Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Czerwone, różowe plamy na ciele

db1988

Wysłana - 27 lipca 2006 13:46    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Cześć!
Mam na ciele czerwono-różowe plamy, w niczym mi nie przeszkadzają oprócz tego że brzydko wyglądają. Mam pytanie - co to jest? dlaczego się to pojawia (teraz widzę, że robi mi się tego coraz więcej), jak to usunąć (próbowałem 30% wodą utlenioną i nic nie dało). Dodam, że mój dziadek ma takie coś i moja ciocia (od strony taty).
Pozdro

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 27 lipca 2006 16:02 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

Mario859

Wysłana - 27 lipca 2006 16:02    Edytuj Cytuj
Te chrostki to tylko latem ? Mne to wygląda na potówki.

db1988

Wysłana - 28 lipca 2006 12:29    Edytuj Cytuj
To jest na poziomie skóry i jest cały rok :(

Boofi

Wysłana - 30 lipca 2006 21:12    Edytuj Cytuj
po pierwsze dermatolog
po 2 to nie "potówki"

jak masz aparat z trybem makro to zrób dokładniejsze zdjecie , ewentualnie wrzuć gdzieś z większą rozdzielczością

u cioci i dziadka to moga być rozne zmiany starcze

a w twoim wypadku np petechie czyli wybroczyny takie - ich powodem mogą być np choroby wątroby , układu krzepliwości i wiele wiele innych
tak to na pierwszy rzut oka wygląda

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

db1988

Wysłana - 30 lipca 2006 22:27    Edytuj Cytuj
Uu możliwe że to od izoteku (roacutane) .... W ulotce jest napisane, że może powodować wzrost poziomów enzymów wątrobowych w surowicy krwi, zapalenie wątroby i żółtaczkę. Podwyższenie OB, spadek lub wzrost liczby krwinek czerwonych lub białych, obecność krwinek białych w moczu, spadek poziomu fosfatazy alkalicznej, SGOT, SGPT, GGTP oraz LDH, wzrost poziomu cukru we krwi, proteinurię, trombocytopenię, uogólnione powiekszenie węzłów chłonnych.
i na koniec dopisane: Większość skutków ubocznych ma charakter odwracalny i zanika po przerwaniu terapii. Jednakże niektóre z nich mogą utrzymywać sie nawet po jej zaprzestaniu.
Na szczęście juz po kuracji, niewiem dlaczego dermatolog ani razu nie skontrolował mi wątroby choć w ulotce jest wyraźnie napisane że w czasie kuracji i po zakończeniu trzeba je skontrolować i leczy tym lekiem już 15 lat.
Pozdro i dzięki za odpowiedź, może wiesz czym to usunąć??? Pod ręką mam jeszcze HNO3 65% i H2SO4 98% ;)

Zmieniony przez - db1988 w dniu 2006-07-30 22:32:54

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Czerwone, różowe plamy na ciele

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.