Sprawdź ile procent masz tłuszczu |
To mój pierwszy artykół tutaj więc mnie nie zbesztajcie zbytnio jeśli coś nie tak napisze bądźcie wyrozumiali :)
Więc 4 lata temu zaczełem ćwiczyć ogólie siłe pompeczki i takiego typu domowe ćwiczonka jak nabrałem masy i troche kondycji zapisałem sie na Judo po pół roku przeżuciłem sie na box do czasu aż poznałem podstawy i miałem za sobą już troche sparingów odstawiłem i to w krótce poszedłem do znajomego na Trening Kick boxingu i mi sie od tamtej pory wkręciło wariackie treningi i masa ćwiczeń (po treningach ćwiczyłem jeszcze w domu)
jak poznałem podstawy znajomy zaproponował mi żebym z nim trenował u niego w domku rękawice i ocraniacze na twarz oraz miejsce do sparingów było zapewnione miał do tego przystosowaną piwnice z tym zę podczas trenowania z nim mniej poświęcałem na rozciąganie sie a polegało to na tym że mieliśmy dość solidną rozgrzewke i staczaliśmy lajcikowe sparingi az któryś w koncu nie padł zawsze byłem to ja :D w końcu znajomy miał 7 lat treningów przewagi :/ ale nie wyrzywał sie na mnie ;] więc dalej mam za sobą już pół roku judo 4 miesiące boxu i coś ponad półtorej roku kick boxingu i tyle wstępu o mnie w pierwszym arcie mam nadzieje żę nie macie mi za złe ;] ale do rzeczy pół roku temu podczas treningu wyszło tak że połamałem piszczel poprzecznie nie pytajcie jak bo wstyd sie przyznać ;] dwa miesiące byłem w gipsie (jeden pod same jajka drugi do kolana) przez praktycznie całe wakacje trwała moja rehabilitacja bo tyle akurat utykałem jjeszcze do początku października trwało aż odbudowały mi sie mięśnie w nodze i teraz myśle o Tym żeby wrócić do treningów i w tym problem że niewiem czy nie jest na to za wcześnie co prawda noga już nie boli ale niepewnie sie jakoś czuje co wy na ten temacik? może jakieś pomysły żeby trenować bez większego ryzyka bo po takim odstępie i tak czuje sie zerdzewiały :/ z góry dzięki wszystkim komentującym
aha i nie piszcie żebym sie zapytał lekarza lekarz powiedział że wszystko sie zagoiło zrosło i zrehabilitowało i jest ok
to tak dla jasności :) pozdrówka