Witam, jestem nowym uzytkownikiem forum, tzn czytam je od dawna ale nic wczesniej nie pisalem :)
Trenuje od 13 lat Taekwondo (wtf jesli chodzi o federacje), startuje w zawodach itd. Trenuje dosc duzo, Codziennie rano robie jakis rozruch, przewaznie jest to bieg 4km lub jakis trening silowo-rozciagajacy, do tego od poniedizalku do piatku treningi na sali po 1.5 godziny. Przerwy mam w soboty-niedziele, wtedy staram sie nic nie robic, no czasem sie na basen i saune wybiore. Silowni raczej unikam.
Mam 28 lat, 185cm wzrostu i 90kg wagi. Ostatnio zastanawiam sie nad jakimis odzywkami, dodam ze biore tylko witaminy i staram sie zdrowo odzywiac raczej od zawsze (ladunki glikemiczne itd).
Dosc ostro reaguje na weglowodany, po jednym dnie ostrego obzarstwa (pozwalam sobie raz na 2-3 tygodnie) waga skacze mi o 2-4 kg w ciagu dwoch dni - co z kolei moge spalic w ciagu jednego dnia. Ogolnie mam troche problem z trzymaniem masy mimo takiej ilosci treningow i zdrowego trybu zycia.
Moim celem jest miec 85kg wagi i byc szybkim i dynamicznym :) Czy sa jakies odzywki ktore moga mi w tym pomoc?

Waga:
90  
Wzrost:
185  
Obwód klatki:
-  
Obwód ramienia:
-  
Obwód talii:
-  
Obwód uda:
-  
Obwód łydki:
-  
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej:
-  
Aktywność w ciągu dnia:
praca przy komputerze  
Uprawiany sport lub inne formy aktywności:
taekwondo wtf  
Odżywianie:
staram sie liczyc kalorie i indeks glikemiczny (ladunek)  
Cel:
szybka redukcja  
Ograniczenia żywieniowe:
-  
Stan zdrowia:
zdrowy :)  
Preferowane formy aktywności fizycznej:
trenuje od pon do piat praktycznie 2x dziennie  
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty:
l-karnityna  
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów:
planuje