Trenuje Kicboxing od kilku lat w Wrocławskich klubach od Fightera po Gladiatora obecnie jestem zadowolonych z tych klubów ale teraz chciałbym spróbować czegoś innego jakiś inny sport walki myślałem o tajskim boksie albo o taekwoondo nie wiem na co sie zdecydoawć wiem że Tajowie to kazacy i tam jest typowa nap*****lanka a w tkd jest bardziej technika pokazana ale znowu inna garda jest i wogóle co innego ajj mam dylemat pomóżcie
- Jest bardziej zbliżony do kicka więc łatwiej by CI było zacząć - Są w nim B.przydatne ciosy na ulicy (low kick, łokcie i kolana min.) - Wyrabia kondycje, wytrzymałość siłe i psychike ze względu na to, że jest sporo sparingów - Przydatniejszy na ulicy - Uodparniasz się na ból - Najlepszy system stójkowy
I ogólnie polecam ten sport bo naprawde WARTO go trenować sam trenuje Muay Thai i nienażekam wręcz przeciwnie jestem zadowolony z tego wyboru.
Pozdro
Zmieniony przez - grom1234 w dniu 2006-04-09 17:43:41
Po co w ogóle kombinujesz? Fighter wrocławski to bardzo dobry Klub. Chcesz walki technicznej to wystartuj w semicontact, chcesz mniej technicznej i bardziej twardej to startuj w light. No chyba że cię kręcą jeszcze dodatkowo układy formalne, czego na kicku nie ma, to idź na taekwondo, chcesz dorzucic łokcie i kolana do walki, to wal na taja. Oczywiście nie wiem do jakich klubów trafisz i na jakich trenerów ale ogólnie tak to wygląda.
1144598398000
Slepecci
Wysłana - 14 kwietnia 2006 01:09
Ja proponuje Sambo:)
1144969778000
Fighter11
Wysłana - 15 kwietnia 2006 10:14
jeśli chodzi ci przede wszystkim o twardość i skuteczność w walce- idź na thaia, jeśli chcesz coś bardziej lightowego, gdzie wykonuje się (wg mnie) bezsensowne formy i kopnięcia w powietrze- idź na tkd. Musisz sobie postawic dokładniejsze pytanie, dotyczące twojego urozmaicenia, musisz zdecydowac się dlaczego chcesz zmienic sport! bo w niektórych sportach może byc ciężko sie przyzwyczaic. PS a mógłbyś mi powiedziec ktory klub kicka w Wrocławiu polecasz przede wszystkim??
1145088857000
Zaklinacz
Wysłana - 15 kwietnia 2006 10:27
nie warto trenowac tkd
_-^-_
1145089621000
kuba_zgora
Wysłana - 15 kwietnia 2006 10:46
Zaklinacz - dlaczego tak myslisz?
Rozwin swoja wypowiedz
Odi profanum vulgus et arceo
1145090781000
Fighter11
Wysłana - 15 kwietnia 2006 11:03
nie można określic jednoznacznie czy warto cwiczyc czy nie, wszystko zależy od punktu odniesienia. Jeśli szukasz przede wszystkim skuteczności w walce i prostoty, muay thai jest o niebo lepsze od tkd, jeśli lubisz natomiast EFEKTOWNOŚC a nie efektywnośc i sztuczki techniczne, czyli różnego rodzaju formy, bezsensowne(wg mnie, bo nieskuteczne na realu) kopnięcia zahaczające z wsykoku po obrocie to wybierz tkd. Więc jeśli ktoś pisze czy warto czy nie warto, niech poda jakieś za i przeciw, no i najlepiej by było żeby rady dawał ktoś kto cwiczył OBA te style, a nie że jakiś tajski boxer, co nawet nie wie co to jest tkd będzie pisał że thai rulez, bo on to cwiczy, bo to trochę bez sensu
1145091784000
Maniek2095
Wysłana - 15 kwietnia 2006 21:39
ajjj jeśli chodzi o kluby Kicka we Wrocławiu to FIGHTER I GLADIATOR to dwa najlepsze kluby nie ma lepszych w Fighterze jest większy nacisk na dyscypline dyscyplina to podstawa tam nie ma op*****lania w Gladiatorze podobają mi się treningi bokserskie z trenerem Kucharzewskim za***isty gościu znakomity bokser ... jak coś to piszce do mnie na gg z pytaniami ... a i jeszcze jedno chciałbym się dowiedzieć gdzie jest najlepsza sekcjia tajskiego boksu we Wrocku??? PONOĆ W dRAGONIE na Nowym dworze u Tatka czy tro prawda???