Witam. Ćwiczę od jakiś 3-4 tygodni na kreatynie kończe cykl właśnie. Przyrosty masy jakieś są ale też bez przesady. W bicepsie ok. 1,5cm, może trochę więcej. Dzisiaj zauważyłem zmiany naskórne pod pachami tj. na motylach. Zmartwiło mnie to bardzo... bo chciałem poprawić swój wygląd, a nie pogorszyć. Ale wracając do rzeczy. Czy to co mi wyskoczyło to rozstępy. Bo czytałem, że w fazie1 są czerwone, a ja mam ślady w kolorze skóry. Co to może być?
PS. Od razu posmarowałem maścią jaką miałem w domu. Jakaś do suchych rąk, natłuszczająca.
Zmieniony przez - MK102 w dniu 2009-07-02 00:37:52
1246487835000
avic
Wysłana - 02 lipca 2009 00:40
Mnie to wygląda jakbyś się czymś drapnął Dziwne miejsce na rostępy.. bo w pierwszym rzędzie wyskakują na bickach i w okolicach pach, ew przy udach.
Na tych zdjęciach mało widac, ale jesli by to były rostępy, to już w bardzo późnej fazie- rozjaśnione. Ale wpadnie ktoś bardziej kompetentny to mnie może poprawi.
kup sobie profilaktycznie za kilka zł maść dla kobiet w ciązy i sie smaruj pod pachami, plecy i pachwiny. A nie będziesz musial potem ich wybielać tak jak ja
"Jeśli wrogowie cię chwalą, musiałeś popełnić błąd" August Bebel
1246488050000
MK102
Wysłana - 02 lipca 2009 00:47
No właśnie niczym się nie drapałem... też z początku tak myślałem, ale patrzę i na drugiej stronie podobnie tylko mniejsze. Wcześniej nie miałem rozstępów więc rozstępy w później fazie to nie są na 100%.
A rozstępy od początku są czerwone? Wyskakują już w kolorze różowym, czerwonym? Myślałem, że może na początku tak to wygląda, dlatego piszę.
1246488454000
avic
Wysłana - 02 lipca 2009 02:49
To są.. sądząc po zdjęciach- raczej jakieś "zgrubienia" bo mi się wypukłe wydają- stąd myśl o podrapaniu się . Natomiast rozstępy są wklęsłe i od czazu czerwone/różowe. Teraz jak ponownie patrze to coraz bardziej wydaje mi się, że to nie sa rozstępy..
Podsumowując: jedz witaminę C, smaruj się preparatem zapobiegającym rozstępom i będzie dobrze
"Jeśli wrogowie cię chwalą, musiałeś popełnić błąd" August Bebel
1246495754000
MK102
Wysłana - 02 lipca 2009 12:42
ok.. dzięki :)
1246531335000
nikepro
Wysłana - 02 lipca 2009 16:05
złap sobie skóre w tym obszarze i ją rozciągnij i wtedy zobaczysz ewidentnie czy to sa rozstepy. bo z Tych zdjec malo można wywnioskować.
jak rozciągniesz skóre i beda to rozstepy to Ci sie tak ładnie wyklarują ;) ja np też mam jasne rozstepy.
a co do miejsca wystepowania to nie ma na to reguły. Mój kumpel ma na lędźwiach i wygląda jak rasowy tygrys :D