Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Temat: Treść:
Autor

Czy Moge Brac Mete jesli biore inne tabletki???

Wielko

Wysłana - 28 kwietnia 2009 09:51    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Mam pytanie...mam 250tabsów mety... biorę inne tabletki Ortanol i Kreon mam uszkodzona trzustkę chciał bym wiedzieć czy jest jakaś w miarę bezpieczna metoda żebym brał metę...??

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 kwietnia 2009 10:02 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

tymcz_k

Wysłana - 28 kwietnia 2009 10:02    Edytuj Cytuj
trzustka chora - ja bym sie nie brał za mete...

"Tylko Bóg może nas sądzić..." ACAB

Bajciejek

Wysłana - 28 kwietnia 2009 10:13    Edytuj Cytuj
Nie wiem co to Ortanol ale przy Kreonie nie widzę żadnych przeciw wskazań. Sam biorę Kreon bo trzustka mi nie produkuje enzymów. Osobiście nie widzę przeciw wskazań.

uczyc sie chlopaki i ksiazki czytac
Znawca -

Psycho Dad

Wysłana - 28 kwietnia 2009 10:13    Edytuj Cytuj
Nie tykaj mety nawet patykiem z 10-ciu metrów

Zmieniony przez - Psycho Dad w dniu 2009-04-28 10:14:07

rotfolol i uj
Znawca -

Marqz

Wysłana - 28 kwietnia 2009 10:15    Edytuj Cytuj
Jaja sobie robisz. Z uszkodzoną trzustką część jej zadań przejmuje wątroba która już jest obciążona a ty chcesz metę jeść. Daj sobie spokój lepiej.

Jeszcze nie spotkałeś sam siebie. Ale korzyść z tego, że w międzyczasie poznaje się
innych ludzi jest taka, że jeden z nich może przedstawić Ci Ciebie samego.
Specjalista -

Welters

Wysłana - 28 kwietnia 2009 10:22    Edytuj Cytuj
Odpuść sobie ten metanabol tym bardziej że masz uszkodzoną trzustkie.
Trzustka jest powiązana z wątrobą jeżeli chodzi o trawienie. produkuje insulinę i glukagen co z kolei odpowiada za poziom glikogenu odpowiedzialnego za regenerację mięśni. Oszczędzaj i wylecz porządnie trzustkę potem zabierz się za SAA

WfcG Banda

Bajciejek

Wysłana - 28 kwietnia 2009 10:26    Edytuj Cytuj
Trzustkę w pewnym sensie zastępuje Kreon. Trzustka u mnie nie pracuje i puki biorę Kreon mogę spokojnie jeść 8x dziennie. Funkcjonuje normalnie poza tym ze po każdym posiłku muszę łykać kapsułę. Tak że o trzustkę bym się nie bał. Bardziej o wrzodziejące zapalenie jelita lub refluksy na które łykasz ortanol. Znajomy który ma wrzodziejące zapalenie jelita właśnie zaczyna brać metkę polską, zobaczymy czy przeżyje.

Znawca -

Wielko

Wysłana - 28 kwietnia 2009 10:57    Edytuj  Cytuj
;/;/czyli odradzacie branie mety???jedni pisza tak a drudzy tak;)chciałem się poradzić ..porostu ortanol biorę na osłonę załadka

Welters

Wysłana - 28 kwietnia 2009 11:38    Edytuj Cytuj
odpuść sobie ten środek!!!! Poczytaj sobie w necie jak nie masz jeszcze pewności. Odradzam Trzustki żaden środek ci nie zastąpi!!!!!!!!!!!!!

WfcG Banda

Wielko

Wysłana - 28 kwietnia 2009 12:13    Edytuj Cytuj
Wiem rozumiem cie...Pójdę do lekarza sportowego może będę mógł przyjąć coś mnie ryzykownego dziękuje wszystkim za pomoc...

Bajciejek

Wysłana - 28 kwietnia 2009 12:18    Edytuj Cytuj
Ortanol bierzesz jako osłonkę na żołądek ale przed czym go osłaniasz? Jeśli trzustka jest twoim jedynym problemem to ja bym brał. Wiem co pisze bo mi trzustka też nie spełnia swojej roli. Żadnych zaleceń dietetycznych przy tym schorzeniu od doktora nie otrzymałem. Alkohol też mogę wypić i nic się nie dzieję złego. Jeśli podczas przyjmowania Kreonu funkcjonujesz normalnie to ja osobiście bym brał.

Na pewno bardziej wskazane będą injekcje.

Zmieniony przez - Bajciejek w dniu 2009-04-28 12:19:20

Znawca -

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Czy Moge Brac Mete jesli biore inne tabletki???

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.