mam 19 lat i zwracam się z prośbą do zawodowców.Bardzo chciałbym trenować piłkę nożną zawodowo i zależy mi na sukcesach(jakichkolwiek...).Przez wiele lat grałem i naprawde dobrze mi szło - więc podstawy mam za sobą - ale nigdy w żadnym klubie, a poza tym miałem dziwną sytuację w domu i z niektórych względów nie mogłem.teraz jestem na studiach - poważnie wziąłem się za trening - a zacząłem od podstawm - czyli od wytrzymałości podczas biegu.Wcześniej ternowałem siłkę przez 6 miesięcy ale na 3 miesiące przerwałem - bo jechałem do Anglii do roboty.teraz znowu do niej wracam.Napiszcie jakbyście mogli co mógłbym zrobić i czy w ogóle jest jeszcze sens zaczynać.
Dzięki za wszelkie odpowiedzi!!!!!!!! Pozdrawiam z góry!
Pa!
Whatever will happen - I`ll never forget that you are the one!!!
nigdy nie jest za pózno ... ale w tym wieku ciezko ci bedzie nadrobic zaległosci ;]
1 miejsce w typerze ligi polskiej 2003/04 Najwierniejsi Rycerze Najstarszej Królowej - Resovia Rzeszów A C A B - Za wami stoi prawo za nami prawda
1100117949000
ZKS15
Wysłana - 10 listopada 2004 21:51
19 ykmhm...a przyjma cie jeszcze wogole gdzies spróbowac zawsze warto
Rece nie pala mi sie do roboty nie bede robił za te pare złotych
1100119912000
komandor7
Wysłana - 10 listopada 2004 22:18
moim skromnym zdaniem juz troche za późno...
1100121490000
archang3l
Wysłana - 10 listopada 2004 22:44
Dzięki za wszelkie opinie i odpowiedzi.Może macie rację a może nie - myślę że poprzez ciężki terning da się wszystko nadrobić(głownie o to mi chodziło byście mi napisali - ale i tak DZIĘKI).Jak coś się kiedyś ruszy to napiszę Wam jak będziecie zainteresowani :) Pozdrowienia
Pa
1100123087000
archang3l
Wysłana - 10 listopada 2004 23:15
Szkoda że już nikt we mnie nie wierzy (poza wyjątkami) ale spróbuję...Było wiele bardziej zakręconych kareir sportowych (krzynówek, casijas:) Pozdr
1100124925000
mr.Hahn
Wysłana - 11 listopada 2004 13:12
Zapisz sie do szkółki piłkarskiej lub do mniejszego klubu zeby zdobywac doswiadczenie, i naprawiac swoje błedy ktore popełniasz na boisku. Masz jeszcze czas na dobra gre.. a gdy juz bedziesz gotowy, wystarczajaco dobry by podjac walke z bardziej wymagajacymi przeciwnikami, przenies sie do wyzszej ligi lub druzyny wyzej stojącej. Staraj sie grac z meczu na mecz, z treningu na trening coraz lepiej, ciesz sie z małych sukcesow i wierz ze przyjdzie moment w twojej karierze ze dojdziesz do szczytu formy. Rywalizuj z kolegami ... staraj sie byc lepszy od nich, i nie zwracaj uwagi ze jakis tam młodszy ziom (np. Rooney) od ciebie gra juz w reprezentacji Angli a ty niemozesz grac nawet w druzynie w ktorej bys chcial grac bo nielapiesz sie do skladu. Zaczynaj trening i graj ile wejdzie! Staraj sie jak najwiecej spedzac czas z pilka na boisku. Pozdro i 3m sie!
Kezman
1100175137000
archang3l
Wysłana - 11 listopada 2004 17:31
Dzięki Hahn :) wiem że mam jeszcze czas - i wszystko adrobię w dwa lata wszystko nadrobię :D i postaram się dostać do AZT`su :) Dzięki za wiarę Pozdr :D
1100190687000
SFD
Wysłana - 12 listopada 2004 22:44
grać zawsze można...... chociaż nawyki boiskowe trzeba już znać....... a poznawanie ich trochę trwa......
jak się ustawić, jak zagrać itd.
ciężka sprawa.... daj znać jak coś.....
1100295867000
zdrastwy
Wysłana - 13 listopada 2004 14:52
batistuta podobno zaczynal w wieku 17 lat ja w lutym koncze 18 wiec do roboty
"Tak jak na polu walki nie tego człowieka Mam za najdzielniejszego, co najgłośniej szczeka, Tak samo i pobożność szczerą w sercu kryje Nie ten, co leżąc krzyżem, skręca sobie szyję".
1100353936000
sido
Wysłana - 13 listopada 2004 15:24
Zacząć można zawsze... Ale pewne zachowania trenując od małolata od (ja trenuje od 10roku życia a mam 15) zawsze zostana i bedziesz miał je wpojone ... nie bedziesz sie zastanawiał poprostu bedziesz miał to we krwi .. tak samo jak z boksem przeciez bokser podczas walki na ringu nie mysli sobie : Prawy prosty , lewy prosty , sierp ( jeżeli cos źle powiedziałem to mnie poprawcie :D) ale na trening nigdy nie jest zapóźno szkoda że tak puźno sie obudziłes bo piłka nożna to wspaniały sport :] Ale licze że Ci sie powiedzie !
p.s. Spędzaj bardzo dużo czas na treningu indewidualnym.