Temat: Treść:
Autor

Częstotliwość treningów MMA

kolarosi

Wysłana - 29 kwietnia 2008 19:05    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam.

Po długich rozmyślaniach zdecydowałem się na trenowanie MMA od przyszłego roku. Ostatecznie zrezygnowałem z MT. Teraz trenuje Kyo (ale nie regularnie) i 2 x tygodniowo uczęszczam na siłownie.

W Krakowie znalazłem chyba 3 szkoły oferujące MMA, niestety 2 z nich są za daleko ode mnie i treningi tam odpadają. Klub, w którym mógłbym ćwiczyć to Promień na Kościuszki. Treningi odbywają się 2 razy w tygodniu.

I teraz pytanie czy są jakieś inne kluby w Krakowie, czy 2 treningi w tygodniu połączone z 1-2 treningami na siłowni będą odpowiednie dla mnie (20 lat)? A może 2 treningi to za mało żeby się czegokolwiek nauczyć? Nie chodzi mi o jakieś wyniki w tym sporcie, zawody itp., ale o ogólną sprawność i umiejętność obrony.

Drugą sprawą jest siłownia chodząc 3 x na MMA nie miałbym za bardzo czasu na treningi siłowe. A zależy mi również na tym. Na razie ważę jedynie 77-78kg przy 187cm wzrostu. Więc co było by lepszym wyborem 3 razy MMA czy też 2 razy MMA i 2 razy siłownia? Zarówno treningi SW jak i siłowe są dla mnie ważne.

Dzięki za odpowiedzi.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 29 kwietnia 2008 19:07 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Massacra

CENA: 109.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

MKD

Wysłana - 29 kwietnia 2008 19:07    Edytuj Cytuj
rekreacyjnie 2x/tydz zawsze da wieksze efekty niz brak treningow

We gonna break

kolarosi

Wysłana - 29 kwietnia 2008 19:31    Edytuj Cytuj
Ale czy efekty te będą widoczne czy raczej znikome :)

Lepiej by było 2 sił + 2 MMA czy lepiej 3 razy MMA

Siłownia - głównie chodzi mi o to żeby mieć jakąś sylwetkę, a nie wyglądać jak wieszak na ubrania :) na MMA raczej masy nie złapię a wręcz przeciwnie

MKD

Wysłana - 29 kwietnia 2008 19:44    Edytuj Cytuj
jak nigdy na silce nie byles to i na mma zlapiesz masy
ja pierwszy rok jechalem mma 2x/tydz i jakos dawalem rade, teraz robie 3 i mysle nad 4
z czasem dodasz

We gonna break

kolarosi

Wysłana - 29 kwietnia 2008 20:01    Edytuj Cytuj
Właśnie od jakiegoś czasu już chodzę :/

Jak ktoś jeszcze może się wypowiedzieć co do tego klubu: http://fitness-krakow.pl/grappling/treningi.php?l=2&g=2 to bym był wdzięczny.

W każdym razie dzięki za odpowiedzi, nie mogę dać soga bo nie mam abona :(

prkt

Wysłana - 30 kwietnia 2008 22:40    Edytuj Cytuj
Czy 2 treningi cos dadza to bedzie zalezalo od Ciebie i od trenera. Jak nie bedziesz sie op....lal tylko ciezko trenowal, a sztab szkoleniowy bedzie ok, to nawet 2x cos da. A czy trenowac 3x mma, czy 2x tyrke i 2x mma to juz sobie sam musisz odpowiedziec. Po co chcesz trenowac mma skoro nie dla zawodow ? Pod ulice ? Czy po prostu urozmajcenie w zyciu ?

kolarosi

Wysłana - 01 maja 2008 12:08    Edytuj Cytuj
Na zawody już jestem za stary, mam 20 lat i kiedys tam cwiczylem Kyo, ale dość dawno. Więc to raczej odpada. Głownie chodziło mi o ogólny rozwoj i coś nowego, bo ćwiczac dawniej SW teraz mi ich brakowało. MMA wybralem jeszcze dlatego, ze bede mial troche stójki ale i parter, ktorego chcialem sprobowac. Konktetnie pod samą ulice sie nie ucze,ale wiadomo że może sie to kiedyś i tam przydać.
pozdro

Zmieniony przez - kolarosi w dniu 2008-05-01 12:09:49

_lechu_

Wysłana - 01 maja 2008 13:18    Edytuj Cytuj
Za stary to jesteś na zawodostwo, ale nie na zawody

kolarosi

Wysłana - 01 maja 2008 15:45    Edytuj Cytuj
He he w sumie racja :)

Ale nie jest to jakimś moim głównym celem na pewno :)
Tak jak mówię, brakuje mi SW, a dodatkowo MMA wydaje się być ciekawe; zresztą jak teraz patrzę to i tak chyba w Krakowie można 2xtydzień, bo druga grupa gdzie są 3 treningi chyba nie prowadzi zajęć dla początkujących.

Wolfpack

Wysłana - 01 maja 2008 17:21    Edytuj Cytuj
Ja na początku jak wziełem się za trenowanie SW pod MMA, robiłem 3 treningi pod mma i 3 x siłownia w tygodniu. Tobie też proponuje 3 + 3.

prkt

Wysłana - 01 maja 2008 17:46    Edytuj Cytuj
6 treningow, cialo wkoncu odmowi posluszenstwa i motywacja spadnie. A i kontuzje latwiej bedzie zlapac :) ALe jak masz sile i wole tak trenowac nic nie stoi na przeszkodzie

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Częstotliwość treningów MMA

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.