Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Czy po złamaniu moge wrócić do treningów bez ryzyka kontuzji?

sh00wax

Wysłana - 07 listopada 2004 21:59    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

To mój pierwszy artykół tutaj więc mnie nie zbesztajcie zbytnio jeśli coś nie tak napisze bądźcie wyrozumiali :)

Więc 4 lata temu zaczełem ćwiczyć ogólie siłe pompeczki i takiego typu domowe ćwiczonka jak nabrałem masy i troche kondycji zapisałem sie na Judo po pół roku przeżuciłem sie na box do czasu aż poznałem podstawy i miałem za sobą już troche sparingów odstawiłem i to w krótce poszedłem do znajomego na Trening Kick boxingu i mi sie od tamtej pory wkręciło wariackie treningi i masa ćwiczeń (po treningach ćwiczyłem jeszcze w domu)
jak poznałem podstawy znajomy zaproponował mi żebym z nim trenował u niego w domku rękawice i ocraniacze na twarz oraz miejsce do sparingów było zapewnione miał do tego przystosowaną piwnice z tym zę podczas trenowania z nim mniej poświęcałem na rozciąganie sie a polegało to na tym że mieliśmy dość solidną rozgrzewke i staczaliśmy lajcikowe sparingi az któryś w koncu nie padł zawsze byłem to ja :D w końcu znajomy miał 7 lat treningów przewagi :/ ale nie wyrzywał sie na mnie ;] więc dalej mam za sobą już pół roku judo 4 miesiące boxu i coś ponad półtorej roku kick boxingu i tyle wstępu o mnie w pierwszym arcie mam nadzieje żę nie macie mi za złe ;] ale do rzeczy pół roku temu podczas treningu wyszło tak że połamałem piszczel poprzecznie nie pytajcie jak bo wstyd sie przyznać ;] dwa miesiące byłem w gipsie (jeden pod same jajka drugi do kolana) przez praktycznie całe wakacje trwała moja rehabilitacja bo tyle akurat utykałem jjeszcze do początku października trwało aż odbudowały mi sie mięśnie w nodze i teraz myśle o Tym żeby wrócić do treningów i w tym problem że niewiem czy nie jest na to za wcześnie co prawda noga już nie boli ale niepewnie sie jakoś czuje co wy na ten temacik? może jakieś pomysły żeby trenować bez większego ryzyka bo po takim odstępie i tak czuje sie zerdzewiały :/ z góry dzięki wszystkim komentującym
aha i nie piszcie żebym sie zapytał lekarza lekarz powiedział że wszystko sie zagoiło zrosło i zrehabilitowało i jest ok
to tak dla jasności :) pozdrówka

Jeśli Nie wiesz do czego to służy to to jest zboczone a jeśli nie wiesz co to jest to lepiej tego nie dotykaj ;)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 listopada 2004 22:34 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

kwas

Wysłana - 07 listopada 2004 22:34    Edytuj Cytuj
jak jest OK to możesz wrócić do treningów, tylko jak zacznie znowu boleć to lepiej daj se spokój przynajmniej w kopnieiami a zostań przy boksie

Ból jest najlepszym instruktorem tylko nikt nie chce zostać jego uczniem!
================================================
Wejdź - [http://www.pajacyk.pl]
_-=<<--SFD-FIGHT-CLUB-->>=-_
__--__GRUBAS Z UDERZANYCH__--__
Znawca -

niwix SDW Team

Wysłana - 07 listopada 2004 22:37    Edytuj Cytuj
no to chyba pan doktór wie co mówi :) wracaj do treningu ale powoli bez wariacji no i to chyba tyle sparingi z kolega narazie odstaw i tyle co ja sie moge wypoiwiedziec :)

www.body-factory.pl
www.sdw.pl
Znawca -

sh00wax

Wysłana - 07 listopada 2004 23:50    Edytuj Cytuj
po napsaniu Tego artu siedziałem i zajełem sie lekkim rozciąganiem nie było tak fatalnie :] zajeło mi łącznie ok godziny i 15 minut i noga jak narazie sie nie odzywa myśle jeszcze nad opcją żeby zostać przy rozciąganiu a kopnięcia stopniowo od Lekkich krótkich seryjek aż do czasu aż bede pewny że jest ok z tym że nie sprawia mi to zbyt dużego wysiłku i takie lekkie machanie nic nie da a cięższe za razem strach :/ znajomy polecił mi tajski box bo wtedy przynajmniej kolana by mi zostały ;) jeśli macie jakieś pomysły co bym mógł jeszcze uprawiac żeby choć troszke nóg było ;] a jutro dowiem sie czy moge wrócić do KB aha i dzięki za odpowiedzi :] jak dowiem sie jak przyznawać te punkty w rogu notek to macie u mnie po takim zamiast piwa ;] pozdrówka

Jeśli Nie wiesz do czego to służy to to jest zboczone a jeśli nie wiesz co to jest to lepiej tego nie dotykaj ;)

kptNemo

Wysłana - 08 listopada 2004 11:07    Edytuj Cytuj
tajski se odpusc bo tam jest za duzo kopania i parowania piszczelem i wogole jest to sport bardzo kontuzjogenny....
co do opini lekarza lepiej zeby to byl lekarz sportowy, bo zwykly konowal to cos ci powie a pozniej bedziesz cierpial...
ja mialem skrecony staw kolanowy i zaczalem intensywniejszy trening dopiero po roku...
na poczatek pozostan przy ogolnorozwojowce i kopaniu nasrednich wysokosciach najlepiej to bez sparingow i kolega ma racje: ja bym sprobowal przez roku boksu z taka kontuzja (jezeli nie odpuscisz se rozciagania i cwiczenia nog na silce to ci to wyjdzie na dobre, bo pamietaj ze na poczatku to mozna niejeden turniej wygrac nie zadajac nawet jednego celnego kopa

"99% orientalnych systemów to bzdura. Wyglądają dobrze, ale nie działają." Bruce Lee

sh00wax

Wysłana - 08 listopada 2004 12:46    Edytuj Cytuj
:) no to musze poszukać lekarza sportowego bo w sumie to nie zbyt wiarygodnie dla tego cepka z oczu wróżyło ;] więc zrobie tak jak radzicie :) najpierw pójde do lekarza sportowego jak będą przeciwwskazania to wróce do boxu a jak całkiem sie zrehabilituje noga to wróce do kicka z wyćwiczonymi rękoma ;] Tnx za porady :) spodobało mi sie tu na forum :) spory kawał materiału i wspólnej pracy :] no i sporo tematów z nieba spadło :) jak doładuje konto powspieram wasz wysiłek pozdrówka i tnx

donald

Wysłana - 08 listopada 2004 15:18    Edytuj Cytuj
Kość po złamaniu jest mocniejsza, wiec...

SFD FIGHT CLUB
www.polskieserce.pl
www.pajacyk.pl
[http://*******/lc22]

sh00wax

Wysłana - 08 listopada 2004 23:24    Edytuj Cytuj
w tym problem że po złamaniu nie czuje sie mocniejszy ;] ale na jutro jestem umówiony z lekarzem na badania :) zobaczymy co z Tegobędzie ;] jestem dobrej myśli jeszcze raz dzięki za rade :) pozdrówka

donald

Wysłana - 09 listopada 2004 08:21    Edytuj Cytuj
Ja złamałem ręke w łokciu(było to z 8 lat temu) i nie przeszkadza mi to w ogóle

SFD FIGHT CLUB
www.polskieserce.pl
www.pajacyk.pl

niwix SDW Team

Wysłana - 09 listopada 2004 14:50    Edytuj Cytuj
podziel sie informacjami co tam ci lekarz nagadał

www.body-factory.pl
www.sdw.pl
Znawca -

donald

Wysłana - 09 listopada 2004 16:10    Edytuj Cytuj
Ja?

SFD FIGHT CLUB
www.polskieserce.pl
www.pajacyk.pl

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Czy po złamaniu moge wrócić do treningów bez ryzyka kontuzji?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.