Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Czy da się zlikwidować lub załagodzić moją wadę postawy?

2paulina21

Wysłana - 01 marca 2010 16:58    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam . Założyłam ten temat , ponieważ zaczęłam poważnie martwić się swoją postawą . Od dziecka z nią walczyłam , nawet dwa lata temu chodziłam na zabiegi prądem i światłem jak i również na korekcyjne . Kiedy się skończyły miałam ćwiczyć w domu , ale po jakimś czasie przestałam i teraz postanowiłam od nowa zacząć . Z tym że nie mam już tyle czasu , bo prawie całymi dniami pracuję .

Moja postawa wygląda koszmarnie - mam okrągłe plecy , głowę bardzo pochyloną do przodu , ramiona ściągnięte do przodu a odcinek lędźwiowy wygięty .

Mam 21 lat i boję się , że nie jestem już w stanie tego wyleczyć lub chociaż podleczyć bo zauważyłam że jest coraz gorzej . Moje pytanie - czy znacie jakieś skuteczne ćwiczenia na tego rodzaju skrzywienia i CZY MAM W OGÓLE SZANSĘ JESZCZE TO SKORYGOWAĆ ?
Dodam , że to wszystko nie jest "trochę" , ale "bardzo" wygięte przez co czuję dyskomfort i źle wyglądam .

Dodam , że pracuję przy komputerze i niemalże zawsze się garbię , a kiedy staram się nie garbić - głowa wydaje się bardziej odstawać do przodu .

Jestem tym faktem zdruzgotana i rozpaczliwie szukam pomocy i odpowiedzi na pytanie - CZY DA SIĘ i JAK to naprawić ?

Proszę nie piszcie , że mam odwiedzić ortopedę , bo wiem to - póki co nie mam chwili czasu na to , nawet teraz piszę z pracy . . .
Dodam jeszcze jedno istotne dla mnie pytanie - czy przez to , że od małego mam takie problemy nie wyląduję kiedyś na wózku . . . ?

http://www.cq.com.pl/n_gl_wady_pliki/g4.gif
wyglądam podobnie jak na tym obrazku

Pozdrawiam

Zmieniony przez - 2paulina21 w dniu 2010-03-01 18:00:17

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 02 marca 2010 11:40 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł
Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

jelen22

Wysłana - 02 marca 2010 11:40    Edytuj Cytuj
ja tez mam wade plecy okrogle zajrzyc do mojego postu i tez szukam pomocy

Pesta

Wysłana - 05 marca 2010 15:13    Edytuj Cytuj
Skoro nie masz czasu na pójście do lekarza to będziesz miała czas na jakieś ćwiczenia, korektę? Mogę polecić pływanie, ale najlepiej jakbyś poszła do ortopedy.

kradam

Wysłana - 05 marca 2010 15:35    Edytuj Cytuj
Da się trochę wyprostować, przynajmniej pozbyć przykurczów mięśni, które powstały na wskutek wadliwej postawy i teraz ją utrwalają. Jak wpiszesz plecy okrągłe do wyszukiwarki, to wynajdziesz mnóstwo opisów ćwiczeń.
Z czasem wadliwa postawa może dać dolegliwości.
Co do ortopedy to raczej nie ma co żałować, w takim przypadku jest mała szansa, aby powiedział Ci coś kluczowego.
Specjalista -

jelen22

Wysłana - 05 marca 2010 17:55    Edytuj Cytuj
ja byłem i powiedzial aby normqalnie cw na silowni zbudowac gorset miesniowy bo mam bardzo slabe miesnie plecow wszytko oproicz wyciskania na braki wiem ze ty na silownie nie pojdziesz wiec mozed cw korekcyjne wykonywane w domu wada sie juz nie cofnie jedynie moze poglebic tak jak pisze kradam ja dopiero sie zorientowalem ze mam wade jak mnie plecy zaczely bolec wiec uwazaj i pozdrawiam a i polecam prywatnie isc bo ja na wizyte czekalem 5 miesiecy:D

Pesta

Wysłana - 05 marca 2010 20:03    Edytuj Cytuj
A jakie ćwiczenia są dobre jak jest za duże pogłębienie w odcinku lędźwiowym? Wiecie o co mi chodzi?

Zmieniony przez - Pesta w dniu 2010-03-05 20:07:32

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Czy da się zlikwidować lub załagodzić moją wadę postawy?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.