Witajcie mam pytanie wiem, ze będziecie mnie odsyłać do innych ale proszę nie róbcie tego bo już rpzeczytałem większość postów, włącznie z tym ustawianiem diety z samej gury co jest bardzo mądre ale za bardzo niewiem jak sobie z tym poradzić:) moje parametry: Jaki sport/y uprawiam :hokej Staż treningowy (lata) :5 Wzrost (cm) :184 Waga (kg) :98,5 Obwód Bicepsa (cm) :41 Obwód Klatki (cm) :115 Obwód Pasa (cm) :100-105 Wyciskanie leżąc (kg) :115 Porsił bym was o ustawienie jakiejś diety bardzo bym chciał zrzucic pare kilo proucz tego plywam 4 razy w tygodniu po godzinie i jestem na siłowni 1,5h dziennie a o 6 rano biegam 30minut:) a mimo to jedyne co robiłem to staralem sie nie jesc za dużo mocne sniadanie obiad i tyle na cały dzien ale czuję, że organizm tego nie wytrzymuje i jestem cały czas bardzo zmęczony a do tego dochodzi jeszcze szkoła i prosił bym kogoś czy mółgby sie postarac mi diete ułozyc:)z góry dziękuję:)
przeczytałem większość postów chyba nie bardzo: L. przecz. artykułów 2 przy 2 posilkach dziennie na ktore sie jescze opychasz to nie wróże nic dobrego. czego tu nie rozumiesz? Teraz rozkładamy białka na poszczególne posiłki.
Posiłek I -jajka Posiłek II -pierś z kurczaka Posiłek III -łosoś Posiłek IV -pierś z kurczaka
***TRENING***
Posiłek V -wołowina Posiłek VI -twaróg półtłusty
Do białek dodajemy tłuszcze.
Posiłek I -jajka -garść orzechów włoskich -tran Posiłek II -pierś z kurczaka olej lniany Posiłek III -łosoś Posiłek IV -pierś z kurczaka
***TRENING***
Posiłek V -wołowina Posiłek VI -twaróg półtłusty oliwa z oliwek
Tam gdzie są potrzebne, dodajemy węglowodany.
Posiłek I -jajka -garść orzechów włoskich -tran -płatki owsiane Posiłek II -pierś z kurczaka olej lniany Posiłek III -łosoś Posiłek IV -pierś z kurczaka -kasza gryczana
***TRENING***
Posiłek V -wołowina -ryż biały Posiłek VI -twaróg półtłusty oliwa z oliwek
1267888030000
paradek
Wysłana - 06 marca 2010 18:04
Czyli jaka ma być ta pierś z kurczaka? smażona?, gotowana?, łosoś ma być jaki? nie czaje tego.....
1267895098000
anubis84
Wysłana - 06 marca 2010 18:31
pierś gotowana smażona jak lubisz, raz tak raz tak można jeść, łosoś smażony pieczony, mozna wędzonego zjeść
1267896704000
paradek
Wysłana - 06 marca 2010 18:59
czyli rozumiem ze mogl bym to zrobic tak o 5:50 zjesc sobie 1 posilek isc biegac. po bieganiu do skzoly w szkole okolo 10 zjesc 2 posilek o 18:30 na silke przed silka 2 godizny posilek 3 o 20 na basen i po powrocie z basenu posilek 4? kazdy posilek tak jak rozpisałes(czyli posiłek pierwszy składa sie z 6 składników) myslisz ze mozna by to tak rozłożyć?
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2010-03-06 23:10:43
1267913256000
paradek
Wysłana - 06 marca 2010 23:39
ok to co mi wysłałeś czytałem już wcześniej:) bardzo fajnie piszą tam ludzie:) ale chodzi o to, że wiesz to dopiero mpoczątki bawienia się w takie coś:) wczesniej potradiłem schudnąc nawet 5kg w tydzień poprostu nie jedząc słodyczy, pic wodę, nie jeść nic smażonego i opierać się na pieczywie waza czy tam wasa nie pamietam nazwy i warzyw(pomidor, ogórek) polane oliwą z oliwek i solą. Teraz jednak chce znów isć na siłkę ale zrobić rzeźbę tylko:) chodziłem na siłownie przesz 6 miesięcy ładnie mi sie poubijało ale niestety tłuszczyk mam dalej:) nie tak dużo jak miałem postaram sie zrobić jutro zdjęcia i Ci wyśle:) a i skutniem siłowni niestety są rozstępy któych mam dużo ale tym się nie przejmuje bo jak sie wyrzeźbię wtedy zaczne z nimi walczyć:) mógłbys mi pomóc ustalić np harmonogram diety?:) bo sam niewiem czy jestem w stanie sobie poradzić:) strasznie mi sie to wszystko trudne wydaje:) narazie mam 17 lat za 20minut będzie 18:P tak na marginesie:)
1267915193000
anubis84
Wysłana - 07 marca 2010 15:44
Śniadanie - płatki owsiane mleko, rodzynki, otręby, jaja gotowane lub - jajecznica z chlebem razowym 2 Śniadanie -kanapki z chleba razowego z piersią/makrel wędzona/chudą wędliną + sałata albo inne warzywa 3.Posiłek III (przed treningiem) - ryż/kasza/makaron/ziemniaki + pierś/wołowina/udko bez skóry + warzywa np. kalafior brokuły, mieszanka warzywna 4.Posiłek IV (po treningu) to co w trzecim 5. Kolacja - ser biały twaróg jak za suchy i nie lubisz zmieszaj z jogurtem naturalnym + oliwa z oliwek/ olej lniany Do 1 i 2 dorzuć jakieś orzechy, np. włoskie. Co do ilości jedzenia polecam dziennik posiłkow vitalmax http://www.sfd.pl/DZIENNIK_POSI%C5%81K%C3%93W_VITALMAX_!!!-t263991.html Przykładowe diety http://www.sfd.pl/Dieta_na_rze%C5%BAb%C4%99%2C_du%C5%BCa_pomoc_dla_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych-t558196.html