Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 321 razy
słowa kluczowe: warto 
Autor

Czy warto... ?

Te-er

Wysłana - 20 maja 2008 23:05    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Cześć.

Często przeglądałem SDF, między innymi jak miałem problemy z zakwasami, kupnem butów czy przygotowaniem do biegów. Wszystko znalazłem bez problemów i o dziwo bez pisania. Nadszedł sądny dzień, kiedy trzeba o coś zapytać.

Mianowicie nurtuje mnie od dawna pytanie, czy mając 15 lat, 173cm wzrostu (przy oczekiwaniach na ok. 185cm) i ważąc 60kg warto ćwiczyć siłowo? Zacząłem kolejny cykl przygotowań do kolejnego sezonu (fizyka, biegi), więc pomyślałem także o rzeźbie brzucha, bicepsie i tricepsie. Czy warto ćwiczyć na masę, na siłę, czy lepiej ograniczyć się do ABS/A6W na brzuch i 2 dniowego treningu w tygodniu poświęconego klacie, bicepsom i tricepsom?

Z góry dzięki - Teer.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 maja 2008 23:08 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

fsl

Wysłana - 20 maja 2008 23:08    Edytuj Cytuj
Jak już bierzesz się na poważnie za ćwiczenia to nie ograniczaj się do ulubionych partii tylko ćwicz wszystko.
Na początku ćwicz treningiem na mase, siła przyjdzie też. Treningi typowo siłowe bym odłożył na póóźniej.
Co do Twoich zapatrywań wzrostowych to nie liczyłbym na to, bo to jest genetyka a ona może Cie bardzo zaskoczyć.
A czy warto ćwiczyć ? - warto, ale wszystko z głową :)

Zmieniony przez - fsl w dniu 2008-05-20 23:09:06

Na bieganie zawsze jest dobra pogoda...

Te-er

Wysłana - 21 maja 2008 11:27    Edytuj Cytuj
Hmm, przygotowuję się do sezonu piłkarskiego, bo w tym już nie zagram (rozwiązanie drużyny juniora młodszego). W wakacje jedziemy w góry, już jako juniorzy starsi, tam skupimy się na kondycji, szybkości, dynamice (ogółem siła nóg).

Zależy mi głównie na rzeźbie a gdyby nogi były by takie, jakich oczekuję, to co powinienem ćwiczyć? Tu nachodzi mnie pytanie czy ABS/A6W na brzuch + ćwiczenia na kaltke/biceps/triceps wystarczą?

Sir_Lukasz

Wysłana - 21 maja 2008 11:37    Edytuj Cytuj
Ze względu na Twój młody wiek, i to że trenujesz piłkę nożną, gdzie masa mięśniowa jest mało ważna radził bym Ci zaineresować się treningiem ACT 2xw tygodniu... do tergo brzuch mozesz ćwiczyć sobie 3 razy w tygodniu wg własnych upodobań planem jaki Ci pasuje..
Specjalista -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.