Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Czy trening ma aż takie duże znaczenie?

PK8

Wysłana - 08 grudnia 2008 15:42    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam. Od kilku tygodni nurtuje mnie to pytanie. Zastanawiałem się jak duże znaczenie ma trening w porównaniu z talentem do gry w piłkę nożną. Chciałbym się wziąć do ostrego trenowania i przygotowania do sezonu od nowego roku, ale myślę czy to mi dużo da do marca, czyli do sezonu i w ogóle trenowanie w trakcie sezonu. Osobiście grając w B klasie i ciągle grając z chłopakami dostałem się do kadry 4 ligowej drużyny.. i nie wiem, ale tu jest ciężko w seniorach.. mam osiemnaście lat i nie wiem, czy to po prostu szczyt moich możliwości czy jeśli będę ciągle trenował to mam szanse na np. 3 ligę?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 grudnia 2008 20:06 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Vieira

Wysłana - 08 grudnia 2008 20:06    Edytuj Cytuj
telent to góra 10-15 % reszta to ciężka, mądra praca

juve!!!

Znawca -

PK8

Wysłana - 08 grudnia 2008 20:19    Edytuj Cytuj
No tak, ale chodzi mi o to czy naprzykład jestem w stanie przez 3 miesiące poprawić szybkość, przyśpieszenie, siłe biegową i ogólną siłę oraz siłę strzału o tak dużo, aby przebić się do pierwszego składu?

I czy jeśli do tej pory (mam 18 lat)nikt się mną nie zainteresował oczywiście oprócz tego klubu z 4 ligi( w juniorach dobrze mi idzie) i będę teraz powiedzmy na każdym treningu przez najbliższe dwa lata mogę na tyle poprawić umiejętności i się ograć, aby mieć szanse zagrać w 2,3 lidze?

Vieira

Wysłana - 08 grudnia 2008 20:26    Edytuj Cytuj
tak. Musisz w siebie uwierzyć, trenowac i jeszcze raz trenowac.

a takie sprawy szybkosciowe, mozesz sobie sam ułożyć plan treningowy i samemu poprawić swoje umiejetnosci, nie tylko na treningu

juve!!!

Znawca -

kinder53

Wysłana - 17 grudnia 2008 16:14    Edytuj Cytuj
4 liga to spory sukces...Musisz solidnie trenować a co najważniejsze trenować poza klubem...A w jakim klubie grasz ?

Visca el Barca...Visca el sfd
[http://www.pajacyk.pl]
[http://polskieserce.pl/]

bokser7393

Wysłana - 17 grudnia 2008 16:15    Edytuj Cytuj
Każdy talent trzeba szfilować inaczej nie byłby to doceniany talent

Dopóki walczysz Jesteś zwycięzcą...

PK8

Wysłana - 23 grudnia 2008 22:35    Edytuj Cytuj
ja gram w Pogoni Barlinek.. jest to województwo zachodniopomorskie..

Od 1 stycznia zaczynam ostre przygotowania do sezonu. technicznie nie odstaje od druzyny seniorskiej.. ale na gierkach brakuje mi troche kondycji i siły.. przypychają mnie po prostu, no i muszę popracować nad siłą strzału.. jestem rozgrywającym, a akurat kreatywności mi nie brakuje i to jest moją zaletą, czyli piłki prostopadłe itp. wiec popracuje nad siła kondycja i szybkoscia i mysle ze bedzie ok;)

cicinho

Wysłana - 03 stycznia 2009 00:45    Edytuj Cytuj
Wiadomo, że trening ma duże znaczenie:
1. Gdyby nie miał, to by nie było treningów :) "funny"
2. Wszystko da się poprawić i podciągnąć, a 3 miechy, to naprawdę solidny kawałek czasu.
Z jakiego klubu przeszedłeś do Pogoni Barlinek?

MattHeW88

Wysłana - 03 stycznia 2009 11:52    Edytuj Cytuj
trening trening i jeszcze reaz trening:) jezeli trner jest madry to np jak u mnie a A klasie robi treningi jak druzyny z wyzszych lig. i tak kiedys przyklad rozgrzewka przed meczowa przed a klasowa i nagle z widowni pada haslo chlpaki wyscxie przyjechali na A klase a nie na 3 lige:) poza tym wydaje mi sie ze dzieki trenongom uroslem 4 cm:):) dobre rozciaganie itp:) szybkosc widze tez sie poprawila:)

alpridz

Wysłana - 03 stycznia 2009 12:49    Edytuj Cytuj
Z jedną rzeczą się nie zgodzę , talent przynajmniej 30% , wtedy masz szanse na większe "osiągnięcia". ALe oczywiście musisz trenować , najlepiej umó się z kumplami , ułóżcie sobie trening (Skontaktujcie następnie z kimś , co się na tym zna) i zacznij go wykonywać , aha i 3 miesiące to I Kwartał , a więc masz bardzo duże szanse. Przez wakacje poprawiłem szybkość o 0,4s. a to jest sporo.

cicinho

Wysłana - 03 stycznia 2009 12:52    Edytuj Cytuj
MattHeW88 - wiadomo, że poprawiła się twoja ogólna sprawność, po to właśnie trenujemy w swoich klubach, żeby były efekty, iść do góry ze swoimi umiejętnościami.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Czy trening ma aż takie duże znaczenie?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.