Witam Mam problem i mam nadzieje, że ktoś mi pomoże. Otóż od paru lat cierpie na bardzo silne skórcze mięśni nóg. Zaczeły się krótko po tym jak rozwaliłem chrząstke w kolanie i wylądowałem w gipsie ale nie wiem czy ma to coś wspólnego (od tamtej pory kolano "skrzypi") Nie jestem zbyt dobry z anatomi więc nie określe dokładnie jakie to mięśnie ale te w łydkach. Byłem z tym u lekarza i stwierdził po krótkiej rozmowie, że cierpie na niedobór magnezu (pije dużo herbaty i wody). Kupiłem sobie w aptece magnez jem do od dwóch miesięcy i nic. Ćwicze krav mage, boks i kick boxing więc często kiedy trzeba użyć nóg sprawia mi to ogromny ból. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -
1158922075000
Mariusz987
Wysłana - 22 września 2006 13:39
tak jak oska, trzeba poczytac i ewent. pozniej zadawac pytania.
zabieraj sie za lekture tych linkow
- Siema. I jak, masz te zakwasy po wczorajszym wf ? Rozlał ci się kwas mlekowy?
+ No mam. Teraz czekam, aż go wp******i glukoza.
Znawca -
1158925189000
mniam
Wysłana - 22 września 2006 15:06
Sory chłopaki i dzięki za pomoc. Już zabieram się za czytanie. Pozdrawiam
1158930398000
kradam
Wysłana - 22 września 2006 18:50
Nie ma jak to tabletkami leczyć zaniedbane kontuzje. Mam nadzieję, że ten potas Ci pomoże (bo magnez jest już pewnie ponad normę ), ale jak nie to wtedy pozostaje Ci wizyta u ortopedy (raczej nie u tego, który "leczył" gipsem uraz chrząstki). Jeśli ortopeda nie znajdzie nic do roboty dla siebie, to powinien skierować cię do fizjoterapeuty w celu pracy nad przywróceniem właściwej mechaniki kończyn.
Wielkie dzięki za wyrozumiałość i pomoc kradam. Więcej takich moderatorów na forach. Co do leczenia gipsem to wzieło się to z tego, że rtg nic nie wykazało a chodzić nie potrafiłem. Pech chciał, że zdażyło się to zimą gdy byłem u rodziny w Krakowie i odwiedziłem wtedy najbardziej znany szpital w kraju ;)
1158948934000
oska5
Wysłana - 22 września 2006 20:33 Usunięty przez oska5 za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."