Chciałam się jeszcze zapytać czy z racji tego,że czasem nie mam siły przygotować sobie w pojemnikach jakiegoś wartościowego, trzeciego posiłku / do pracy / - a nie chcę zapychac się byle czym, ani opuszczać go - czy jest coś czym można go zastąpić.
Aaaa, i jeszcze jedno. Co to jest 'SOG" ?
Pozdrawiam serdecznie!
1228117413000
obliques SZEFOWA
Wysłana - 01 grudnia 2008 08:56
kup sobie odzywke bialkowa i jedz z owocem. Zgodnie z proporcjami wegli i bialka jakie sobie zalozylas. Moze to niepopularne ale tez mozesz kupic gainera (byle mial mala ilosc wegli) i brac do pracy czas porcji zgodna z zapotrzebowaniem kalorycznym. Jeszcze inna opcja to kupic odzywke bedaca zastepstwem posilku, z tym, ze to opcja najdrozsza
2kg w dwa miesiace to bardzo ladny spadek wagi, wiekszy moga wycisnac tylko osoby otyle lub na niskiej ilosci kalorii, ale wtedy wiadomo, ze jojo gwarantowane. Jak bedzie troche ten spadek wagi hamowac, mozesz sobie ocica troche kalorii, tylko pamietaj by co jakis czas (min 6 tyg) robic sobie tydzien przerwy od diety.
SOG to symboliczne podziekowanie za pomoc lub nagroda z cos co uwazamy za ciekawe, moga go dawac osoby, ktore maja abonament.
SOG Suma Otrzymanych Głosów (czyli głos na Ciebie )
0,5 kg tygodniowo to w normie, pamiętaj że szybciej i więcej nie znaczy lepiej
Co do jedzenia, możesz spróbować pieczywo WASA (100% pełnoziarniste) + warzywa + garść orzechów + (pełnowartościowe źródło białka) tutaj to kurak ugotowany w domku (max 5 min zajmie Ci przygotowanie)
Obli Gainer na redukcji to b. zły pomysł (większość to cukry proste)
jak już to płatki owsiane + odżywka białkowa WHEY (wszystko do blendera i wymieszać, tworząc taki koktajl )
Zmieniony przez - King89 w dniu 2008-12-01 09:00:25
"Jak nie wiesz to się dowiedz, wpierw pomyśl potem powiedz..."
1228118243000
obliques SZEFOWA
Wysłana - 01 grudnia 2008 09:09
King ja juz ten temat przerabiałam, niech kazdy robi jak uwaza, mam swoje zdanie o gainerze na redukcji, cukry proste sa, ale wiele osob uzywa go i spokojnie chudnie. Daj spokoj te 5g cukrow prostych na dzien diety nie zrujnuje . To jest tylko opcja, kazdy moze robic co chce. Nie rozmawiamy o osobie chudnacej do jednocyfrowego poziomu tluszczu.
"Jak nie wiesz to się dowiedz, wpierw pomyśl potem powiedz..."
1228119047000
obliques SZEFOWA
Wysłana - 01 grudnia 2008 09:15
Oczywiscie, mowie o "chudych gainerach, nie o naladowanych gigantyczna iloscia wegli, bo nie o to chodzi ON masz tez fajny "lean Gainer" http://www.bodybuilding.com/store/opt/gainer.html
Sprawdzony przez mojego malzonka, w calej porcji jest 6g cukrow prostych, a przeciez rozmawiamy tylko o czesci porcji, dla Katarzyny, 1/3 starczy za posilek. Niestety nie da sie ukryc, ze przygotowanie proszku jest najprostrze w pracy, trudno 3x dziennie w pracy jesc posilek, gdy przerwa jest tylko jedna